23/6/09

Για τη Μακεδονία το “αεροπλανάκι”, και τα διαβατήρια

Χθές ο Νίμιτς άρχισε τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το Μακεδονικό.

Για όσους έχουν γίνει έξαλλοι με την μειοδοτική”μεγαλοψυχία” των συνεργαζόμενων

Μπακογιάννη-Καραμανλή, θυμίζω τις προτάσεις Νίμιτς του Φεβρουαρίου.

Παράγραφος 8. Κανένα κράτος δεν θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα, πολιτικά είτε εμπορικά, στα ονόματα 'Μακεδονία' ή 'Μακεδονικός' μόνο του.
Παράγραφος 9. Τα ονόματα 'Μακεδονία' και 'Μακεδονικός' μπορεί να χρησιμοποιούνται εμπορικά και από τα δύο Μέρη και από τους πολίτες και από οργανωμένες ομάδες νομικά αναγνωρισμένες εκάστου των δύο Μερών αλλά μόνο σύμφωνα και υποκείμενο στην υφισταμένη διεθνή νομοθεσία, σε συμβάσεις και πρακτικές οι οποίες αφορούν τη χρήση γεωγραφικών ονομάτων για εμπορικούς και παρόμοιους λόγους.

Ως πρός τα διαβατήρια, η πρόταση Νίμιτς προέβλεπε την αναγραφή του "συμφωνημένου ονόματος”, στα αγγλικά/γαλλικά, και του "Република Македонија" στην κυριλλική γραφή.

Οι καραμανλομητσοτάκηδες δέχθηκαν στην ΕΕ την κατάργηση των θεωρήσεων για τα Σκόπια και αποδέχθηκαν τα διαβατήρια της "Република Македонија".

Επομένως εφαρμόζουν προκαταρκτικά ,(οι αμερικανόδουλοι) μια συμφωνία που... δεν έχει γίνει, επίσημα.

Η ονομασία "Μακεδονία" του Βαρδάρη, που θα επιβεβαιώνει τους ανιστόρητους και αλυτρωτικούς , (γεωγραφικούς) όρους Μακεδονία (του Αιγαίου) και Μακεδονία (του Πιρίν) είναι το καινούργιο στοιχείο. Εντός των συνόρων τους, τα Σκόπια διατηρούν το ...“συνταγματικό όνομα”, Република Македонија.

Ας έχουν υπόψη τους πάντως, τα κυριακάτικα φύλλα - που κλείνουν σάββατο μεσημέρι - άτι η Χίλαρυ Κλίντον επειδή έσπασε τον αγκώνα της (απο...πέσιμο) δεν θα έρθει στην Κέρκυρα ,για την ασήμαντη συνεδρίαση της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ (της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις κ. William J. Burns).

Ως εκ τούτου εξέλειπε και ο λόγος που η κ.Μπακογιάννη ήθελε να γίνει τόσο πολύ αρεστή και "καλό παιδί" στην Χίλαρι φέρνοντας τον μισέλληνα Μιλόσοσκι με το "μακεδονικό του αεροπλανάκι" για να μας την...σπάσει.

Μπορούνε να παίξουν οι δυο τους σε άλλη παραλία....

Δελτίο των 11

-Η Συνάντηση μεταξύ του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς, του Έλληνα Πρέσβη Αδαμάντιου Βασιλάκη και του ομολόγου του από την ΠΓΔΜ Ζόραν Γιολέφσκι πραγματοποιήθηκε χθες στη ΓενεύηΟ χαρακτήρας της συνάντησης ήταν κυρίως προπαρασκευαστικός εν όψει των επισκέψεων που προβλέπεται να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός διαμεσολαβητής στις 6-7 Ιουλίου στα Σκόπια και στις 8-9 Ιουλίου στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι στη συνάντηση εμβάθυναν στα θέματα τα οποία μέχρι στιγμής λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Οι συναντήσεις, δήλωσε ο κ. Νίμιτς, θα συνεχισθούν και ελπίζω για το καλύτερο.

Αρνητικός ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της πΓΔΜ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και συρρικνώθηκε κατά 0,9%.

Είναι η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια που ο ρυθμός ανάπτυξης στην ΠΓΔΜ εμφανίζει αρνητικό πρόσημο, γεγονός που επισημαίνεται ιδιαίτερα από τον σημερινό Τύπο των Σκοπίων.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αρχικά είχε προβλέψει για το 2009 ρυθμό ανάπτυξης 5%, ωστόσο, μετά τις σοβαρές συνέπειες στην τοπική οικονομία από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και έκανε λόγο για ρυθμό ανάπτυξης του 1% για το τρέχον έτος.Σημαντική μείωση εμφανίζουν και οι ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα για το πρώτο τρίμηνο του 2009, ανήλθαν στα 55,4 εκ. ευρώ, έναντι 117, 6 εκ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων στο αντίστοιχο τρίμηνο του περυσινού έτους.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ κι ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ! Ο ρατσισμός των κρυπτο-Βουλγάρων από τον "γλυκομίλητο" γενίτσαρο!


http://macedonia-greece.blogspot.com/2009/05/blog-post_4533.html

Ανώνυμος είπε...

Απο το 1995 και την Ενδιαμεση Συμφωνια η θεση της Ελλαδος ειναι μη-μονοπωληση του ορου Μακεδονια και συνθετη ονομασια.
ΟΛες οι ονομασιες που προτεινε η Ελλαδα στο Νιμιτς ειχαν μεσα τους τον ορο Μακεδονια και η κοινη εμπορικη χρηση αντιστοιχων ορων ηταν σε ολες τις προτασεις.
Αν μερικοι εχουν μεινει στην ιδεα καθολου Μακεδονια ειναι εκτος συζητησεων.