1/9/09

Αδιέξοδο μετά τις εκλογές βίας και νοθείας στο Αφγανιστάν



Αμερικανός στρατηγός ομολογεί:
Η στρατηγική στο Αφγανιστάν «δεν λειτουργεί»


του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr
Ήρθε λοιπόν ο γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, για να ενημερώσει την κυβέρνηση, πως «πρέπει να επιλύσει τις διαφορές με την Τουρκία, για το καλό της συμμαχίας και θα πρέπει να σκεφτεί, πώς θα ενισχύσει τη στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν».
Επειδή το μόνο που καίει το ΝΑΤΟ αυτή την εποχή, είναι το τέλμα που το έρριξε ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, με τον περιβόητο «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» και τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μου…
Ο στρατηγός έγραψε λοιπόν στην Ουάσιγκτον, πως «ο αφγανικός λαός περνάει μια κρίση εμπιστοσύνης, επειδή ο πόλεμος εναντίον των Ταλιμπάν, δεν καλυτέρεψε τη ζωή τους…». Έγραψε ακόμα πως «ο στόχος να παραδοθεί η ασφάλεια της χώρας στις αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν είναι εφικτός πριν περάσουν άλλα τρία χρόνια, (ο πόλεμος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001), και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο διάστημα για να αναλάβει την ασφάλεια της χώρας η τοπική αστυνομία...».
Περισσότεροι από 30.000 Αμερικανοί στρατιώτες εστάλησαν στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση των ΗΠΑ Ο Μπαράκ Ομπάμα. Έτσι η ΝΑΤΟϊκή (δυτική) δύναμη ξεπερνά πλέον τις 100.000 στρατιώτες. (Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα πάντοτε).
Κι όλα αυτά σε μια στιγμή, που δημοσκόπηση των «Washington Post-ABC news», έδειξε πως μόνο το 49% των Αμερικανών υποστηρίζουν ακόμα πως ο πόλεμος στο Αφγανιστάν «αξίζει τον κόπο».
Το BBC αποκάλυψε ότι το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρό του, ο Αμερικανός στρατηγός Stanley McChrystal, είναι πως η παρούσα στρατηγική που εφαρμόζεται στο Αφγανιστάν, «δεν λειτουργεί». Σύμφωνα με την έκθεση του αρχηγού της ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής αποστολής στου διαβόλου της μάνα, περιέχει έμμεσα, και το αίτημα της αύξησης της στρατιωτικής δύναμης.
Αλλά δεν φτάνουν τα βάσανα αυτά την αμερικανική διακυβέρνηση, αποκαλύπτεται πως ο εγκάθετός τους στο Αφγανιστάν, Hamid Karzai ακολούθησε το παλιό γνωστό εκλογικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ψήφισαν και τα δέντρα.
Μόλις 17 εκατομμύρια από τα τριάντα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του Αφγανιστάν είχαν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, μια και το καθεστώς της Καμπούλ μόλις και μετά βίας ελέγχει το 30% του εδάφους της χώρας.
Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή Παραπόνων, ανακοίνωσε πως δέχτηκε περισσότερες από 2.100 καταγγελίες εκλογικών παρατυπιών, τόσο κατά την ψηφοφορία, όσο και την καταμέτρηση των ψήφων, 618 από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν από την επιτροπή «σοβαρές», και «πως είναι δυνατόν να επηρέασαν το αποτέλεσμα.
Αλλά και ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στο Αφγανιστάν, ο γνωστός «μάγος της Βοσνίας» Richard Holbrooke, είχε έντονη σύγκρουση με τον εγκάθετο πρόεδρο Καρζάι, όταν του έθιξε το γεγονός ότι στις εκλογές έγινε «βία και νοθεία». Ο Καρζάι εξαγριώθηκε όταν άκουσε τον Χόλμπρουκ να του λέει, πως «θα χρειαστεί κι ένας δεύτερος γύρος με τον δεύτερο από τους υποψήφιους, ώστε να καταστούν οι εκλογές αξιόπιστες».
Η νοθεία στις εκλογές , έχει εξαγριώσει και τους Βρετανούς, όταν έγινε γνωστό πως δέκα Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην προσπάθεια να διασφαλίζουν 150 ψήφους.
Εκατοντάδες υποστηρικτές του προέδρου Καρζάι, ταξίδευαν σε εκλογικά κέντρα στις περιοχές που έγιναν εκλογές (που δεν είναι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν) και γέμιζαν τις κάλπες με ψηφοδέλτιά του…
Ο Michael Semple , πρώην επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκή Ένωσης στο Αφγανιστάν, δήλωσε πως «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι έγινε μαζική νοθεία στις εκλογές». Και αυτή είναι η ρώτη φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Καρζάι χρειάζεται 50% για να αποφύγει την επαναληπτική εκλογή, και τα ως τώρα αποτελέσματα δείχνουν πως δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό του Αμπντουλά-Αμπντουλά.
Η ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τον Καρζάι, ξέσπασε την επομένη των εκλογών, καθώς ο πρόεδρος αυτοανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών, πριν ακόμα καλά-καλά ανοίξουν οι κάλπες.
Τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Βρετανοί δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τη συμμαχία του Καρζάι με τον Ουζμπέκο πολέμαρχο «στρατηγό» Abdul Rashid Dostum, όσο και τον πρώην υπουργό Άμυνας Muhammad Qasim Fahim. Και οι δύο τους έχουν αποκτήσει «κακή φήμη» για διαφθορά, αλλά κυρίως λόγω του εμπορίου της παπαρούνας και των όπλων όπου είναι αναμειγμένοι.
Ο κακομοίρης ο Καρζάι, έχει καβαλήσει για καλά το καλάμι! Δεν έχει διαβάσει και την ιστορία. Τι συμβαίνει με κάτι εγκάθετους των ΗΠΑ που δεν υπακούουν το αφεντικό. Το λιγότερο σαπίζουν στις φυλακές. (Βλέπε Νοριέγκα). Όταν μάλιστα η κωδική ονομασία του πολέμου στο Αφγανιστάν ήταν «Επιχείρηση Διατήρηση της Ελευθερίας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόγραμμα παροχής φορητών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου



ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 120.000 ΕΠΙΛΕΞΙΜΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕ?

ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΝΟ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ-ΕΠΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ?

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΑΠΑΥΤΩΝΕΙ..

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΥΝΣΕΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ?


ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ-ΑΔΕΙΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ?

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ?


ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ?

ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ?

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ..

Η 18η Μαΐου στην Ιστορία

Η 18η Μαΐου είναι η 139η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 227 ημέρες πριν από την 31η Δεκεμβρίου . 872.  Ο Λουδοβίκος Β' ο Νεότερος σ...