26/1/10

Η διαπλοκή της διαπλοκής στο λαμογιστάν, Αμήν!


Ο νέος Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κ. Παπαδόπουλος, που θα μοιράζει πλέον την «πίτα της ΥΔΑΣ», σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως το «Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής Εξωτερικής Πολιτικής –ΕΛΙΑΜΕΠ», το οποίο εκτός όλων των άλλων αγωνίστηκε για την προώθηση-επιβολή του Σχεδίου Ανάν, για 11 συναπτά έτη ( 1998-2009) διετέλεσε Σύμβουλος για Ευρωπαϊκά Θέματα και πολιτικός και οικονομικός αναλυτής της Τράπεζας Eurobank, με αντικείμενο τόσο την Ελλάδα, όσο και τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Εχουμε δηλαδή ένα ακόμα μέλος του «συστήματος Λάτση», στην Νέα διακυβέρνηση .

Η κ. Μαρία Λογοθέτη που τοποθετήθηκε Ειδική Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι σύζυγος του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή κ. Λουκά Τσούκαλη. Η κ. Μ. Λογοθέτη θα ελέγχει εν πολλοίς σε ποιες χώρες (βλ. Κόσσοβο), θα τοποθετείτε το «ελληνικό χρήμα», στο πλαίσιο της «διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας».

Η τοποθέτηση του κυρίου Ανδρέα Ανδρεαδάκη στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα καθώς η σύζυγος του νέου ειδικού Γραμματέα , διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες στο είδος της μελετητικές εταιρείες (ΕΜΒΗΣ ΕΠΕ), με αποκλειστική εξειδίκευση στον τομέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας μάλιστα μεγάλα έργα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και γενικότερα από φορείς του Δημοσίου!
Η συγκεκριμένη εταιρεία, εκτός από επιχείρηση της οικογένειας του κ. Ανδρεαδάκη, είναι και επιστημονικό «τέκνο» του, καθώς ο ίδιος διετέλεσε επί μακρόν τεχνικός σύμβουλός της, αλλά κυρίως υπήρξε ο επιστημονικός υπεύθυνός σχεδόν σε όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που πήρε!

Κατά πόσον λοιπόν ο κύριος Ανδρεαδάκης μπορεί να διαχειρίζεται έργα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί ή εκτελεί η εργολήπτρια εταιρία της συζύγου του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....