26/6/09

Ο πράκτορας Αττακ ειναι ακόμα εδω και ελεύθερος!

Ζήτησα τη σύλληψη και απέλαση του Αττάκ ως κατασκόπου. Αλλά όπως βλέπετε είναι ακόμα στην Αθήνα και "ζει και βασιλεύει".Ακόμα δεν έχει βρεθεί εισαγγελέας να ανοίξει έρευνα για τον Αττάκ, τον Κούλογλου,τον Ταρζάν και την Ελευθεροτυπία που φανερά μετείχαν στο στήσιμο,της υπόθεσης με το "Κοράνι"

Αυτά.

Σπύρος Χατζάρας

Διατίθενται κονδύλια στα ΜΜΕ για να προπαγανδίζουν υπέρ της λαθρομετανάστευσης!

By Aristotelis -

Ανακοινώθηκε προσφάτως η έναρξη υλοποίησης προγραμμάτων για την ένταξη των αλλοδαπών στην χώρα μας, η χρηματοδότηση των οποίων γίνεται κατά 75% από κοινοτικούς και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Μόνο για το έτος 2009 θα διατεθούν 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά θα διατεθούν μέχρι το 2013 πάνω από 26 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει είναι το γεγονός ότι «Τα υψηλότερα κονδύλια (864.000 ευρώ) απορροφά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής, μέσω εκστρατείας από τα ΜΜΕ… και διοργάνωση ημερίδας για εξάλειψη τυχόν φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας: 784.000 θα διατεθούν για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης και 80.000 ευρώ για ευαισθητοποίηση των δημοσιογράφων» (Καθημερινή 4/3/2009).

Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση εστιάζει κυρίως στον επηρεασμό της ελληνικής κοινής γνώμης και όχι στην προσπάθεια εξορθολογισμού των μεταναστευτικών ροών.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιτυχής ενσωμάτωση των μεταναστών εξαρτάται τόσο από τον αριθμό τους σε σχέση με τον φιλοξενούντα πληθυσμό, όσο και από την πολιτισμική τους εγγύτητα με αυτόν. Το γεγονός ότι εισέρχονται παρανόμως στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες κατά τα τελευταία χρόνια, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να υπολογίσει «τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις χωρητικότητες υποδοχής» της χώρας, όπως ορίζει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, και το γεγονός ότι η πολιτική της συνοψίζεται από τον ίδιο τον αρμόδιο υπουργό στο: «Θα κάνουμε όσες προσπάθειες νομιμοποίησης χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει έστω και ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα μας» (συνέντευξη Προκόπη Παυλόπουλου στα Νέα, 7/5/2007), προοιωνίζονται την αποτυχία των προσπαθειών ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Το θέμα τόσο του αριθμού των εισερχομένων μεταναστών όσο και της πολιτισμικής τους εγγύτητας με τον γηγενή πληθυσμό ήδη προβληματίζει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης David Coleman, σχολιάζοντας την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Βρετανία κατά 500.000 άτομα σε μόλις 4 χρόνια και με ρυθμό αύξησης 10πλάσιο από την υπόλοιπη κοινωνία, τόνισε ότι: «Οι επιπτώσεις είναι πολύ σημαντικές. Κάποιοι εκ του μουσουλμανικού πληθυσμού…είναι οι λιγότερο κοινωνικά και οικονομικά ενσωματωμένοι από όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο…και οι περισσότερο συνδεδεμένοι με την πολιτική δυσαρέσκεια. Δεν μπορείς να υποθέσεις ότι μόνο επειδή οι αριθμοί αυξάνονται όλα θα αυξηθούν, αλλά αυτή θα είναι μία από τις αρκετές λογικές υποθέσεις που μπορούν να προκύψουν» (The Times, 30/1/2009).

Ανάλογο προβληματισμό προκαλούν και τα ευρήματα της μελέτης του Γερμανικού Ιδρύματος Πληθυσμού και Ανάπτυξης (Der Spiegel, 26/1/2009) η οποία έδειξε ότι η πολυάριθμη τουρκική κοινότητα της χώρας είναι τελευταία στους δείκτες ενσωμάτωσης, παρ’ όλο που σημαντικό τμήμα των μελών της ζει στην Γερμανία πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με την μελέτη την ομαλότερη ενσωμάτωση στην γερμανική κοινωνία εμφανίζουν οι μετανάστες από χώρες-μέλη της ΕΕ και οι γερμανικής καταγωγής μετανάστες από την ανατολική Ευρώπη.

Το γεγονός ότι τα «παθήματα» άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν γίνονται μαθήματα για την Ελλάδα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Εξ’ άλλου, ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός κ. Παυλόπουλος, στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του προγράμματος ένταξης των μεταναστών υπογράμμισε ότι: «Το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» διαρθρώνεται σε έξι επιχειρησιακά υποπρογράμματα ανά τομέα ένταξης, τα οποία αφορούν τόσο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την εξάλειψη φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας,… αλλά και την ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας» (Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εσωτερικών, 3/3/2009).

