8 χρόνια στυξ
http://www.styx.gr
Ίσως θα προσέξατε δίπλα στην ονομασία του ιστοχώρου, ο αριθμός άλλαξε. Έγινε ΟΚΤΩ.
Τα καταφέραμε. Από τους πρωτοπόρους στο διαδίκτυο, για τη χώρα φυσικά, συμπληρώσαμε ήδη 8 χρόνια προσπάθειας.
Μόνο το Μάιο, ο μετρητής, έδειξε πως οι επισκέψεις σημείωσαν αύξηση 20%. Με τις περισσότερες επισκέψεις στις 28 Μαΐου. Μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.
Ο χάρτης δείχνει πως μας επισκέπτονται απ’ όλο τον Κόσμο. Όλες τις κατοικημένες ηπείρους. Όπου υπάρχουν κάποιοι που διαβάζουν ελληνικά. Οι επισκέπτες στο στυξ, φτάνουν από 37 χώρες, και 211 πόλεις.
Ο μέσος χρόνος παραμονής στον ιστοχώρο είναι για την Αθήνα 1.57 λεπτά. Το ρεκόρ όμως είχε κάποιος από τη Γλασκώβη, που έμεινε 20.09 λεπτά.
Εντύπωση κάνουν οι επισκέψεις από το Κέμπτον Παρκ της Νότιας Αφρικής όσο και το Κάιρο και το Ασιούτ. Από το Αμπού Ντάμπι, το Ριάντ, τη Δαμασκό, το Καϋσερί της Τουρκίας, την Τυφλίδα, το Περθ, την Αδελαΐδα, το Σίντνεϋ και το Μπρίσμπέην, τη Μόσχα, το Σασκατούν και Γουίνιπεγκ, το Κάρσον Σίτυ, τη Βιλχελμίνα (βόρεια Νορβηγία), το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Πουέρτο Μαδέρο, αλλά καιτο Χονγκ Κονγκ.
Δεν αναφέρομαι στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, την Κύπρο όπου επίσης το στυξ έχει αναγνώστες.
Οι περισσότερες επισκέψεις του εσωτερικού, προέρχονται από την Αθήνα. Ακολουθούν, Θεσσαλονίκη, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο Καλλιθέα, Πάτρα, Λάρισσα, Σπάρτη, Ιωάννινα, Καβάλα, Κοζάνη, Κορωπί, Βόλος, Ξάνθη, Νέα Σμύρνη, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Κομοτινή, Καρδίτσα, Καστοριά, Μυτιλήνη και πάει λέγοντας… 34 περιοχές, σημειώνει ο μετρητής.
Μόνη διαφήμιση για το στυξ, πιστεύουμε πως είναι η αξιοπιστία των κειμένων του. Η συντακτική ομάδα ελπίζει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και στη συνέχεια.
Διαφημίσεις δεν δεχόμαστε και έτσι μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την ανεξαρτησία και την αξιόπιστη κριτική μας.
Η συντακτική ομάδα ----- Δημοσιεύω και πάλι κείμενο της 14/6/2002
Στυξ
Όρκος θεϊκός: "Μάρτυρές μας ας είναι η γη και ο ευρύχωρος ουρανός, που απλώνεται από πάνω σας και η Στυξ, που τα νερά της πέφτουν από ψηλά μέσα στη γη". Τα περισσότερα νερά της Στυγός αναβλύζουν από την ιερή πηγή της, τρέχουν κάτω από τα βάθη της απέραντης γης μέσα στη σκιά της νύχτας και γίνονται ένας βραχίονας του Ωκεανού. Η είσοδος του βασιλείου του σκότους που βρίσκεται στα έγκατα της γης χωρίζεται από τον κόσμο των ζωντανών «από μεγάλους ποταμούς, ρεύματα τρομερά και ιδίως τον Ωκεανό», όπως λέει ο ποιητής της Οδύσσειας. Εκεί ρέουν τα νερά της Στυγός και του Αχέροντα. Ο Πυριφλεγέθων και ο Κωκυτός –που πηγάζουν από την Στύγα- ενώνονται με τον Αχέροντα.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ - Ιωάννου Ρισπέν (της γαλλικής Ακαδημίας)
Στυξ (Styx) Σύμφωνα με την αρχαία Μυθολογία, ήταν η πηγή των ποταμών του Άδη. Οι ψυχές των νεκρών έπρεπε να περάσουν τους ποταμούς αυτούς στο τελευταίο τους ταξίδι. Οι πηγές όσο και οι ποταμοί του Άδη ήταν ιεροί. Και οι θεοί του Ολύμπου έπαιρναν τους όρκους τους σ’ αυτά. Η Στύξ, που το όνομά της πήρε η πηγή, ήταν νύμφη, κόρη του Ωκεανού.
Σήμερα υπάρχει ένα ποτάμι που λέγεται Στυξ, στη Βόρεια Πελοπόννησο, στην Αρκαδία.
ΣΤΥΞ, σύμφωνα με άλλο κεφάλαιο της αρχαίας μυθολογίας ονομαζόταν το ποτάμι που η κοίτη του περιέβαλλε εφτά φορές τον κόσμο των νεκρών. Στην Ιλιάδα, περιγράφεται ως το μόνο ποτάμι του Κάτω Κόσμου. Στην Οδύσσεια υπάρχουν άλλα δύο ποτάμια Ο Κώκυτος και ο Πυριφλεγέθων που του νερά τους χύνονται στο κυρίως ποτάμι του Κάτω Κόσμου- τον Αχέροντα.
Ο Ησίοδος λέει πως η Στυξ ήταν κόρη του Ωκεανού και πως όταν ο Ζευς συγκέντρωσε όλους τους Θεούς στον Όλυμπο για να τον βοηθήσουν να πολεμήσει τους Τιτάνες, πρώτη έφτασε η Στυξ μαζί με τα παιδιά της : Άμιλλα, Νίκη, Ισχύς και Βία. Σε ανταμοιβή της ο Ζευς ζήτησε να μείνουν για πάντα κοντά του και διέταξε τους άλλους Θεούς να ορκίζονται στο όνομά της.
Πάλι σύμφωνα με την Ησίοδο αν κάποιος Θεός μετά από μια κρασοκατάνυξη, γινόταν επίορκος στον όρκο που έδωσε στην Στύγα έπρεπε να παραμείνει σιωπηλός δίχως ακόμα να αναπνέει επί ένα χρόνο, ενώ αποβαλλόταν επί εννιά χρόνια από την Κοινωνία των Θεών του Ολύμπου.
Στα ιστορικά χρόνια η Στυξ : Ο Παυσανίας περιγράφει πως τα βράχια απ’ όπου πήγαζε η Στυξ ήταν τα πιο ψηλά που είχε δει και πως σχημάτιζαν απότομους γκρεμούς. Οι κάτοικοι της περιοχής πίστευαν πως τα νερά της Στυγός ήταν μαύρα και δηλητηριώδη και είχαν τη δυνατότητα να διαλύουν σκάφη και κάθε τι υλικό με εξαίρεση τις οπλές των αλόγων.
Με εξαίρεση την αδιαφιλονίκητη σημασία που έδιναν οι Αρχαίοι –«Μα τα νερά της Στυγός»- και το ενδεχόμενο καταστροφικό επακόλουθο αν παραβίαζαν τον όρκο αυτό, πιστεύεται πως μέσα στην ιεροτελεστία του όρκου ήταν να πιούν μερικές γουλιές από το «μαύρο νερό» της Στυγός.
Κ.Μπετινάκης
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα
Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
1 σχόλιο:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3486
Δημοσίευση σχολίου