5/11/23

Ο Μπιντές και το Κράτος Δικαίου σώζουν τους Παγκολίνους


 Ο παγκολίνος είναι θηλαστικό στη τάξη των Φολιδωτών (Pholidota). Η μόνη οικογένεια που σώζεται μέχρι σήμερα, οι Μανίδες, έχει ένα γένος, το Μάνις, το οποίο αποτελείται από οχτώ είδη. Αυτά τα είδη έχουν διαστάσεις από 30 μέχρι 100 εκατοστά μήκος. Είναι γνωστά επίσης και κάποια εξαφανισμένα είδη παγκολίνων. Το όνομα παγκολίνος προέρχεται από τη μαλαισιανή γλώσσα «πενγκουλίν», που σημαίνει «κάτι που κυλάει». Βρίσκεται σε τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Οι παγκολίνοι έχουν μεγάλες προστατευτικές κεράτινες φολίδες που καλύπτουν το δέρμα τους. Είναι τα μόνα γνωστά θηλαστικά με αυτή την προσαρμογή. Ζουν σε κουφάλες δέντρων ή λαγούμια, ανάλογα με το είδος. Είναι νυκτόβια ζώα και η δίαιτά τους περιλαμβάνει κυρίως μυρμήγκια και τερμίτες, τα οποία τρώνε με τη μακριά τους γλώσσα. Συνήθως είναι μοναχικά ζώα, τα οποία συναντώνται μόνο για να αναπαραχθούν.

Ο πρόεδρος του Κράτους Δικαίου , Τζο Μπιντές, κατηγόρησε την Κίνα ότι συμμετέχει στο παράνομο εμπόριο των παγκολίνων και  συμβάλει στην εξόντωση τους. 

Ο ιδιοκτήτης του Λευκού Οίκου απαίτησε από την κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί για το θέμα αυτό με το Πεκίνο.

Στην πραγματικότητα, το Βιετνάμ είναι ο ηγέτης στο παράνομο εμπόριο παγκολίνων, αλλά οι ΗΠΑ είναι τώρα φίλοι με το Βιετνάμ, οπότε δείχνουν την Κίνα που είναι χώρα του κακού.

Αναμένω να τοποθετηθούν το Κασσελάκι και το Μητσοτάκι .

Δεν υπάρχουν σχόλια: