ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

30/6/09

Ποιοι μας σερβίρουν γαύρο με φάβα

του Κώστα Μπετινάκη

πηγή http://www.styx.gr


Θα επιτρεπόταν σε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σμύρνης για παράδειγμα,, όπως διέταξε η Ντόρα την υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας να επιτρέψει στο αεροσκάφος των «Μακεντόνσκι» να προσγειωθεί στην Κέρκυρα;
Μα αστειευόμαστε;
Εδώ η Τουρκία –ατιμωρητί- δεν εφαρμόζει συμφωνίες με την ΕΕ που την «υποχρεώνουν» να δέχεται κυπριακά πλοία στα λιμάνια της…
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην πρώτη συνάντησή του με την Ντόρα, της τράβηξε ένα σκαμπίλι, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία και δεν θα εφαρμόζει το πρωτόκολλο «επαναπροώθησης των μεταναστών».
Αλλά είπαμε η Τουρκία είναι το «κακομαθημένο παιδί της Ουάσιγκτον», κι εμείς το υπάκουο. Μην τυχόν και θυμώσουμε την μαμα Χίλαρυ, που διαδέχτηκε την μάμα Κοντολίζα ΡάιΧ, που είχε διαδεχθεί με τη σειρά της τη μάμα΄Όλμπράιτ και πάει λέγοντας.
«Κυρία υπουργέ (θα μπορούσε να πει στη Χίλαρυ η Ντόρα) ιδού το υπουργείο σας» (δείχνοντας κατά Βασιλίσσης Σοφίας μεριά. (Ποιητική αδεία, παραφράζω τη γνωστή φράση της Φρείκης «ιδού ο στρατός σας».

Αλλά τι θέλω και γκρινιάζω. Αυτούς βγάζει η κάλπη, άρα αυτή την πολιτική εφαρμόζουνε. Είναι γνωστό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Όταν αναθέτουμε σε έναν ανεπάγγελτο, που δεν κατάλαβε τι θα πει δουλειά, μια και δεν εργάστηκε ποτέ να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ύστερα απορούμε όταν μας λέει πως «κουράστηκε». Και που να είχε υποχρεωθεί να κάνει υπερωρίες. Χωρίς να τις πληρώνεται μάλιστα, όπως γίνεται πλέον παντού, με την καταστρατήγηση από την κυβέρνηση ή με την ανοχή της, κάθε άρθρου εργατικής σύμβασης.

Και στην ουρά τον περιμένει ο έτερος ανεπάγγελτος. Ο οποίος στηρίζεται σε ένα περιβάλλον καιροσκόπων, που του πουλάνε μούρη κι αυτός τους αποδέχεται επειδή δεν ξέρει τι άλλο να κάνει.

Σ΄αυτό τον τόπο, που κατορθώσαμε να απαλλαγούμε από την δυναστεία, επειδή ευτυχώς ήταν μαλάκας ο τέως, διαιωνίζουμε τρία τζάκια. Και άντε να καταλάβουν τα παιδιά μας, ότι «σόι πάει το βασίλειο», και πως τον Καραμανλή διαδέχτηκε ο Παπανδρέου, ύστερα πάλι η χούντα όταν τα σκάτωσε, έφερε από την εξορία τον Καραμανλή πάλι, κι ύστερα ήρθε ένας δεύτερος Παπανδρέου , με διάλειμμα Σημίτη, που έδωσε το δαχτυλίδι σε έναν τρίτο Παπανδρέου, που έχασε όμως τις εκλογές από έναν δεύτερο Καραμανλή, που ετοιμάζεται να χάσει από τον τρίτο Παπανδρέου.
Α, ναι! Στο μεσοδιάστημα υπήρξε ένα κακό όνειρο, που το λέγανε Μητσοτάκη. Που έχει την Ντόρα κι έναν γιο που τι άλλο μπορούσε να γίνει από το να πάρει κι αυτός ένα έδρανο στο Κοινοβούλιο. Πιο εύκολα εκλέγεται κάποιος από τζάκι στη Βουλή, παρά να πιάσει δουλειά στην ελεύθερη αγορά. Η ελεύθερη αγορά φροντίζει μετά, για τον εξοπλισμό του γραφείου του.

