26/11/09

Η Επίθεση των ανθρωποφάγων Τραπεζιτών κατα της Ελλάδας εντείνεται

Η Κυβέρνηση παραδόθηκε στις τράπεζες
Στις 194 μ.β. τα spreads των ομολόγων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ανακοίνωσε σήμερα ότι, «Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Γιώργου Προβόπουλου», εκφράζοντας την συνθηκολόγηση της κυβέρνησης προς την εξουσία της τραπέζικης δικτατορίας.
«Οι ρόλοι της κυβέρνησης και της ΤτΕ είναι διακριτοί» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνωρίζοντας ποιος έχει το πάνω χέρι.

Από την πλευρά του ο υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αναγνώρισε τον ρυθμιστικό ρόλο των «αγορών».
«
Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι πολύ δύσκολη. Κινούμαστε σε τεντωμένο σκοινί για να βάλουμε μια τάξη. Είμαστε υπό συνεχή παρακολούθηση από τις διεθνές αγορές από τις οποίες δανειζόμαστε. Μας τιμωρούν με ακριβά σπρεντς και υψηλά επιτόκια. Πρέπει να αποκαταστήσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει η χώρα για να μπορέσουμε να δανειστούμε με καλύτερους όρους» , είπε

Την ίδια ώρα οι "αγορές" μας τιμωρούσαν:Το spread των ελληνικών με τα αντίστοιχα γερμανικά δεκαετή ομόλογα, διέσπασε το όριο των 190 μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στις 194 μονάδες. Τα CDS (πρόκειται για τα ασφάλιστα του δημοσίου χρέους της χώρα μας) εκτινάχθηκαν πάνω κι από τις 201 μονάδες βάσης.

Οι έλληνες πολιτικοί , τα κόμματα, και τα ΜΜΕ αποπροσανατολίζουν ωστόσο τον ελληνικό λαό,ρίχνοντας ευθύνες οι μεν στους δε,χωρίς να εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ,η μηνιαία καθαρή ροή χρηματοδότησης της οικονομιας από τις Τράπεζες μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 60 εκατ.ευρώ, και σε σύγκριση με πέρυσι, ο ρυθμός αύξησης των δανείων (πιστωτική επέκταση) επιβραδυνθηκε στο 4,4% από 5,4% που ήταν τον Σεπτέμβριο.
Ο Προβόπουλος,που ευθύνεται για την ύφεση, περιμένει ότι η πιστωτική επέκταση θα υποχωρήσει περαιτέρω, και συγκεκριμένα στο 4%, έναντι 10% που ήταν ο αρχικός στόχος του.


Το χρέος τους ιδιωτικού τομέα, (επιχειρήσεις και νοικοκυριά ), ξεπέρασε στο τέλος Οκτωβρίου τα 251,5 δις. ευρώ.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε σήμερα να τοποθετηθεί επί της πρόσφατης έκθεσης της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή προτίθεται να συστήσει στην Ελλάδα να απευθυνθεί τους επόμενους μήνες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του επίτροπου Χοακίν Αλμούνια, είπε ότι ευθύνη της Επιτροπής είναι να μην τροφοδοτεί εικασίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να πεταλωθεί ο Προβόπουλος για τιμωρία.