11/11/09

Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης που τον ταΐζει

Ο Εμίρης έχει δικαίωμα στο έλλειμμα

"Η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και τα ελλείμματα πιέζουν. Πρωταρχικός στόχος των οικονομικών επιτελείων είναι η ανάκαμψη της οικονομίας ακόμα και με τίμημα τη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος"
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4830420,00.html

Και ο κακομοίρης τρώει την «σφαλιάρα» του, για τον ίδιο λόγο

"Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ζητούν μέτρα κατά της Ελλάδας. Θα δρομολογηθεί τελικά διαδικασία καταβολής προστίμου προς την ΕΕ λόγω υπερβολικού ελλείμματος"
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4876600,00.html

Τήν ίδια ώρα με τίτλο «Οι Έλληνες έσωσαν τον ισολογισμό της Telekom» ,η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στη σημασία του ΟΤΕ για τη γερμανική εταιρεία:

«Η θυγατρική της Telekom, ο ΟΤΕ, στηρίζει την ανάπτυξη του ομίλου, αν και συνεχίζονται τα μέτρα λιτότητας.
Για μια ακόμη φορά η συμμετοχή στον ΟΤΕ είχε θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις και τα κέρδη της γερμανικής Telekom.
Χάρις στον ΟΤΕ ο όμιλος Telekom επιβεβαίωσε την πρόγνωση για κέρδη στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Το ΔΣ του ομίλου δικαιώθηκε για τις προβλέψεις για το 2009. Ειδικοί αναλυτές είχαν εκφράσει φόβους ότι η Telekom κινδυνεύει να διολισθήσει ξανά στους χαμηλούς δείκτες της άνοιξης…
Το καθαρό κέρδος από επιτόκια, φόρους και αποσβέσεις βελτιώθηκε κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες και άγγιξε τα 5,5 δις ευρώ. Ο ΟΤΕ πρόσφερε στον τζίρο της Telekom 1,5 δις ευρώ και 600.000 ευρώ στο καθαρό κέρδος.
Για το 2009 το ΔΣ του ομίλου υπολογίζει με καθαρό κέρδος 2 μέχρι 4% λιγότερο από πέρσι δηλαδή γύρω στα 18,7 μέχρι 19,1 δις ευρώ. Σε αυτό συμβάλλει και το μερίδιο του ΟΤΕ γύρω στα 2 δις ευρώ.»

ΥΓ.Με πόσα έδωσε ο Αλογοσκούφης τον ΟΤΕ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...