21/6/14

Αμερικανοί και ΝΑΤΟ θέλουν κλιμάκωση της κρίσης

-Νέο μεθοριακό επεισόδιο για να προκαλέσει επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
-Η Μόσχα απέρριψε το σχέδιο Ποροσένκο και καλεί τη δύση να σταματήσει να υποστηρίζει τη βία του Κιέβου.

Η Ουκρανική «Εθνική Φρουρά», μετά την ανακοίνωση από τον Ποροσένκο της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός, βομβάρδισε το ρωσικό φυλάκιο στο Novoshakhtinsk, από την άλλη πλευρά της συνοριακής διάβασης Dolzhansky την οποία κατέχει η πολιτοφυλακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα ς τελωνειακός υπάλληλος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χειρουργήθηκε και η ζωή του βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο Λευκός οίκος χθες το βράδυ δήλωσε: «We will not accept the use, under any pretext, of any Russian military forces in eastern Ukraine». Principal Deputy Press Secretary Josh Earnest , (γεννημένος το 1975), Special Assistant to the President.

-Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στην Μόσχα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους Έλληνες που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

    του Σπυρίδωνα Χατζάρα    Όταν to 157o Σύνταγμα των Αμερικανών έφτασαν μαζί με τους  άνδρες της OSS έφθασαν στο Κεντρικό στρατόπεδο Νταχά...