26/11/14

Η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει το διάλογο για τον South Stream

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ δεν συζήτησε στην Αθήνα τον αγωγό «Νότιο Ρεύμα» επειδή η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτό το έργο.
Ο κ. Μεσκόφ , μετά τις διαβουλεύσεις στην Αθήνα είπε στους ρώσους δημοσιογράφους ότι « ο διάλογος με την ΕΕ για τον South Stream, έχει διακοπεί λόγω της αλλαγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να τον επαναλάβει.
«Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται οι χώρες που συμμετέχουν στο έργο, η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει λύσεις για την προώθηση του. Η πλειοψηφία των εταίρων μας καταλαβαίνει ότι ο South Stream ,είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, γιατί είναι η εγγύηση για την προμήθεια φυσικού αερίου στις χώρες τους σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κατά συνέπεια, ελπίζω ότι θα μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσει το έργο» ,υπογράμμισε ο Μεσκόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...