9/7/20

Σερβία: Το «πραξικόπημα» του Κορωνοϊού

Μετά τη νέα διαδήλωση στο Βελιγράδι , μπροστά στο Σερβικό Κοινοβούλιο, των «αγανακτισμένων» που κρατούσαν «σερβικές σημαίες» ακολούθησε και χθες το χάος στους κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου. 
Στα «επείγοντα» μεταφέρθηκαν 19 αστυνομικοί και 17 διαδηλωτές. 
Ο πιο σοβαρά τραυματισμένος ‘ήταν ένας αστυνομικός που τον χτύπησαν με αυτοκίνητο στην οδό Τάκοφσκα.
  Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν στο Νόβι Σαντ, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Οι «αγανακτισμένοι» της «ΑΝΤΙΦΑ» ,που κρατούσαν «σερβικές σημαίες» επιτέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση στο Νόβι Σαντ, και έκαψαν το κτήριο της τηλεόρασης της Βοϊβοντίνα. 
Εκτός από το Βελιγράδι, οι «πολίτες» της Νις, και του Κραγκούγιεβατς συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. «Δεκάδες πολίτες» της Νις μπλόκαραν την κυκλοφορία και οι «ΑΝΤΙΦΑ» φώναζαν το σύνθημα των Ορθοδόξων στο Μαυροβούνιο , «Νε Ντάμο Σβέτινιε», για να υποδηλώσουν ότι είναι «εθνικόφρονες». 
Στο Σάντζακ ο κ. Ούγκλιανιν κράτησε τους δικούς του σπίτι. 
Στην σκηνή εμφανίστηκαν χθες και οι πρωταγωνιστές. 
Ο κ. Τριφούνοβιτς , ο οποίος εμφανίστηκε στην κάμερα του «Ν1» με μπανταρισμένο κεφάλι και δήλωσε ότι τον χτύπησαν «άγνωστοι προβοκάτορες» , Και ο αρχηγός του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος Βουκ Γέρεμιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στέλνει τους (Ρώσους) χούλιγκαν για να προκαλέσουν συγκρούσεις. «Στέλνουν χούλιγκαν να δημιουργήσουν χάος και συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών. Θέλουν να μας κάνουν να μισούμε ο ένας τον άλλον» δήλωσε ο Γέρεμιτς. 
Την δράση των Ρώσων επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ , ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι «εντεταλμένοι» ρεπόρτερ, ρωτούσαν την αστυνομία και τους υπουργούς για το αν υπάρχουν πληροφορίες για «ρωσική ανάμειξη στα επεισόδια». 
Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι «αυτό που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα δεν αποτελεί διαμαρτυρία κατά των μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, αλλά απόπειρα πραξικοπήματος. "Όλοι οι εχθροί της Σερβίας είναι ευτυχισμένοι απόψε. Βλέποντας το κέντρο του Βελιγραδίου, και το Νόβι Σαντ, να καίγονται», είπε. 
 Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση «εγγυάται σε όλους τους Σέρβους πολίτες που δυστυχώς βλέπουν αυτές τις σκηνές ότι η σταθερότητα της Σερβίας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο από κανέναν και από τίποτα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...