7/11/09

Και με ...ψήφο του ΣΕΒ

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

http://www.styx.gr

Ζούμε τις πρώτες 100 ημέρες, από τις τελευταίες κάλπες, αλλά φαίνεται πως ακόμα είμαστε στην γκρίζα ζώνη με το έλλειμμα και όλα αυτά που φόρτωσε στην πλάτη μας η δεξιά διακυβέρνηση με το πήγαινε έλα Αθήνα- Ραφήνα λίγο πριν ναυαγήσει οριστικά στο Βατοπαίδι, που έστησε.

Μαθαίνουμε έτσι για επιτήρηση της οικονομίας μας από τις Βρυξέλλες.

Κάπου όμως φαίνεται ότι δεν θέλουν να δείξουν μαύρα τα πράγματα αν κρίνουμε από τον προχθεσινό διάλογο Χυτήρη – Παπαθανασίου στην ΕΡΤ.

Με τον έναν να θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις απ όσα λέει και κάνει ο Αλμούνια και με τον άλλο περίπου, να συμφωνεί, με τα μέτρα της Κυβέρνησης(!) λέγοντας ότι τα πράγματα είναι σκούρα όπως τα έλεγε εκείνος.

Καπάκι όμως, έρχεται, (και σωστά), η επιβολή της εισφοράς σε μεγάλα τζάκια Τράπεζες και άλλους έχοντες, για να βρεθούν χρήματα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και να καταβληθεί επίδομα αλληλεγγύης σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

Μόνο που με τον χειρισμό , μας κάνουν συμπαθή στην εποχή μας, την φιγούρα του βιομήχανου, που εμφανίζεται να μην διαφωνεί να πληρώσει, (έστω και να αυτός ο ίδιος μάλλον εξαιρείται).

Ευτυχώς όμως, έρχεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και καλύπτει την επικαιρότητα.

Έτσι κάπου αρχίζει να φαίνεται ο λογαριασμός σε σούμα , αφού ο προϋπολογισμός του 2010 κόβει, παίρνει αλλά και δίνει , με τον τρόπο που έχει επιλέξει τελικά η Κυβέρνηση, για να μαζέψει το έλλειμμα αλλά και να υλοποιήσει προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα και για απρόβλεπτα αφού υπάρχει και δεύτερη δόση τον Μάρτη.

Υ.Γ. Με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...