ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

30/6/09

Όταν οι έμμισθοι πεμπτοφαλαγγίτες ,η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. των Σόρος, και οι πράκτορες της ΜΙΤ κάνουν Ιστορία

O Ἰός τῆς Ποµακοφαγίας

«Ὅλα ὅσα ξέρετε γιά τήν ἑλληνική πολιτική στό ποµακικό ζήτηµα εἶναι φούµαρα», µᾶς εἶπε στίς 22/5 ὁ Τάσος Κωστόπουλος τοῦ «Ἰοῦ τῆς Ἐλευθεροτυπίας», παρουσιάζοντας τό σχετικό βιβλίο του στό Ἐργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Στήν ἐκδήλωση πού ὀργάνωσε ἡ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. µίλησε µαζί µέ τόν δηµοσιογράφο Σαµί Καραµπουγιουκλού (φωτό) καί, ἀφοῦ παρέθεσε ὅλες τίς παιδιόθεν τραυµατικές του ἐµπειρίες ἀπό τήν Ἑλλάδα, προσπάθησε νά ὑπερασπίσει τή βασική θέση τοῦ βιβλίου του:

ὅτι ἡ κρατική πολιτική ἔστησε τό «ποµακικό», δηλ. χωρίς αὐτήν οἱ Ποµάκοι θά ἐκτουρκίζονταν «φυσιολογικά». Ὅµως ἡ πολυπληθής παρουσία καί ἡ καταλυτική ἐπιχειρηµατολογία τῶν φίλων µας γελοιοποίησε τά φληναφήµατα, ἐπικαλούµενη τήν καθηµερινή ἐµπειρία κάθε ἐµπλεκόµενου:

Ἡ πάγια ἑλληνική πολιτική (κεντρικά καί τοπικά) ἐπί δεκαετίες πριµοδοτεῖ τούς Τούρκους καί πολεµᾶ τούς Ποµάκους. Τίς µαγικές του εἰκόνες ἄς τίς κρατήσει ὁ Τ.Κ. γιά τίς παρέες του στήν πρωτεύουσα, νά γελᾶνε µέ τά µισελληνικά αὐτά ἀστεῖα.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η υποκρισια δεν εχει τσιπ(ρ)α...


η ανακοινωση των καπηλων του συριζα για την διαταξη σανιδα για τα μπλογκ και το δικτυο ειναι μνημειο καπηλειας της ελευθεριας εκφρασης και δηθεν υπερασπισης της.
οι ανθρωποι ανησυχουν για τους φιλους τους του υντιμυντια και λοιπων 'μπλογκερ' που θα κινδυνευουν τωρα απο τους σερβερ των πολυτεχνειων της χωρας,για τα πληθος αδικηματων που διαπραττουν απο απλες εργω και λογω εξυβριση συκοφαντιες, μεχρι ηθικη αυτουργια σε φθορες περιουσιων ,επαπειλη βαριων σωματικων βλαβων και θανατου σε στοχευμενα προσωπα,υπεξαιρεσεις-κλοπες εγγραφων και δημοσιων πανεπιστημιακων περιουσιακων στοιχειων,περιυβρισεις νεκρων,στρατολογηση σε συμμοριες για να αναφερθουν μονο μερικα.
για αυτη την ελευθερια ''εκφρασης'' ενοχλουνται...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κ. ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ


"Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το γεγονός ότι κυριολεκτικά έως το τελευταίο 24ωρο της καριέρας του ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς, διεκδικώντας επάξια μια περίοπτη θέση στον κατάλογο των πιο συντηρητικών και αντιδραστικών λειτουργών της Θέμιδας στα εισαγγελικά χρονικά, «αγωνίζεται» με πάθος, από το δικό του μετερίζι, να «συνεργήσει» στην αποψίλωση θεσμικών κεκτημένων του δημοκρατικού κράτους δικαίου. Με άλλη μια νομικά καινοφανή και παράδοξη γνωμοδότηση του - που ελπίζουμε πια εκ των πραγμάτων να είναι η τελευταία - υποστηρίζει ότι τα blogs και τα εξωτερικά στοιχεία των κλήσεων δεν προστατεύονται από το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας και έτσι δίνει πράσινο φως στους πιο νοσηρούς εγκεφάλους χάραξης κατασταλτικής πολιτικής στην Ελλάδα προκειμένου να οικοδομήσουν ένα εφιαλτικών διαστάσεων πλέγμα μαζικών παρακολουθήσεων που θα το ζήλευαν και ολοκληρωτικά καθεστώτα. Παρακάμπτοντας πλέον επισήμως την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, οι αριθμοί τηλεφώνων, τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία συνδρομητών, ο χρόνος και ο τόπος κλήσης καθώς και η διάρκεια μιας συνδιάλεξης θα είναι προσβάσιμα στις αρχές με απλό αίτημά τους στους παροχείς των υπηρεσιών. Ο κ. Σανιδάς αποχωρεί κατεδαφίζοντας συνταγματικές διατάξεις, στη θέση των οποίων έρχεται και εγκαθίσταται πανηγυρικά το κράτος του Όργουελ. Η δημοκρατική αντίσταση των πολιτών και οι αγώνες μας θα τους ακυρώσουν τα σχέδια. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία." 30/6/2009 TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Έξαλλος ο Μπαρό πέταξε τα μικρόφωνα και… έφυγε από τη συνέντευξη τύπου
Μπαρούτι έγινε ο Μπαρό…

και έφυγε έξαλλος και αμίλητος!

