6/11/23

Λαβρόφ: «Οι Αγγλοσάξονες ωθούν κυριολεκτικά τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός μεγάλου πολέμου»,


 Με τις ενέργειές τους, οι Αγγλοσάξονες θέτουν τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός μεγάλου πολέμου δήλωσεο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέϊ Λαβρόφ που τόνισε ότι «η συλλογική Δύση είναι συνηθισμένη να επιλύει τα προβλήματά της εις βάρος άλλων».

«Οι μέθοδοι με τις οποίες οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους προσπαθούν να λειτουργήσουν είναι γνωστές. Πρόκειται για προσπάθειες να σπείρουν το χάος σε διάφορες περιοχές του κόσμου, να διαιρέσουν χώρες και λαούς και να οξύνουν τις διεθνοτικές και διαθρησκευτικές αντιφάσεις. Τώρα βλέπουμε πώς», δήλωσε ο Λαβρόφ και υπενθύμισε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν είναι το μόνο παράδειγμα τέτοιων τακτικών από τις δυτικές χώρες,

«Αυτή η γραμμή εκδηλώνεται πλήρως σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Απώλεια ή αποδυνάμωση της κρατικής υπόστασης, όπως συνέβη με το Ιράκ και τη Λιβύη, όπως προσπάθησαν να κάνουν με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Στην πραγματικότητα, στην Ουκρανία, η κρατική υπόσταση είναι ένα μεγάλο, μεγάλο ερώτημα», είπε.

Παρ 'όλα αυτά, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει χώρος για ηγεμονία στη νέα παγκόσμια τάξη, η οποία διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή.

 «Είναι σαφές ότι η νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική δεν θα υποταχθεί σε έναν ηγεμόνα, θα είναι πραγματικά δημοκρατική και δίκαιη. Η πολυκεντρικότητα ή η πολυπολικότητα που βλέπουμε τώρα είναι πραγματικά περιεκτική», κατέληξε ο Λαβρόφ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο....reaya δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες...."λεπτομέρειες". Ο reaya θέλει "σταθερότητα" (έστω και με 12,30 το κιλό την φέτα Καλαβρύτων) και να βολεύει με μέσον τέκνα και παλιοσογα στο δημόσιο. Οπότε μην ενοχλείτε τον νεοραγια!!

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...