Τώρα θα μου πείτε πως υπάρχει κι άλλη λύση: Σύριζα, ακολουθείται όμως κι εκεί η πεπατημένη. Ο Αλέκος έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη κι ύστερα τσακωθήκανε. Αδιέξοδη η πολιτική σ’ αυτή τη χώρα.

Όπου από τη μια δεν πληρώνονται οι συμβασιούχοι στους δήμους – γιατί δεν υπογράφει ο πάρεδρος- κι από την άλλη προκηρύσσεται διαγωνισμός για νέα φουρνιά συμβασιούχων.

Μη λάχει και δεν κρατήσουμε ομήρους κάποιους ώστε να εξασφαλίσουμε τις ψήφους τους.

Η χώρα με τις πελατειακές σχέσεις. Οι πολίτες πελάτες των πολιτικών, που είναι πελάτες των βαρόνων, που είναι πελάτες των πολυεθνικών και πάει λέγοντας.

Κι ύστερα σου λέει πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…

Μπας κι αργοσβήνει;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα

ο κ. καραμπελιας χτες στην τηλεοραση αποκαλυψε μια ακομη ρεπουσια παρεμβαση στην ιστορια μας
απο τον καθηγητη κρεμμυδα.

αυτη την φορα ο εθνομηδενισμος εφτασε στα επισημα αρχεια μελετων της βουλης των ελληνων!!

το σχεδιο ειναι σατανικα οργανωμενο και απλωνεται παντου ξεκινοντας απο την αλωση της παιδειας και φτανοντας στην κατευθυνομενη εποικηση της χωρας.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ:

http://vimeo.com/5333368


ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ
40 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ 45''

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα

ο κ. καραμπελιας χτες στην τηλεοραση αποκαλυψε μια ακομη ρεπουσια παρεμβαση στην ιστορια μας
απο τον καθηγητη κρεμμυδα.

αυτη την φορα ο εθνομηδενισμος εφτασε στα επισημα αρχεια μελετων της βουλης των ελληνων!!

το σχεδιο ειναι σατανικα οργανωμενο και απλωνεται παντου ξεκινοντας απο την αλωση της παιδειας και φτανοντας στην κατευθυνομενη εποικηση της χωρας.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ:

http://vimeo.com/5333368


ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ
40 ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ 45''

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΗΝΑ 01.07.09: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΟΡΑΗΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε΄"Την Τετάρτη 01.07.09 και ώρα 8:00 μ.μ. οι Εναλλακτικές Εκδόσεις και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Γ. Καραμπελιά, Κοραής και Γρηγόριος Ε΄, Κοινωνικές Συγκρούσεις και Διαφωτισμός στην προεπαναστατική Σμύρνη (1788-1820) στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:

Θ. Ζιάκας

Γ. Καραμπελιάς

Μ. Μερακλής

Στάθης Σταυρόπουλος (ΣΤΑΘΗΣ)


http://ardin.gr/node/1526

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ! ! !

Και θα έρθει από ανθρώπους γαλήνιους αλλά ταυτόχρονα και εκρηκτικούς.

Κι αυτή η γαλήνη, θα είναι ενδεικτική της αυτοπεποίθησης τους. Μιας αυτοπεποίθησης που θα τροφοδοτείται απ τη σαφέστατη επίγνωση του χαρακτήρα των προβλημάτων της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια ενός κόσμου που η πολυπλοκότητα και οι αντιφάσεις του, μόνο ως πρόκληση είναι δυνατόν να εκλαμβάνονται.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Κι αυτή η εκρηκτικότητα, αν μη τι άλλο θα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων, να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο από αυτό που αξίζει σ αυτό το λαό.

Αυτή η γαλήνη και αυτή η εκρηκτικότητα, σύντομα θα συναντηθούν εκεί που χτίζεται η ιστορία, μ ένα λαό θυμωμένο για όσα του στέρησαν.
Εξοργισμένο για τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησαν.
Αηδιασμένο από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.
Προδιατεθειμένο να εμπνευστεί από αυτό που θα έχει τη δύναμη να τον εμπνεύσει. Αποφασισμένο και δυνατό, έτοιμο να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που δικαιούται γι αυτόν και για τα παιδιά του στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στη μόρφωση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στην ιστορία του, στα δίκια του που του αμφισβητούν, στην πατρίδα του που απειλείται.