Αφού τελείωσε το ενημερωτικό ταξιδάκι του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Λαθρομετανάστευσης, με ξεναγό τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, και αφού πήγαν παντού –έφτασαν μέχρι τον Έβρο- εκτός από τα μέρη εκείνα που υπάρχει το πρόβλημα (Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αττικής κ.α.) και που εξόφθαλμα μπορεί κάποιος να δει αλλά και να νιώσει τι πραγματικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, αποφασίστηκε να δοθεί μία συνέντευξη τύπου, για να ενημερωθεί ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι πολίτες της χώρας τι έγινε σε αυτό το ταξιδάκι και σε ποια συμπεράσματα κατέληξε ο κύριος Μπαρό, αλλά και τι σκοπεύει να προτείνει για την λύση του προβλήματος, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε, αλλά όταν κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει (εκφράζοντας την αγωνία των κατοίκων του Αγαθονησίου που ταλαιπωρούνται από την μη πρακτική και επί της ουσίας παρέμβαση της πολιτείας) τι υπάρχει πέρα από τα ευχολόγια και τα θεωρητικά συμπεράσματα και ποια μέτρα πρόκειται να παρθούν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών και της λαθρομετανάστευσης, ο κύριος Μπαρό έγινε «τούρκος» και δημοκρατικά λειτουργώντας πέταξε τα μικρόφωνα και απομακρύνθηκε από την αίθουσα εμφανώς οργισμένος και αμίλητος!!!
Φυσική όμως πρέπει να θεωρείται αυτή η αντίδραση του κυρίου Μπαρό, γιατί στην χώρα του φαίνεται πως τον έχουν συνηθίσει σε εύκολες – προγραμματισμένες ερωτήσεις και όχι σε ερωτήσεις ουσίας. Επίσης, είναι συνηθισμένος να πετάει τα μικρόφωνα όταν δεν έχει απαντήσεις (γιατί οι απαντήσεις φέρνουν και ευθύνες από το παρελθόν, μοιράζουν ευθύνες στο παρόν και φορτώνουν με πολλές και βαριές ευθύνες το μέλλον) και γενικότερα η άποψη του κυρίου Μπαρό περί δημοκρατίας (και υποχρέωσης των πολιτικών να απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών) είναι σαφέστατα διαφοροποιημένη από την άποψη τη δική μας, τη δική σας ή και των πολιτών της χώρας του κυρίου Μπαρό.
Η φυγή δεν είναι λύση και ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπεύθυνος για τα θέματα της Λαθρομετανάστευσης είναι ο πρώτος που το γνωρίζει, αλλά και ο πρώτος που την εφαρμόζει. Η έλλειψη Ευρωπαϊκής πολιτικής, η έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης της σοβαρότητας και της ευθύνης των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην λαθρομετανάστευση, η έλλειψη ουσιαστικών και ρεαλιστικών προτάσεων πραγματική για αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού που με συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις σε αρχηγούς κρατών θα μπορέσει να λύσει το ακανθώδες πρόβλημα των λαθρομετανάστευσης, ανάγκασαν τον «πολλά βαρύ» Ευρωπαίο Επίτροπο σε μία πρωτοφανή φυγή από τις ευθύνες που βαραίνουν, τόσο τον ίδιο προσωπικά (επειδή δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει στο ελάχιστο το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είναι και αποκλειστικά αρμόδιος και υπεύθυνος), όσο και τις ηγεσίες όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες δεν σαφέστατα επιθυμούν να συγκρουστούν με εκείνα τα συμφέροντα που επιθυμούν την μεταλλαγή της Ευρώπης των Εθνών σε μία Ευρώπη των φτηνών εργατών και των πολυπολιτισμών κοινωνιών…
Ο κύριος Μπαρό σήμερα απλά εξευτελίστηκε και ξεγύμνωσε την μηδενική Ευρωπαϊκή πολιτική περί λαθρομετανάστευσης. Μία πολιτική η οποία μάλλον είναι παρακολουθητικού χαρακτήρα και καταγραφής στατιστικών δεδομένων, παρά πολιτικής ουσίας και αντιμετώπισης ενός τεράστιου πλήθους λαθρομεταναστών που απειλούν την Ευρωπαϊκή κουλτούρα, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών της (μην ξεχνάμε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο κέντρο του Λονδίνου έγιναν από μουσουλμάνους μετανάστες 3ης γενιάς!!!).
Όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις, τότε υπάρχουν… αποχωρήσεις… και μάλιστα ηχηρά γελοίες…


http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_3415.html