28/1/10

Είναι πλέον αργά

Ακραίες υποθέσεις εργασίας

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Βάλθηκαν να δικαιώσουν με ακρίβεια μαθηματικού τύπου, ακόμη και τις πλέον ακραίες υποθέσεις εργασίας μου. Ομαδόν. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Στην κατά το Σπήγκελ «παράξενη» κυβέρνηση του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρομαι. Σκιαγραφώντας ευθύς εξ’ αρχής μέρος από την πολιτική της καρικατούρα, μου προέκυπτε στο όλον της η αποκρουστική αναπαραγωγή της deja vu εφιαλτικής εικόνας των νεοφιλελεύθερων προκατόχων τους. Μου ήταν έτσι αδύνατον να αποφανθώ για το ποιος έκανε πρώτος τι. Το αυγό την κότα ή η κότα τ’ αυγό. Ο Καραμανλής τέτοκε Παπανδρέου ή αντιστρόφως;
Διαφορετικά τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές πρακτικές αντίτυπο η μία της άλλης. Κατακεραύνωνε ο Κωσταντίνος Καραμανλής τον Κώστα Σημίτη για την επιχείρηση .. «βαλκανιζατέρ» που άνοιξε στον κάμπο με πελατεία ασφαλή και σίγουρη. Τα τρυπημένα ελαστικά των αγροτικών τρακτέρ. Αυτά ως του σημείου μηδέν κατά το οποίο κακή τη μοίρα στέφθηκε πρωθυπουργός. Γιατί λίγα χρόνια μετά κατακεραύνωνε δια των πραιτωριανών του στο λιμάνι του Πειραιά τα κεφάλια των ανυπάκουων Κρητικών. Μαζί και εκείνο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού. Για να αντιστραφούν και οι ρόλοι αλλά επί του ιδίου σεναρίου. Είναι ο τελευταίος τώρα που αν και φλεγόμενος της επιθυμίας δια των ένστολων τού Χρυσοχοϊδη να κατακεραυνώσει τους θρασείς αγρότες των εθνικών οδών, κιότεψε. Για να το μεταθέσει «βυζαντινικά» στον κοινωνικό αυτοματισμό. Κατά πως έπραξε με τους λιμενεργάτες.
Γρήγορα ωστόσο διαπίστωσε πως εκτός του ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ατελέσφορη αποδείχθηκε πολιτικά επικίνδυνη.. Επειδή πλάι στους αγρότες συντάχθηκαν και οι οδηγοί εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, το «ψωμί» των οποίων επικαλείτο για την απόκτηση ενός οποιουδήποτε άλλοθι, σε αυτό το οποίο ευθύς εξ’ αρχής φαντασιωνόταν. Την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεών τους. Αγωνιωδώς έτσι κατέφυγε στους συνήθεις υπόπτους. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Για να στήσουν ολόκληρα τηλεοπτικά σκηνικά των ακινητοποιημένων μας εξαγωγών! Κι αυτό πότε; Όταν μήνες τώρα παπαγάλιζαν αδιάκοπα την ανυπαρξία των εξαγωγών!!! Το αντελήφθη και τους απέσυρε της κυκλοφορίας ως οχήματα παρωχημένης τεχνολογίας που μολύνουν γενικώς. Από την ατμόσφαιρα ως τους εγκεφάλους. Όπου υπάρχουν. Για να στέρξει εξ’ όσων από ασφαλείς πηγές πληροφορούμαι στο κόμμα, επιχειρώντας απελπισμένα να κρατηθεί του σωσιβίου που φέρει την σφραγίδα της πολιτικής του καταγωγής. Καθυστερημένα. Επειδή αποποιούμενος ρητά της κομματικής του ιδιότητας υποχρέωσε τους αδιάφθορους πράσινους χμερ να αποσυρθούν απογοητευμένοι στο πολιτικό άπειρο...
Πρόκειται για στελέχη με διείσδυση κοινωνική. Σε όλα τα μέτωπα. Αυτά που κατ’ οικονομία ο λαός ονομάζει πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Και που τους εμπιστεύεται διαχρονικά. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και όχι των απέναντι τηλεοπτικών παραθύρων. Ελλείψει τους έβγαλε από την τσέπη του ότι είχε περιμαζέψει. Κάτι ρέστα κοινωνικά. Υπόλοιπα αυλικών τού τέως βασιλιά, αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, διαπλεκόμενων του ΔΟΛ, ταγεροφορούσες του αρχοντοχωριατισμού, ράκη των Harvart και London School of Economics που γνωσιολογικά τα εγχώρια ΤΕΕ παράγουν με την σέσουλα, νεόπλουτοι των κοινοτικών προγραμμάτων και εν γένει μυριάδες έτοιμα δέρματα, για την άνευ όρων παράδοσή τους προς πάσα χρήση.
Να γιατί σήμερα βρίσκει το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ εμπρός του στα αγροτικά μπλόκα.
Για τον ίδιο λόγο που αύριο θα το βρει στις δημοσιουπαλληλικές πορείες της απόγνωσης.
Μεθαύριο στην καθολική εξέγερση των ορθοδόξων ανέργων χριστιανών. Και διαχρονικά στις κατά το υφιστάμενο δίκαιο παράνομες καθημερινές μικρο-επαναστάσεις του «Εγώ».
Τώρα είναι ζήτημα θεού κατά πως δηλώνουν οι γιατροί για τον ασθενή τους όταν η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Γιατί η μετάσταση του υπό την ονομασία Μητσοτακέϊκο πολιτικού και εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου επεκτάθηκε και σε όργανα ζωτικής σημασίας για την πολιτική επιβίωσή του. Έχουν ήδη προσχωρήσει κάποιοι της κομματικής του ελίτ στο αποφώλιο τέρας της Ντόρας.
Θα το νιώσετε στο καρναβάλι των εξεταστικών επιτροπών!

eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...