7/10/15

Ελλάδα-Κόσσοβο-Σερβία

Σήμερα άρχισε στο Παρίσι η 197η σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, που θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου. Στην προκαταρκτική ημερήσια διάταξη βρίσκεται το αίτημα για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου που κατέθεσε, εξ ονόματος της Πρίστινα, η Αλβανία.
Η απόφαση σχετικά με την οριστική ημερήσια διάταξη θα ληφθεί κατά την πρώτη σύνοδο της ολομέλειας στις 12 Οκτωβρίου.
Από τις 58, χώρες- μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου οι 32 έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ενώ οι 26 δεν το έχουν πράξει.
Το Βελιγράδι επιδιώκει να μην μπει το ζήτημα σε ψηφοφορία γιατί αυτό, «θα είναι επιζήμιο για τον περαιτέρω διάλογο μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας».
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον κ.Τσίπρα και του ζήτησε , η Ελλάδα να μην υποστήριξη την εισδοχή του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO. Οι δύο πρωθυπουργοί στη «μακρά και γόνιμη συνομιλία τους», αντάλλαξαν απόψεις και για την προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...