7/10/15

Εκείνοι που «κέρδισαν» το μέλλον

Στις 9 Ιουλίου, ένας 47χρονος άνεργος στην Καρυά Υπάτης, που "περίμενε την ελπίδα που ερχόταν", όπως του έταζαν ο Alexis και ο. κ Παπάς ,κρεμάστηκε από ένα ξύλινο δοκάρι της αποθήκης του πατρικού σπιτιού του. «Είμαι απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου που μου συμπαραστάθηκαν και με βοήθησαν τα τελευταία χρόνια...», έγραψε στο τελευταίο μήνυμα του.
Στις 13 Αυγούστου ένας 60χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στην Αγία Παρασκευή Λαμίας. Το πρωί της Πέμπτης ένας άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο. Χθες, μετά τις νέες προγραμματικές του Alexis, ένας 55χρονος από τη Μαλεσίνα, πατέρας τριών παιδιών, αυτοπυροβολήθηκε στον Θεολόγο, κοντά σε ένα εγκαταλειμμένο βιομηχανικό κτίριο.
Παντού βλέπει «χαρούμενα» πρόσωπα. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Η Ελπίδα έρχεται. 
 Ο Alexis & Co, (ο Παπάς, η Τασία, ο «Φαβιανός» Δραγασάκης με την πρεζού κόρη, ο Βούτσης με τον ληστή γιόκα του, ο Βαρεμένος -Βαρεμένος που αναρυχήθηκε σε αντιπρόεδρο της Βουλής , κλπ),  κερδίζουν το μέλλον τους με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδώ είναι όλο το ζουμί.

βυθισμένοι επί δεκαετίες στην υλική ευμάρεια οι άνθρωποι αδρανοποιούνται τελειως πνευματικά και ψυχικά.

όταν κοπεί η υπερκατανάλωση που τους κοίμιζει και γίνεται το "νόημα για να ζεις" τότε ο άνθρωπος αρχικά μουδιάζει και μετά βάζει τέλος στην ζωή του αφού "το νόημα χάθηκε".

η αυτοκτονία που δεν την επιλέγουν αυτοί που δεν έχουν να φάνε και οι άστεγοι, αλλά αυτοί που βγαίνουν κουτσά στραβά εώς αρκετά άνετα, είναι το τελευταίο εμφανές στάδιο τής πολιτισμικής κρίσης.

η κρίση είναι καθαρά πολιτισμική σε μία κοινωνία που καταρρέει παγκοσμίως, όλα τα άλλα είναι απλά ρευστά φαινόμενα. σήμερα ο τσίπρας αύριο κάποιος άλλος, δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι πάντα σε τέτοιες κοινωνίες θα υπάρχουν τσίπρες.