1/12/17

Η Μακεδονία είναι μια φίλη και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών»

Ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, με τον οποίο, «συζήτησαν την τρέχουσα πολιτική κατάσταση», στην πΓΔΜ και την περιοχή, και τον «ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαδικασία υπέρβασης της διαφωνίας περί του ονόματος με την Ελλάδα».
Ο κ. Ντιμιτρόφ είπε ότι, «η Μακεδονία είναι μια φίλη και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών» και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη βοήθειά σας και με την ηγεσία σας και με την υποστήριξη από τους ευρωπαίους συμμάχους μας, σύντομα θα γίνουμε μέρος της οικογένειας ΝΑΤΟ.
Η Αφοσίωση και η αποφασιστικότητά μας είναι μεγάλη, και ο στόχος μας είναι να επωφεληθούμε από την ευκαιρία που μας έχει δοθεί».

Ο Ντιμίτροφ, ενημέρωσε τον Τίλερσον σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι «η συμμαχική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών -Αλβανών θέλει να οικοδομήσει ισχυρούς και δημοκρατικούς θεσμούς και να ενισχύσει το Κράτος Δικαίου, έτσι ώστε η πΓΔΜ να μπορεί να αποτελέσει πλήρες μέλος της Ευρω-ατλαντικής κοινότητας».
Ο Ντιμιτρόφ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αυξήσει σταδιακά τον αμυντικό της προϋπολογισμό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας, ώστε να συμβάλει στη διατήρηση της διεθνούς ασφάλειας και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όσον αφορά τις σχέσεις με τους γείτονες και την κατάσταση στην περιοχή, ο Ντιμιτρόφ τόνισε ότι, «η αποτυχία για την επίλυση προβλημάτων συνεπάγεται πολιτική ευθύνη».
Ο Ρεξ, τόνισε ότι η πΓΔΜ εξελίσσεται σε παράδειγμα για την περιοχή και επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν «θετικό ρόλο» για την σταθερότητα και την πρόοδο της περιοχής και να αναζητά τρόπους για να βοηθήσει, και υποστήριξε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, και προέτρεψε την κυβέρνηση να επιμείνει στην εφαρμογή του».

O «Μακεδινισμός» λοιπόν βρήκε παράθυρο ευκαιρίας.
«Η αφοσίωση και η αποφασιστικότητά μας να γίνουμε μέρος της οικογένειας ΝΑΤΟ είναι μεγάλη, και ο στόχος μας είναι να επωφεληθούμε από την ευκαιρία που μας έχει δοθεί», είπε ο Νίκολα ο Μακεντόνις στον Ρεξ. Και έριξε και την σπόντα στον "εταίρο Αλεξ" και τον Τζώνυ Γουώκερ.
«Η αποτυχία για την επίλυση προβλημάτων συνεπάγεται πολιτική ευθύνη».
Είτε υπογράφετε είτε «αποτύχατε».
Γκέγκε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού αισθάνονται Μακεδόνες, γιατί δεν αισθάνονται Έλληνες ; Να ενσωματωθούν στην μητέρα και να λήξει το θέμα. Εκτός αν έχουν αποδείξεις, οτι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Αν όχι, τι το συζητάνε τόσα χρόνια ; Απλά πράματα...

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...