27/6/09

Μας δουλεύουν οι ΗΠΑ και οι G8 για την ηρωίνη

Έκκληση για περισσότερη βοήθεια προκειμένου να βοηθηθεί το Αφγανιστάν να καλλιεργήσει συμβατικές φυτείες όπως το σιτάρι, ώστε να ενθαρρυνθούν οι Αφγανοί αγρότες να μην καλλιεργούν όπιο, έκαναν οι υπ. Εξωτερικών στη σύνοδο.

Το Αφγανιστάν χρειάζεται αγροκτήματα που παράγουν κάτι άλλο από όπιο, ελεύθερες εκλογές και την ευκαιρία να εμπορεύεται με τους γείτονές του και τον υπόλοιπο κόσμο, ανέφεραν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στον κόσμο.

«Η επιδίωξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στην περιοχή συνδέονται», ανέφεραν σε κοινό ανακοινωθέν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ και οι ομόλογοί τους από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Τα μέλη της G8 -Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ- συναντήθηκαν για τρεις ημέρες στο ιταλικό λιμάνι της Τεργέστης, με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν στο επίκεντρο της προσοχής τους.

Η ουσία δεν βρίσκεται στο "μακάρι κάποτε" να σταματήσει η παραγωγή της ηρωίνης,(που αναφέρουν για επικοινωνιακούς λόγους οι G 8 )αλλά στο άμεσο μέτρο, "ελευθερία εμπορίου".

Ανοίξτε τα σύνορα στην πρέζα του ΝΑΤΟ, λέει η απόφαση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

103 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 14/27 Ιουλίου 1922 Καιγόταν η Κινέττα. Μεταξύ Λονδίνου και Παρισίων είχε ήδη συμφωνηθεί ότι η διάσκεψη των τριών Συμμάχων για την Ανακωχή, μετά την συμφωνημένη «ταχεία εκκένωση» της Μικράς Ασίας. θα γινόταν σε 60 ημέρες περίπου και σύμφωνα με την Γαλλική πρόταση οι Σύμμαχοι θα συμφωνούσαν πρώτα με την Τουρκία και μετά θα καλούσαν την Ελλάδα να τις ανακοινώσουν τους όρους. Έτσι και έγινε. Οι Σύμμαχοι πρότειναν στον Κεμάλ την διάσκεψη στις 10/23 Σεπτεμβρίου. (Σε 56 ημέρες). Ο Κεμάλ την αποδέχτηκε στις 16/29 Σεπτεμβρίου. (Σε 62 ημέρες).Η διάσκεψη στα Μουδανιά άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου/3 Οκτωβρίου και η συμφωνία των τριών με τους Τούρκους έκλεισε στα Μουδανιά , στις 28 Σεπτεμβρίου/ 11 Οκτωβρίου. Και η Ελλάδα την αποδέχτηκε την 1η/14 Οκτωβρίου.

Ο απεσταλμένος του Λονδίνου στρατηγός Τάσουσεντ συζητούσε στην Άγκυρα όλες τις λεπτομέρειες της λύσεως που θα έφερνε η συμφωνημένη "Νί...