10/10/15

O Βαλτός και ο …δεξιός

Μου γράφει: «Πάντως δεν βλέπω τι διαφορά έχει η εκτέλεση του Τσε με την εκτέλεση του Μπελογιάννη... Και οι 2 εκτελέστηκαν με διαταγή των Αμερικανών, γιατί ήταν πατριώτες και όχι γλοιώδη σκουλήκια...»

Έχει τεράστια διαφορά. Ο Μπελογιάννης δικάστηκε και καταδικάστηκε. Και οι ασύρματοι λειτουργούσαν. Και έστελναν στο Κόμμα και στρατιωτικές πληροφορίες. Επομένως δεν ήταν «αιχμάλωτος» που εκτελέστηκε. Ο Τσε ήταν αιχμάλωτος. Αιχμάλωτοι ήσαν και οι 28 αξιωματικοί του τάγματος Μελιγαλά που εκτελέστηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μερόπη, και οι 20 που λιντσαρίστηκαν στην Καλαμάτα.
 Ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε ως κατάσκοπος αλλά ουσιαστικά εκτελέστηκε για το ρόλο του στη σφαγή του Μελιγαλά την οποία εκείνος αποφάσισε και καθοδήγησε.
Ο Θανάσης , που του άρεσε να τον λένε Άρη, εκτελούσε τις εντολές του αιμοσταγούς Μπελογιάννη. 
 Ο Μπελογιάννης δεν ήταν «Πατριώτης». Ήταν κομμουνιστής. Και οι Κομμουνιστές είναι απάτριδες .

Ο άλλος μου λέει , «...μην τρελαθούμε τελείως....θα δοξάσουμε τον Τσε τώρα;;;;;

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να δοξάσουμε κάποιον που είναι αντίθετος με την Παγκόσμια διακυβέρνηση; Με τον Μπατίστα και τους τραπεζίτες είμαστε;
Η μήπως με το…Λάγκλει.
Ο Τσε δεν ανήκει στους επαγγελματίες τυπου Ψαρρά, και Κωνσταντίνου στα ανεπάγγελτα γεννήματα του κομματικού σωλήνα, στους «κουκουρούκου» που διαμένουν στην Εκάλη, στα αριστερά βουτυρόπαιδα-φλώρους , στα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα όπως ο γιόκας της Γιάννας Αγγελοπούλου και σε κάθε είδους καθεστωτική πατσαβούρα.
Ο νεκρός Τσε ανήκει σε εμάς. Στους πολλούς. Στους λαούς. Στη φτώχεια.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ οικδεσπότη
Η μνήμη ταξιδεύει ~30-35 χρόνους πίσω, σε δυο ζευγάρια όμορφων ματιών(η αλήθεια να λέγεται κι ας μη έχει χορηγό). Έν 'άρρεν' κι έν 'θήλυ'. Ειρτ το λέγανε, ή κάπως έτσι. Φωτο και των δύο μνημονεύουν τον ίσκιο από το περιβάλλον παπατζή β'. Του μεν οι φωτό έχουν μάλλον επαγγελματική χροιά, εκ των υπ' όψιν του γράφοντος -ουδείς 'ασφαλτος'. Της δε οι φωτό ...μη μόνον(επαγγελματική χροιά).
Ο μεν δημοσιογραφεί και αποΔελτιώνει, η δε δημοσιολογεί ελκύοντας την προσοχή δια του 'ήχου'-τοκ τοκ του κονδυλοφόρου στην δημοσιογραφική(μην παρεξηγούμεθα) 'τράπεζα'. Ο μεν θα μπορούσε να σημειολογήσει ιστορικά και 'ιδεολογικά' την κάλυψη της κεφαλής του με μπερέ, η δε θα μπορούσε να χαμογελάσει αυτάρεσκα προ του φακού για τυχόν αντίστοιχη επιλογή επί της κεφαλής της, ελέω ψύχους και ...μοδός ενδεχομένως.

Προς τι τα παραπάνω;
μάλλον ξένα προς την Μνήμη Τσε, υπέρ της οποίας αντιδιαστέλλεται η «ορθογραφή» του Ερνέστο μ' εκείνην του earnέστω(δοτική του τρόπου: αγωνιστικού ακουστικού επιχρίσματος και ωφελίμου-προσοδοφόρου ...ετύμου)

Ανώνυμος είπε...

Ας μην απορούμε. Ο κόσμος έχει μάθει να μην ψάχνει, αλλά να δέχεται παθητικά τον έτοιμο σανό που εντέχνως προσφέρεται.
Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση αντιλαμβάνεται σαν υπέρτατη "αλήθεια" την επίπλαστη "πραγματικότητα" της ΧΟΛΗ-γουντιανής μυθοπλασίας τύπου "ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο".
Εκεί, σύμφωνα με την εωσφορική αρχή της αντίστροφης ηθικής, ο αδίστακτος οργανωτής της σφαγής του Μελιγαλά και άπατρις κατάσκοπος λιβανίζεται σαν ο μειλίχιος, ενάρετος, πράος, αναμάρτητος με το λουλουδάκι και το φωτοστέφανο, ο δε μειοψηφήσας στρατοδίκης που προσπάθησε να τους σώσει όλους, και που αργότερα αμνήστευσε και τον παρ' ολίγον φονιά του, σκιαγραφείται ως το λυσσασμένο αιμοδιψές "ανθρωπόμορφο κτήνος".

John Ionas είπε...

Τά πράγματα είναι απλούστατα.Δέν χρειαζόμαστε πλέον αριστερούς ,δεξιούς ή ότιδήποτε άλλο.
Χρειαζόμαστε απλά πατριώτες πού νά αισθάνονται πάνω απ'όλα συνάνθρωποι.Καί ο Γκεβάρα
πληρούσε ακριβώς τόν όρο αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Να είστε βέβαιος ότι αν ο Μπελογιάννης δεν ήταν πατριώτης θα είχε καταδικασθεί σε θάνατο παμψηφεί... Ένας όμως στρατοδίκης, ονόματι Γεώργιος Παπαδόπουλος, ψήφισε κατά... Λέτε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος να μην ήξερε ποιός είναι πατριώτης και ποιός όχι;

Σε προηγούμενο σχόλιό σας πριν μερικούς μήνες είχατε γράψει ότι η κατηγορία για κατασκοπεία ήταν προσχηματική και ότι στην ουσία ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε για τον Μελιγαλά... Τώρα αλλάξατε γνώμη και ισχυρίζεστε ότι ο Μπελογιάννης διενεργούσε κατασκοπεία;

Και για ποιό λόγο τον δικάσανε για την υποτιθέμενη κατασκοπεία και όχι για τα εγκλήματα πολέμου που υποτίθεται ότι διέπραξε; Για εξηγήστε μου λοιπόν, αφού έγιναν τόσα εγκλήματα πολέμου, γενοκτονία αποκαλέσατε εσείς ο ίδιος τον Μελιγαλά, γιατί δεν τον δικάσανε τον Μπελογιάννη για όλα αυτά τα εγκλήματα και κατασκευάσανε μια κατηγορία για κατασκοπεία;

Ανώνυμος είπε...

Ό Μπελογιάννης αυτό...
Ό Μπελογιάννης το άλλο...

Ρε άντε και...,
εσύ και ο 'γαρυφαλλάτος' σου...

Αφήσαμε τη 'σουλτάνα'
και πιάσαμε τώρα
άλλο διεθνιστικό καθίκι.

ΟΥΣΤ!!!



Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...