25/1/17

Ντόντικ: «Το σερβικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να διεθνοποιηθεί»

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ που χθες συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας Πέτρο Ιβαντσόφ , στον οποίο είπε ότι «παραμένει προσηλωμένος στην ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον», σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αποκαταστήσει δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση Τραμπ , και δήλωσε ότι «κανείς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα επανεξετάσει την αμερικανική πολιτική προς τα Βαλκάνια», και για το λόγο αυτό , «οι Σέρβοι θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να εξηγήσουν τι θέλουν». «Το σερβικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να διεθνοποιηθεί».
«Όποιος δεν ζητάει δεν θα πάρει», τόνισε, και είπε ότι , «θα πρέπει να ενημερώσουν οι Σέρβοι τη νέα αμερικανική διοίκηση για αυτό που θέλουν».
Ο Ντόντικ δήλωσε ακόμη ότι , «είναι προφανές ότι τα προβλήματα στα Βαλκάνια δεν θα τακτοποιηθούν μέχρι να επιλυθεί το σερβικό εθνικό θέμα», ότι η ιδέα της ενότητας των Σέρβων δεν θα πρέπει να εξισωθεί με την ιδέα μιας« Μεγάλης Σερβίας», ότι «έχει ξεκινήσει η Νέα Εποχή», ότι , «αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αμερική θα συμβεί και την Ευρώπη», ότι «η αμερικανική πολιτική θα αλλάξει δραματικά», και ότι ο «κόσμος Σόρος» έχει αρχίσει να καταρρέει, και προέβλεψε το τέλος του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.
«Έχασε τις τοπικές εκλογές, έχασε τη Σρεμπρένιτσα, η σχέση του με τους Κροάτες δεν είναι καλή , και πέντε βουλευτές του είναι έτοιμο να φύγουν από το κόμμα του. Η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι πια στην εξουσία στις ΗΠΑ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει άλλου είδους προβλήματα», είπε.
Ο Ντόντικ χαιρέτισε την απόφαση του Τραμπ για «αγώνα κατά του ισλαμικού ριζοσπαστισμού», και τόνισε: «Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος . Θέλω να είμαι ένα μέρος αυτού του αγώνα για την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού. Πάλεψα ενάντια στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, ακόμη και πριν από τον Τραμπ».
Ο Ντόντικ είπε, ότι ριζοσπαστικός ισλαμισμός δεν είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος είναι και οι Ουαχαμπίτες και οι σαλαφιστές, που βρίσκονται στη Β-Ε σε μεγάλους αριθμούς, και υπογράμμισε ότι μόνο στην Σερβικη Δημοκρατία παρακολουθούνται 113 ομάδες Ουαχαμπιτών.
Ο Ντόντικ σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Ρ. Πριεμπους που είπε ότι , «Αγαπάμε τους Σέρβους», σχολίασε πως , «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους στη νέα κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...