9/10/15

Hasta Siempre, Comandante

Patria o Muerte- venceremos

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 1967, όταν ο πρωτεργάτης της χειραφέτησης των λαών της Λατινικής Αμερικής από την αμερικάνικη εξάρτηση ο Τσε, άρχιζε το ταξίδι του προς την αιωνιότητα. «Ήρθατε να με σκοτώσετε. Ρίξε, δειλέ», ήταν οι τελευταίες λέξεις του αιχμάλωτου στο χωριό Χιγιέρας, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα , λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι, προς τον υπαξιωματικό του βολιβιανού στρατού Μάριο Τεράν που δίσταζε να εκτελέσει την εντολή του πράκτορα της CIA Φελίξ Ροντρίγκες να τον εκτελέσει.
Patria o Muerte- venceremos!!

Το σύνθημα του αγώνα και της νίκης, το έριξε στις 5 Μαρτίου του 1960, ο Φιντέλ.
Η μεγάλη κουβάνικη επανάσταση ήταν πρώτα και κύρια πατριωτική δημοκρατική αλ λά το 1960 έγινε «σοσιαλιστική», αλλά με τα κουβάνικα χρώματα. Μετά, ο σοσιαλιστής Φιντέλ προσάρμοσε το σύνθημα σε, «Patria, socialismo o muerte» ,και τον ακλούθησαν οι επαναστάτες Ούγκο Τσάβες , Έβο Μοράλες, και Ραφαέλ Κορέα.

Ο αληθινός Τσε Γκεβάρα ο Πατριώτης, ο υμνητής του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ ,δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από τους πάσης φύσεως διεθνιστές. Αν ζούσε σήμερα ο Τσε Γκεβάρα θα ήταν αντίθετος με τις αξίες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και του «Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού συστήματος», του Τσίπρα, και θα αντιμετώπιζε την κατηγορία του «επικίνδυνου εξτρεμιστή », μπορεί και του ακροδεξιού, από τους εγχώριους επαγγελματίες αντιρατσιστές και "αντιφασίστες".
Το σύνθημά του «Πατρίδα ή Θάνατος», παραπέμπει πλέον, σε έναν  συνειδητοποιημένο πατριώτη και όχι στους παρακμιακούς μπολσεβίκους που εξακολουθούν να τον καπηλεύονται.

Τέλος πάντων, για την Ιστορία . Το πτώμα του Γκεβάρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Χοσέ ντε Μάλτα όπου έγινε και νεκροψία, και καταγράφτηκαν εννέα πληγές από σφαίρες. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο θάνατός του προκλήθηκε από τα τραύματα που έφερε στο θώρακα και την αιμορραγία.
Το πτώμα του θάφτηκε κρυφά και έμεινε στον μυστικό του τάφο στο Βαγιεγκράντε της Βολιβίας ,μέχρι που αποκαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου 1997 και μεταφέρθηκε στην Κούβα. Κηδεύτηκε στη Σάντα Κλάρα, την πόλη που ο ίδιος είχε απελευθερώσει το 1958 ανοίγοντας το δρόμο για την τελική νίκη του Κάστρο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κούβα

Φουλγκένσιο Μπατίστα
Ας περάσουμε τώρα στην Κούβα, τον παράδεισο των “Ελλήνων” κομμουνιστών, ξέρετε τώρα, Τσε Γκεβάρα, Guantanamera και Viva la Revolución…Βέβαια η επανάσταση στην Κούβα δεν θα είχε καταφέρει πρακτικά τίποτα χωρίς την έμμεση βοήθεια των ΗΠΑ προς τον Κάστρο και τις δυνάμεις του. Ας τα δούμε πιό αναλυτικά. Τον Ιούλιο του...

http://theodotus.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

http://is.gd/XtOVfM

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...