5/7/20

Ο ευρωζουρλομανδίας των Τραπεζιτών και η λιτότητα που έρχεται μετά τον Κορωνοϊό

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, η Φωνή των ΑΘΕΑΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΗΜΩΝ, δήλωσε στην Κοριέρε ντελα Σέρα ότι «το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη» παραμένει σε ισχύ» και ότι «οι δημοσιονομικοί περιορισμοί για τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εφαρμοστούν ξανά μετά το τέλος της ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία».
 Ο ευρωζουρλομανδίας «το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη» απαιτεί δημόσιο έλλειμμα μέχρι του 3% του ΑΕΟ κάθε χώρας κατ' ανώτατο όριο και το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ. «Το Σύμφωνο παραμένει ενεργό», πρόσθεσε ο Ντομπρόβσκις, εξηγώντας ότι απλά ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αναστολής. 
«Οι κυβερνήσεις που αναφέρουν υψηλότερα ελλείμματα κατά τη διάρκεια της κρίσης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη βιωσιμότητα τέτοιων πολιτικών», «προειδοποίησε» η Φωνή των ΑΘΕΑΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΗΜΩΝ. 
 Το ΜΠΡΑΒΟΚΟΥΛΙΣ,  δεν είπε τίποτα για τον ευρωζουρλομανδία στους «Φαινάνσιαλ Τάιμς» αλλά για να τον ακούσουν οι «ευρω- ψηφοφόροι» είπε ότι . «η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυστηρούς όρους, (πέρα δηλαδή από τους αυστηρούς όρους  που προβλέπει  το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη), που θα παραπέμπουν σε μνημόνια και τρόικα, σχετικά με το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