2/11/23

H Συμμορία που ληστεύει τον Κόσμο

 Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατηγόρησε τη Δύση ότι ληστεύει άλλες χώρες

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ δήλωσε ότι κάθε χώρα που δεν αρέσει στην Δυτική Συμμορία  μπορεί να ληστευτεί.

 

«Κάθε κράτος που δεν αρέσει στη Δύση μπορεί να ληστευτεί από αυτήν, όπως συνέβη ήδη με τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, τη Συρία και τη Βενεζουέλα », δήλωσε στις 2 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Βενεντικτοφ .

 

«Κοιτάξτε πώς οι δυτικές χώρες μεταρρυθμίζουν τους νόμους τους για να έχουν την εξουσία να κατάσχουν δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία άλλων κρατών. Οποιοδήποτε ανεπιθύμητο κράτος μπορεί να ληστευτεί, όπως έχει ήδη συμβεί με τα περιουσιακά στοιχεία της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, της Βενεζουέλας, της Συρίας κ.λπ., που έχουν μπλοκαριστεί σε δυτικές τράπεζες», είπε,’

Ο Βενεντίκτοφ δήλωσε επίσης ότι οι απεσταλμένοι της Δύσης προσπαθούν να αποτρέψουν την επέκταση των BRICS με τη βοήθεια δωροδοκίας και απειλών. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να δυσφημίσουν το πολυπολικό μοντέλο διεθνούς συνεργασίας προφανώς δεν αποδίδουν αποτελέσματα .

 Νωρίτερα, στις 25 Οκτωβρίου, η Σβετλάνα Ζούροβα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα  προσφύγει στα δικαστήρια εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να αρχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία εις βάρος των κατασχεθέντων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Σημείωσε ότι η Δύση πρότεινε μια τέτοια ιδέα, αλλά δεν ξέρει πώς να λύσει αυτό το ζήτημα.

Την 1η Νοεμβρίου, ο συνιδιοκτήτης της Alfan Bank, ο ιουδαίος επιχειρηματίας Petr Aven, χαρακτήρισε λάθος τις επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα δυτικά κράτη. Ένας άλλος συνιδιοκτήτης της τράπεζας, ο Ιουδαίος Μιχαήλ (Μωϋσης) Φρίντμαν, δήλωσε επίσης ότι λυπάται για τις μεγάλες επενδύσεις στο εξωτερικό, ιδίως για την επένδυση χρημάτων στην Αγγλία. Επιπλέον, σύμφωνα με τους δικηγόρους του επιχειρηματία, η ζωή του Φρίντμαν καταστράφηκε λόγω των κυρώσεων των δυτικών χωρών.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι συνολικά 300 δισ. ευρώ αποθεματικών της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και 19 δισ. ευρώ ιδιωτικών κεφαλαίων Ρώσων επιχειρηματιών είχαν μπλοκαριστεί στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απειλή των Αφών κατά της ζωής του Γιαννακόπουλου.

  Τον απειλούν ότι «θα τον εκλείψουν».     «Τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν», είπαν.  Και ο λόγος τους «Συμβόλαιο».