20/11/09

Επικοινωνία και (ψευτο)πολιτική. Κάνοντας το Άσπρο Μαύρο

Στο Γραφείο Τύπου του Πασοκ παραμένουν σοσιαλιστές. «ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ» , κραυγάζουν, σηκώνοντας ψηλά τις πράσινες σημαίες, στο σοσιαλιστικό φρούριο της Ιπποκράτους.
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/fdabb9ce-42be-4afa-ada1-b1ce257ce3d5

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο « σύντροφος» κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ωστόσο: «δεν μιλάμε για πάγωμα των μισθών, αλλά για όριο για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαστική θυσία για τους μισθούς που είναι πιο προνομιακοί από κάποιους άλλους, από την μεγάλη πλειοψηφία των μισθών του ελληνικού Δημοσίου».
Από ποτέ ρε παλικάρια ο μισθός είναι προνόμιο;
Ο Στίγκλιτς σας το είπε;
Η αντίθεση, δεν είναι να ανάμεσα στον εργαζόμενο με τριάντα χρόνια εργασίας, και στον νεοπροσλαμβανόμενο. Η αντίθεση, δεν είναι να ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον άνεργο.
Αυτά έλεγε και ο Καραμανλής και ο Μίχαλος.
-«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούμε την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης με λίγες διορθώσεις. Απαντάμε: ή δεν ξέρουν τι λένε ή παραπλανούν συνειδητά την κοινή γνώμη».
Το «σοσιαλιστικό» «γραφείο παραπληροφόρησης» παραπλανά συνειδητά την κοινή γνώμη.
Κοινωνική αδικία ειναι η διαφορά του μισθού των 2000 ευρώ και των 700 ευρώ;

Δεν φταίει « σύντροφοι», ο εργαζόμενους για τον άνεργο, αλλά η εργοδοσία. Το Κεφάλαιο.
Γιατί δεν φορολογούνται με 80%, η προνομιακή σύνταξη του Γκαργκάνα , οι προνομιακοί μισθοί των Τραπεζιτών, και οι προνομιακές αμοιβές των αριστερών «εργολάβων» της ΕΡΤ, σαν αναγκαία θυσία ;
Αλλά τι σας λέω τώρα….
Ο «σοσιαλιστής», «σύντροφος» υπουργός οικονομίας δεν ενέκρινε την πολιτική της επιτροπής για την «εδραίωση μακροχρόνιας δημοσιονομικής σταθερότητας», (12 Νοεμβρίου);
Δεν συμφώνησε για
-Αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση σε συνάντηση με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής.
-Απελευθέρωση στις αγορές εργασίας των κρατών μελών με έμφαση στην διατήρηση της «απασχολησιμότητας» παρά στη διατήρηση συγκεκριμένων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένες εταιρείες.
-Προώθηση μέτρων για την κινητικότητα των εργαζομένων εντός των περιφερειών αλλά και από επάγγελμα σε επάγγελμα.
- Διαμόρφωση των μισθών με περισσότερη ελαστικότητα (χωρίς δηλαδή περιορισμούς που θέτουν οι ΣΣΕ) και αυξήσεις συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα την ανταγωνιστικότητα και τις συνθήκες της κάθε τοπικής αγοράς εργασίας.

Σας τα συνοψίζω. Απασχολησιμότητα, κινητικότητα των εργαζομένων, (εύκολες απολύσεις), αλλαγή από επάγγελμα σε επάγγελμα, ( σήμερα δάσκαλος, αύριο σκουπίδιαρης), ελαστικότητα μισθών, (δώσε ό,τι θες αφεντικό).
αυτά είναι η σοσιαλιστική πολιτική;
ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ;
Γιατί παραπλανάτε συνειδητά την Κοινή Γνώμη;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν κάποτε κίνημα των μη προνομιούχων.Τώρα εσεις βάφτισατε τους μισθωτούς προνομιούχους και θεωρείτε προνομιούχους τους Έλληνες, και ως μη προνομιούχους, τους λαθρομετανάστες , αν και αυτοί έχουν δουλειά. Οι Έλληνες είναι άνεργοι.
Μας ρωτάτε: «Τόλμησε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, όπως κάνουμε σήμερα εμείς αναδιανέμοντας 1 δισ. ευρώ σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας» ;
Αυτό και εάν είναι παραπλάνηση.
Σας έδωσε 1 δισ. ευρώ η «κοινωνική εταιρική ευθύνη» και δεν το πήρατε.
Ο σοσιαλιστής Δάσκαλόπουλος, των Καρτέλ. Ο Καραμανλής τα είχε φορτώσει στο έλλειμμα.

Λέτε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση ποτέ δεν θα έκανε τις απαραίτητες περικοπές σε κρατικές σπατάλες»;
Αυτό και εάν είναι παραπλάνηση.
Όλες τις «απαραίτητες περικοπές» που κάνετε τις είχε ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής. Εσείς λέγατε, «λεφτά υπάρχουν» και παραπλανούσατε .
Μόνο η απόλυση όλων των «stage» είναι δική σας.
Και τι να σας πω για την «αύξηση των συντάξεων των αγροτών κατά 30 ευρώ». Θα σας τα πουν οι «ευγνωμονούντες» αγρότες.

ΥΓ. Μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε ως γεννιούνται στην Ελλάδα τα ορφανά και ασυνόδευτα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών.
ΥΓ. Μικρή Αγγελία: Ασυνόδευτο τουρκικό ωάριο ,αναζητά ορφανό πακιστανικό σπερματοζωάριο, για να περάσουν με τη βάρκα των οκτώ στη Σάμο, και ό,τι ήθελε προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: