22/1/10

Η Ελλάδα σε μπλόκο

Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Και ξαφνικά γέμισε από μπλόκα η ζωή μας και η επικαιρότητα .
Στο Ασφαλιστικό , που δεν ήταν να ανοίξει τώρα , κάτι τα άδεια ταμεία, κάτι ο ΟΑΕΔ που βρέθηκε στο κόκκινο, και μπήκαν όλα στον διάλογο .
Μόνο που στην αφετηρία, έκανε μπλόκο η ανυπακοή στις όποιες αποφάσεις και έτσι η συζήτηση τραβάει σε μάκρος .
Την ίδια ώρα και η αγορά δείχνει τα δόντια της, μπαίνουν στο παιχνίδι οι ιδιωτικές εταιρείες και έτσι η ιδιωτική ασφάλιση χάνει τον βηματισμό της, γίνεται ανταποδοτική και εξελίσσεται σε ατομική .
Στους αγρότες που έκλεισαν πάλι τους δρόμους, η απάντηση της Πολιτείας είναι πολιτικός διάλογος μέσα στα μπλόκα τους, αφού το πρόβλημα δεν άρχισε τώρα και ο λογαριασμός αφορά παλιές οφειλές.
Μόνο που και στην περίπτωση αυτή, οι αποφάσεις φαίνεται να παίρνονται στις Βρυξέλες , ενώ σιγοντάρουν και οι γείτονες που μας πάνε στα Δικαστήρια γιατί τα τρακτέρ, λέει, κλείνουν την διέλευση στα σύνορα .
Στο ράλι με τα σπρεντ, κάπου φαίνεται να κάθεται η σκόνη, με τα «μασημένα» σχόλια από την Κομισιόν και την Κεντρική Τράπεζα για το πρόγραμμα σταθερότητος .
Αλλά και στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για ανάσα τριμήνου, αν δεν πέσει κι άλλο μαχαίρι στο Δημόσιο, με τον ΣΕΒ να προτείνει και άλλα σκληρά μέτρα, συμπληρώνοντας τους κοινοτικούς, στην κατεύθυνση περικοπών, με κατάργηση φορέων του Δημοσίου, δίνοντας το δικό του στίγμα στην σταθερότητα και ανάπτυξη .
Κάπως έτσι, η οικονομική πολιτική παραμένει τεντωμένο σκοινί , με την αγορά να τραβάει την μια άκρη , την κοινωνία να περιμένει στην άλλη και την μικρομεσαία αντίληψη να παγώνει όλο και περισσότερο .
Ευτυχώς που η αντιπολίτευση ασχολείται ακόμη με τα δικά της.
Υ.Γ. δεξιά και αριστερά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γκάλοπ στο in.gr τώρα

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...