17/5/10

O Aδόλφος παζάρευε το Αιγαίο με τους Τούρκους

Ένα νέο Γουδί προβάλλει εθνικά αναγκαίο.

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Το Αιγαίο και τα νησιά του, αυτό το πανάρχαιο λίκνο του Ελληνικού πολιτισμού διαπραγματευόταν ο Α. Χίτλερ με την Τουρκία.
Θα το παραχωρούσε με τα νησιά του «για το ενδεχόμενο που αυτή θα έβγαινε στον πόλεμο με το μέρος του».
Ανάμεσα στα παραχωρούμενα νησιά μας ήταν: Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη για τους Τούρκους και οι Κυκλάδες στους Ιταλούς (την είδηση αυτή, την τόσο ανατριχιαστική μεταφέρω από την αντιστασιακή εφημερία της Κατοχής «ΔΟΞΑ» (φ. αριθ. 9 του Αυγούστου 1942) που ήταν όργανο της αντιστασιακής ΠΕΑΝ, με αρχηγό τον Κώστα Περίκο, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με την ομάδα του, από τους Γερμανούς το 1943 (βλ. τα φύλλα της «ΔΟΞΑΣ» στην έκδ. «Ιστορικά Τεκμήρια» («Διογένης», με τίτλο: ΠΕΑΝ: «Μυστικός Τύπος της Κατοχής», σελ. 56).
Όμως οι Ιστορικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν στον Χίτλερ και τους Τούρκους να ολοκληρώσουν αυτό το σχέδιό τους, το οποίο αποπειρώνται μεθοδικά να πραγματώσουν οι «Έλληνες» κυβερνήτες της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Τρανό παράδειγμα τα όσα μυστικά γίνονται πίσω από την πλάτη του «κυρίαρχου» λαού και τα όσα φανερά περιέχονται στην κατάπτυστη Συμφωνία της Μαδρίτης. Πρόκειται για την Ιουλιανή Συμφωνία του 1997, με την οποία αναγνωρίστηκαν Ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο (Για την εθνομειοδοτική αυτή Συμφωνία βλ. στο έργο μου: «Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας κ.λπ.», από τις εκδ. «Γεωργιάδη», 2005, σελ. 297 επ.).
Να, λοιπόν, που ό,τι δεν μπόρεσε ο Χίτλερ το μπόρεσαν οι σοσιαλ-φιλελεύθεροι κυβερνήτες ετούτων των χρόνων με την έγκριση του εθνομειοδότη λαού που τους στηρίζει και τους ψηφίζει!
Ένα νέο Γουδί προβάλλει εθνικά αναγκαίο.

4 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Όχι ακριβως. Η αλήθεια είναι πως η Τουρκία βολιδοσκόπησε το αν το Ράϊχ ήταν διατεθειμένο να της δώσει τα νησια, με αντάλλαγμα αυτη να βγει στον πόλεμο στο πλευρο της Γερμανίας.

Η απάντηση της Γερμανίας ήταν (για τους δικους της λόγους, φυσικα) ένα ξεκάθαρο "όχι", συν μεγάλη ενίσχυση των φρουρων των νησιων, μη τυχον και μπουκάρουν οι Τούρκοι!

konstantinos είπε...

Διατί Κύριοι μιλάτε διά τά νησιά του Αιγαίου και δεν τους προσδίδεται την πραγματική τους ονομασία ήτοι ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Εδώ η λέξις αυτή πού προσδιορίζει το Αιγαίον με τά νησιά του έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή και την χρησιμοποιούν νομικά, κράτη όπως αι ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ινδονησία, Σερβία, κ.ά.

Ανώνυμος είπε...

H ιστορική πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν υποσχεθεί την παραχώηρηση ελληνικών νησιών στην Τουρκία, προκειμένου αυτή να μπει στον πόλεμο κατά του Άξονα.
Το σχέδιο όμως δεν προχώρησε.

Zanglos είπε...

Κύριε Παπαγαρυφάλλου, μονος σας ανακαλύψατε αυτή την μεγάλη είδηση η σας την έστειλε η κυρια παπαρήγα?

Η Εθνική Ανεξαρτησία, και η θέση της ελλαδικής Πλουτοκρατίας στον Πόλεμο. Το «ΟΧΙ» και ο Ιωάννης Μεταξάς .

Γράφει ο  Σπυρίδων Χατζάρας Ο Ιωάννης Μεταξάς, στο ραδιοφωνικό του διάγγελμα της 22ας Νοεμβρίου 1940, προσδιόρισε τον αγώνα των Ελλήνων υπέρ...