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Τα πολιτικά κόμματα συμβιβάστηκαν. Ενσωματώθηκαν στο σύστημα, αφομοιώθηκαν απ αυτό, κρατώντας το καθένα το δικό του διακριτό ρόλο στα πλαίσια του. Επιχειρούν απεγνωσμένα να προσδιορίσουν την υποτιθέμενη διαφορετικότητά τους σε δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας ζητήματα, για να κρύψουν τη θλιβερή τους ταύτιση στα κορυφαία και στα ουσιώδη.

Επαψαν να είναι μηχανισμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης και αποτελεσματικής δράσης, και μεταλλάχθηκαν σε εργαλεία επιβολής των νεοταξικών επιλογών αναδεικνύοντας επίπλαστες αντιθέσεις που απλά προσδίδουν αληθοφάνεια σ αυτές τις επιλογές. Δεν τις αμφισβητούν. Δεν τις ανατρέπουν.

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να τις ανατρέψουν και οι περιστασιακές πολιτικές μονομέρειες που αυτοχρήζονται αυθαίρετα σε «ολοκληρωμένες πολιτικές σκέψεις» γιατί απλά … δεν είναι. Και τέτοιες δεν υπήρξαν ποτέ.

Η «επιθετική πολιτική ατζέντα» δεν διαμορφώνεται όταν άγεσαι και φέρεσαι από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης .με τα οποία κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βομβαρδίζουν τη ζωή και την κοινωνία.

Διαμορφώνεται όταν το πολιτικό κόμμα ορίζει το ίδιο την κόκκινη γραμμή, με ωριμότητα, προβλεψιμότητα και συναίσθημα ευθύνης.
Όταν την οριοθετεί κοινωνικά…
Όταν την αποσαφηνίζει με τρόπο ξεκάθαρο πολιτικά…
Όταν δεν την αποχρωματίζει ιδεολογικά ούτε αυτή ούτε τη δράση του…
Όταν δεν την αποσυνδέει από το γενικότερο πλαίσιο στόχων, επιδιώξεων και πολιτικών το οποίο αποτελεί και «εν δυνάμει» το φυσικό της περιβάλλον.

Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΑΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΟΧΙ» ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΠΙΑ…

Είναι το ΟΧΙ στα αδιέξοδα…

Το ΟΧΙ στο πολιτικό σύστημα που σάπισε και βρωμά…

Το ΟΧΙ στο κράτος που τρώει τα παιδιά του…

Είναι το ΟΧΙ σε μια πολιτεία, που το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι να φορολογεί ακόμα και τους φόρους που η ίδια επιβάλλει, για να καλύψει τα ελλείμματα που διαρκώς μεγαλώνουν, χωρίς να υπάρχει ποτέ υπεύθυνος για την εμφάνιση και την περαιτέρω διόγκωσή τους..

Είναι το Όχι στην ανυπαρξία δυναμικής και με προοπτική πολιτικής…

Το ΟΧΙ στον ενδοτισμό…

Το ΟΧΙ στην ανυπαρξία σχεδιασμού για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

Κι αυτό το ΟΧΙ το ξεκάθαρο και σαφές, σύντομα θα μετατραπεί σ ένα βροντερό, σ ένα εξ ίσου ξεκάθαρο ΝΑΙ στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα του χαμογελάσει…

Οι ηθικές αξίες των Περιούσιων εκφυλισμένων, οι αρχές του Κινήματος 21 περί «Αντιδόσεως» και η επιστροφή των Ακινήτων που βγήκαν στον Πλειστηριασμό από τους τοκογλύφους και χάθηκαν

Η θέση του Κινήματος 21 ότι οι Τράπεζες θα έπρεπε να δίνουν στον οφειλέτη την δυνατότητα να εξαγοράζει το δάνειο του προσφέροντας 1% περισσό...