5/11/23

H Σάρα και η Εφη που δεν ήθελε να της μοιάσει

Στη Κατεχόμενη Γερμανία η οικονομική και κοινωνική κατάσταση επιδεινώνεται. 
Οι Γερμανοί τηλεθεατές είναι δυσαρεστημένοι με την προοπτική της ύφεσης στην οικονομία και με άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των συγκρούσεων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη. 

 Το σενάριο εκεί,  δεν προέβλεπε Κασσελάκι για έξοδο. Τον Πφούστη τον δοκίμασαν με τον μακαρίτη πουστοφιλελέ Γκίντο Βεστερβέλε που από το 2009 ως το 2013 ήταν υπουργός Εξωτερικών στη δεύτερη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ και δεν τους απέδωσε. Οπότε δοκίμασαν μια ανατολικιά, Την Σάρα. 
Ένα παιδί της ΚΝΕ από την ανατολική Γερμανία. Είναι και αυτή λαϊκίστρια. 

Η Σάρα, εγκατέλειψε το Αριστερό Κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ της Γερμανίας και ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της) και στις 23 Οκτωβρίου,  ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της κόμματος. 

Η νέα πολιτική δύναμη, είπε, η Σάρα,θα αγωνιστεί ενάντια στην κοινωνική παρακμή στη Γερμανία, ενάντια στη φτώχεια, ενάντια στους πολέμους και την καταπίεση της διεθνούς εργατικής τάξης και ενάντια στην καπιταλιστική κοινωνική τάξη. 
Η Σάρα είναι κομμουνίστρια νέου τύπου.
 Τάσσεται υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία και αντιτίθεται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
 Η Σάρα (Βάγκενκνεχτ) δήλωσε και ότι η Γερμανία θα πρέπει να άρει τους περιορισμούς κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας προτού καταστρέψουν τη γερμανική οικονομία.
«Οι (αμερικανικές) κυρώσεις έχουν καταστήσει την ενέργεια πολύ ακριβή στην Ευρώπη. Αυτό δεν αποφασίστηκε από τον Πούτιν, αποφασίστηκε από τη Δύση. Οι οικονομικοί περιορισμοί στοχεύουν εξίσου στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι η ευρω-ρωσική ενεργειακή συνεργασία αποτελεί αγκάθι στην πλευρά της ηγεσίας των ΗΠΑ από τη δεκαετία του 70», δήλωσε η Σάρα Βάγκενκνεχτ. Επιπλέον, η Σάρα είπε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία προκλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως τόνισε, η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται να περιορίσει τη Μόσχα και το Πεκίνο, όχι να συνεργαστεί μαζί τους. «Αυτή ακριβώς είναι η ηλιθιότητα της αμερικανικής ηγεσίας» είπε. 

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πολλοί ψηφοφόροι είναι έτοιμοι να της δώσουν την ψήφο τους στις εκλογές και τα ποσοστά της είναι τώρα υψηλότερα από αυτά του φαλακρού Όλαφ .
Εάν διεξάγονταν την προηγούμενη εβδομάδα οι εκλογές στη Γερμανία η Σάρα θα έπερνε το 14%.
Τόσο και λιγότερο θα είχε το κυβερνόν Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Οι Άλλοι κυβερνητικοί εταίροι, το Κόμμα των Πρασίνων και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (FDP), είναι πολύ πιο κάτω. Το κορίτσι της ΚΝΕ (FDJ) έχει πέραση στην Ανατολή οπότε το ποσοστο της Αλτερνατίβας (AfD), που προηγουμένως είχε το 22% των ψήφων, έπεσε απότομα στο 17%. Και στην πρώτη θέση είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU), η οποία χωρίς το κορίτσι της ΚΝΕ θα ήταν δεύτερη. 
 Η «Συμμαχία» της Σάρας δεν είναι φιλορωσικό κόμμα αλλά δεν έχει την κασέτα με την αντιρωσική ρητορική της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών στο πολιτικό πρόγραμμα του οργανισμού, αλλά οι προτεραιότητες καθορίζονται προς το συμφέρον της Γερμανίας.
 Η Σάρα διαφωνεί με τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση του Πολέμου των αμερικανών στην Ουκρανία . 
«Σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, οι άνθρωποι αρχίζουν να διαμαρτύρονται ενάντια στα ηγετικά και συστημικά κόμματα και αρχίζουν να ακούν εκείνους που προσφέρουν μια εναλλακτική λύση», που λένε ότι η Γερμανία δεν πρέπει να στέκεται πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να «χορεύει στο ρυθμό» της γεωπολιτικής της Ουάσιγκτον.

Η Έφη, δεν ήθελε να γίνει Σάρα, και έψαχνε χρίσμα από τον Τσουτσού νη που έφερε τον (Γκουϊντο) Κασσελάκι.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με μασόνους , με γυναίκες και με πούστηδες στα δημόσια (πράγματα) προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ...