30/11/09

Ιστορική Αλλαγή ή μια ακόμα συστημική ενδοπαραταξιακή μεταβολή

Η επαναστατική διαδικασία στην ελληνική κοινωνία, βρίσκεται από καιρό σε κίνηση. Την ριμάδα την Ιστορία την γράφουν οι μάζες και όχι τα τζάκια. Χθες , το λαϊκό κίνημα ,έδωσε και κέρδισε μια σημαντική μάχη. Η Ελλάδα αλλάζει. Το Βατερλό των «νταβάδων» και των «μηχανισμών», είναι η αρχή. Νύχτα Νοεμβρίου ήταν και όμως έξω μύρισε άνοιξη.

Το βασικό αυτή τη στιγμή είναι να αντιληφθούν ο Αντώνης Σαμαράς και η νέα ηγεσία, γύρω του, το μήνυμα της μαζικής λαϊκής συμμετοχής που ανέτρεψε και «τα πούλμαν με τους γύφτους» και την ψήφο «των μουσουλμάνων του τουρκικού προξενείου, και τα «τεχνικά προβλήματα» και την πλύση εγκεφάλου.

Η προσέλευση στην κάλπη ανθρώπων που δεν ανήκον στο κόμμα των πολύ πλουσίων και του real estate, είναι η αρχή της δημιουργίας ενός πλατιού παλλαϊκού πατριωτικού κινήματος, που θα τους σαρώσει όλους.
Και την υπονόμευση της Ντόρας, και τους εργολάβους, και την Ψωρο-ελίτ.


Η ιστορική ευθύνη Αντώνη Σαμαρά θα είναι να αποδείξει ότι ώδυνεν όρος και έτεκεν καταιγίδα.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύω 4 κείμενα που φωτίζουν την «‘Άνοιξη» που άργησε 16 χρόνια.
Σπύρος Χατζάρας



Καθαρή η επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά από τον α' γύρο. Με καταμετρημένο το 72,68% των εκλογικών κέντρων (μέχρι τις 4:00 το πρωί) ο κ. Σαμαράς λάμβανε ποσοστό 50,18%, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.
Τα εκλογικά τμήματα που είχαν καταμετρηθεί αντιστοιχούν σε 549.000 ψηφοφόρους.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ" ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΙΝΤΙΑΚΟΣ ΥΠΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΝΗΜΩΝ, ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΧΩΡΕΣ.
ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΞΕΧΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ 29ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΙΚΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004 ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΟΥΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ" ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ:

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΡΕΥΜΑ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ "ΛΥΣΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ...Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ. ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

YΓ. Θ.ΒΕΓΓΟΣ: "Έλα Αστραχάν, άντε Αστραχάν......Μουλάρι η Αστραχάν...."
What a pity Dora.....χα,χα,χα......
Η κόρη of efialtis, μπρορεί να πάρει τους φίλους της ,από τα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης, τους "τσαντίρ-εκδρομείς", τά "παιδιά" από τα "Ζωνιανά", τον Αρούλη, και τον Δημαρχούλη,και να πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία, με τον χορηγό.(Christoforakos Inc& Co)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προ δύο ετών, ο Γιώργος, επεζήτησε την εκλογή του απο την βάση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν μία κίνηση, σχεδόν υποχεωτική τότε, προκειμένου να "διαγράψη" το υπαίτιο παρελθόν του κόμματός του και, να ξεκινήση ο ίδιος μία πορεία εκ του μηδενός, απαλλαγμένη από δουλείες του παρελθόντος.
Από την στιγμή εκείνη ωστόσο, τέθηκε σε κίνηση μία διαδικασία η οποία μοιραία θα οδηγούσε και το έτερο κόμμα εξουσίας σε αυτήν την κατάληξη.
Να εκλεγή ο επόμενος πρόεδρός του από την βάση.
Και πάλι όμως, αυτό δεν θα είχε γίνη κατορθωτό, αν ο Καραμανλής δεν είχε φροντίση, εσκεμμένως, να καταγάγη μία τόσο περιφανή...ήττα.
Θεωρώ ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες αλλά και οι Έλληνες εν συνόλω, θα πρέπει να του οφείλουν χάρη γι' αυτό. Θεωρώ ότι, αυτή η πράξη του, ήταν πράξη υψίστης εθνικής σημασίας και του αποδίδω, ως Έλλην πολίτης, τα εύσημα του καλού πατριώτη.
Αυτή η μεγάλη προσχεδιασμένη ήττα, επέτρεψε στην βάση της ΝΔ, να επιβάλη την εκλογή του νέου προέδρου απο την ίδια και όχι από τους μηχανισμούς του κόμματος.
Ήδη, είναι εμφαντικό το γεγονός ότι, οι μηχανισμοί κυριολεκτικώς σαρώθηκαν, διά της ανυπακοής των μελών του κόμματος, πρός τα κελεύσματα των εκλεγμένων βουλευτών σε πολλές περιφέρειες.
Είναι πραγματικά εκπληκτική η αναντιστοιχία μεταξύ της προτίμησης του συνόλου σχεδόν των των βουλευτών πρός την κα Μπακογιάννη και της τελικής ετυμηγορίας των μελών της ΝΔ πρός τον κο Σαμαρά. Πλήρης ανυπακοή.
Πράγμα που με την σειρά του σημαίνει ότι, αυτοί οι βουλευτές επιβλήθηκαν από τους μηχανισμούς του κόμματος και τώρα, φάνηκε η πραγματική πολιτική τους εμβέλεια.
Είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου πλέον, η καθιέρωση προκριματικών ψηφοφοριών γιά την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών καθώς και των υποψηφίων Δημάρχων-Νομαρχών από τα μέλη κάθε κόμματος.
Ελπίζω βάσιμα ότι, οι μηχανισμοί θα συρικνωθούν κατά πολύ και θα δωθή έτσι η ευκαιρεία σε άξια μέλη των κοινωνιών, να μετάσχουν στην πολιτική με την ψήφο των συμπολιτών τους.
Για το καλό της πολιτικής και εν τέλει, γιά το καλό της πατρίδας μας.