13/11/09

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ….

Η ΥΒΕΤ εκπροσωπεί την Ελλάδα και ανακοινώνει την παραχώρηση δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους «μετανάστες».

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, με θέμα τη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή της χώρας η Υβέτ Τζάρβις, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων, ανέφερε ότι η πρόσβαση των μεταναστών στα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι περιορισμένη.
Ωστόσο από το 2005, συνέχισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με μια τολμηρή κίνηση κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και έθεσε ποσόστωση για τους μετανάστες, η οποία προβλέπει ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον ένα μετανάστη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στον σχεδιασμό της πολιτικής ατζέντας του κόμματος.
Με το μέτρο αυτό εξελέγησαν έξι μετανάστες μία εκ των οποίων και η ίδια, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής για τα θέματα των μεταναστών, η οποία επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου περί μετανάστευσης, δημιούργησε ένα σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ένα κέντρο νομικής στήριξης των μεταναστών.
Πάντως, οι πρωτοβουλίες αυτές χρειάζεται να ενισχυθούν ώστε οι μετανάστες να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία με πλήρη δικαιώματα, επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι η ίδια, το 2002 εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών και είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε πολιτικό αξίωμα στην ιστορία της πόλης.

«Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους μετανάστες. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες β' γενιάς και αυτό θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή της χώρας και την ανάδειξη των νέων ηγετών τους», κατέληξε η κ. Τζάρβις.

Στο φόρουμ μίλησαν για διακρίσεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο δημοσιογράφος A. Ντεντέ και αντιπρόσωπος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Τώρα η Yvette ετοιμάζει ένα τηλεοπτικό show για την Πολύ-Πολιτισμικότητα. Νοιώθει ότι υπάρχει μια τεράστια ανάγκη παρουσίασης της θετικής πλευράς των Αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα."

Θα το δούμε και αυτό. Το σχέδιο κατά της χώρας προχωρά με απίστευτους ρυθμούς.

Ανώνυμος είπε...

Παντρεμένη με τον Αμερικανό (??) Τζον Μίλλερ. (περιούσιος ?)

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο ντεντε δεν ειναι αρκετος για να καταλαβουν ολοι οτι χρησιμοποιουν τον οηε για να διαλυσουν εθνη και λαους?

ντροπη τους να πολεμουν τους λαους τοσο προστυχα.να βαζουν αλλους λαους να εποικισουν χωρες και να το εμφανιζουν ως δικαιωμα.ντροπη και αισχος.χυδαια κακοπιστη υστεροβουλια.υποκρισια απυθμενη.

Πλούταρχος είπε...

παραθέτω το σύνδεσμο για το τρέιλερ μιας κατάπτυστης ανθελληνικής προπαγάνδας που ορισμένοι θέλουν να αποκαλούν τέχνη:

http://www.youtube.com/watch?v=H8xg72VCPe8

Τα βασανιστήρια που υπέστη ένας Αμερικάνος "μακεδονικής καταγωγής" το 2007 στην Αθήνα...

Και ο κυρ-Παπανδρέου θέλει να εντάξουμε αυτούς στην Ε.Ε.... Ντροπή...

Αποστόλης είπε...

Αντε καιρός είναι να ξαναδούμε την διαφήμιση που μας έλεγε "να το ακούτε το Υβέτ.."

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...