Βεβαίως, το πότε εξηγήθηκε στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνεπάγεται η «πολυπολιτισμικότητα» αλλά και με ποιά λαϊκή νομιμοποίηση αποφασίσθηκε να γίνει η Ελλάδα «πολυπολιτισμική», αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει να δώσουν απάντηση οι κυβερνήσαντες την χώρα κατά τα τελευταία 20 έτη.

Πηγή: Ρεσάλτο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ: ΠΟΡΕΙΑ …ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ
Θα ήταν προτιμότερο το ΚΚΕ να είχε εγκαταλείψει τον πεισματικά αυτοκτονικό του προσεγγισιακό μονόδρομο στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Κι αυτό γιατί θα ήταν ωφελιμότερο – πριν απ όλα για το ίδιο αλλά και για τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί, αλλά γιατί όχι και για τον ελληνικό λαό ευρύτερα - να μην παραδίδεται η πολιτική του πρακτική στις αυθαίρετες θεωρητικές λαθροχειρίες στελεχών που έχουν αποκοπεί από την πραγματικότητα, ούτε και κοντόφθαλμων επιλογών που αντιμετωπίζουν με καιροσκοπισμό τους συσχετισμούς σε κάποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η εποχή που μπορούσε κανείς να κάνει το καθημερινό του νταλαβέρι στην πολιτική με επιλεκτική – παραμορφωτική τσιτατολογία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το ίδιο ανεπιστρεπτί έχει περάσει και η εποχή που οι «πολιτικές» προτάσεις πετάγονταν σαν σαπουνόφουσκα, αρκεί να είχαν ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό. Να χτυπάνε φιλικά τους κάθε λογής «δυστυχισμένους» στην πλάτη.

Σήμερα η πολιτική οφείλει να πείθει…
Οφείλει να αντιστοιχίζεται με την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια…
Οφείλει να μην παραβλέπει και κατά συνέπεια να μην προσπερνά τις παράπλευρες παραμέτρους που συνθέτουν το συνολικότερο πρόβλημα…
Οφείλει να μη χαρακτηρίζεται από κοινωνική υπεροψία…
Όπως οφείλει να μην παρασύρεται στη λογική του κοινωνικού ισοπεδωτισμού, άκριτα, αβασάνιστα, εύκολα, ανέξοδα και φυσικά παπαγαλίζοντας το γνωστό φάρμακο «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν» που συνίσταται στην εύκολη διέξοδο της πληρωμής των πάντων από το …μεγάλο κεφάλαιο.

Διότι όταν μια πολιτική επεξεργασία και κατ επέκταση μια πολιτική πρακτική που εκπορεύεται από αυτήν, παραβλέπει όσα είναι ανεπίτρεπτο να παραβλέπονται και αποδέχεται όσα οφείλει τουλάχιστον να φιλτράρει γνωσιολογικά πριν τα αποδεχτεί, τότε είναι καταδικασμένη να μη γίνεται κτήμα αυτών στους οποίους απευθύνεται, να προκαλεί θυμό, αγανάκτηση, οργή και απόρριψη. Κι αυτό είναι κατάντια και για την πολιτική επεξεργασία αλλά και για την πολιτική πρακτική.

Στις μέρες μας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, δεν είναι το προσωπικό πρόβλημα του μεμονωμένου «δυστυχισμένου» το οποίο οφείλουμε να προσεγγίσουμε με συμπάθεια, και με αποκλειστικό δεδομένο την κοινωνική του καταβολή.

Άλλωστε κανείς δεν αμφισβητεί τη δυστυχία του μεμονωμένου μετανάστη, όπως και κανείς δεν έχει την αυταπάτη πως κάποιος αντίστοιχος Σομαλός Βαρδινογιάννης πήρε των ομματίων του ένα βράδυ και έφτασε κακήν κακώς στην Ελλάδα για ν αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στις μέρες μας έχει εκ των πραγμάτων μια πολυσύνθετη διάσταση που και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μη την παραβλέπει, αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα είναι ανεπίτρεπτο να την προσπερνά.

Είναι πρόβλημα πριν απ όλα πολιτικό. Και ως τέτοιο είναι και πολύ καλά οργανωμένο. Είναι πρόβλημα κατασκευασμένο από την πλέον επικίνδυνη συνταγή των νεοταξικών εργαστηρίων με ξεκάθαρα συστατικά, με πολύ συγκεκριμένο ρόλο, είναι πρόβλημα «ζωντανό», πρόβλημα που «δουλεύει», πρόβλημα που το έστησαν οι νεοταξικές επιλογές όχι φυσικά διότι ξαφνικά ασπάστηκαν το μαρξισμό και τις διεθνιστικές του προσεγγίσεις...


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
http://ellinikoforum.blogspot.com/

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...