29/11/18

Η «μαύρη» 29η Νοεμβρίου 1967

Τα κακά «μηνύματα» είχαν αρχίσει από τη συνάντηση της Αλεξανδρούπολης των Παπαδόπουλου- Ντεμιρέλ στις 10 Σεπτεμβρίου. 
Μετά, έγινε το επεισόδιο στον τουρκοκυπριακό θύλακο Κοφίνου στις 15-16 Νοεμβρίου , ο «σύμμαχος» πήρε τη θέση των Τούρκων, και το «κλιμάκιο» των Αθηνών διέταξε τους υφισταμένους του στην Χούντα, να κάτσουν στα αυγά τους. 
Στις 20 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε ο διορισμός του πράκτορα Παναγιώτη Πιπινέλη ως υπουργού Εξωτερικών .
 Ο Πιπινελης ήταν υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θεωρούσε ανέφικτη την ΄Ενωση και ανεδαφική την πολιτική πυγμής έναντι της Τουρκίας, και πίστευε ότι η παρουσία της ελληνικής μεραρχίας στην Κύπρο δεν συνιστούσε στρατηγικό πλεονέκτημα για την Αθήνα αλλά αντίθετα καθιστούσε την Ελλάδα «όμηρο της πολιτικής του Μακαρίου».
 Ο  Γεώργιος Παπαδόπουλος, οπως ορισμένοι «αφελείς» ξεχνούν, αποδέχτηκε την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, την οποία ειχε στείλει ο «άφρων» Γερων του Καστρίου. 
Η τυπική συμφωνία Πιπινέλι και Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, ανακοινώθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1967,ενώ ο Σάιρους Βανς βρισκόταν στη Λευκωσία και συνομιλούσε με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Την ίδια ώρα, πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας υπερίπταντο πάνω από τη Λευκωσία και το Προεδρικό Μέγαρο. Τα Κεντρικά αντιμετώπιζαν κρίση . Και ειχαν αλλού το μυαλό τους όπως και το 1974. Στις 29 Νοεμβρίου ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Μακναμάρα ανακοίνωσε την παραίτησή του.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης Πιπινέλης, μέλος της Στοάς Ορφεύς και φίλος του Καραμανλή! Τελικά ο Καραμανλής μέσω της μασονίας κατάφερε να βάλει μέσα στην κυβέρνηση της χούντας μέχρι και τον Ευταξία! Ο δε κολλητός του στο Παρίσι Αραπάκης, έγινε αρχηγός του Ναυτικού...

http://www.grandlodge.gr/pipinelis-panagiotis-w-39495.html

Ανώνυμος είπε...

Η μεραρχία το μόνο που θα πετύχαινε ήταν ακόμα πιο πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι, αφού δεν είχαμε αεροπορική κάλυψη λόγω Ιωάννίδη - Καραμανλή.Ότι έπαθαν όσοι δοκίμασαν να αντεπιτεθούν. Το μόνο που πέτυχε η μεραρχία (που έστειλε ο Γαρουφαλιάς και όχι ο Παπανδρέου) ήταν να μας εκθέσει διεθνώς και να εμποδίσει τη δημιουργία τακτικού Κυπριακού στρατού. Άσε που την παρουσία της την κάρφωσε ο Μακάριος και δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς παρα να την αποσύρουμε. Συγγενής μου υπηρετούσε τότε και τους ρουφιάνευαν οι Μακαριακοί και όταν έρχονταν για έλεγχο οι ΟΗΕδες πήδαγαν τα σύρματα οι φαντάροι μας και εξαφανίζονταν όπως όπως.
Η αγορά των Φάντομ και των υποβρυχίων που έκανε ο Παπαδόπουλος ήταν το μόνο που διασφάλιζε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την άμυνα της Κύπρου. Αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν οι μεταγενέστεροι... Τα υπόλοιπα είναι για ανίδεους στρατιωτικά. Και αν φταίει η Μεραρχία τότε γιατί δεν φταίει η μείωση απο τον Μαρκάλιο Μούσχο της θητείας απο 24 μήνες σε 14, ένα μήνα πριν την εισβολή; Έδιωξε το μισό στράτευμα και το πλέον έμπειρο. Όλως τυχαίως... αφού τον κράταγαν οι Άγγλοι απο... τα ράσα. Είχε το κουσούρι βλέπεις... Ο ίδιος που κάλεσε επισήμως απο το βήμα του ΟΗΕ να επέμβει η Τουρκία γιατί τον ενοχλούσαν οι ελληνικές σημαίες που γέμισε το νησί!!
Και ο Παπαδόπουλος βλαξ ήταν βέβαια αλλά για άλλους λόγους. Άλλο δεν γουστάρουμε τη Χούντα και άλλο η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Φτου ρε γαμωτο!
Το σχολιο μου της Πέμπτης Νοε 29, 03:52:00 μ.μ. ηθελα να το γραψω στην αναρτηση με την Σαλωμη.
Τα σκατωσα παλι, που θαλεγε και η γιαγιουλα μου!




Περηφανος Γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας

Ανώνυμος είπε...

Σωστο το σχολιο του προηγουμενου για τον Παπαδοπουλο,την Μεραρχια και τον Μακαριο! Το ζητημα ομως ειναι τι κανουμε τωρα! Στην Κυπρο εχουν αλλαξει πολλα αλλα το μονο που δεν εχει αλλαξει ειναι η αποψη που εχουν οι Κυπριοι για εμας,εδω στην Ελλαδα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι ανοησίες. Εδώ ο Ιωαννίδης έστειλε τα Νοράτλας με λίγους καταδρομείς και αποφεύχθηκε η κατάληψη του αεροδρομίου της Λευκωσίας. Άμα ήταν στην Κύπρο μια ολόκληρη μεραρχία, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που το πάλεψε και διέταξε να πάνε τα Φάντομ και τα υποβρύχια, ήταν ο Ιωαννίδης! Για αυτό και πέθανε στη φυλακή. Οι πραγματικοί προδότες δεν προσήχθησαν ποτέ στη Δικαιοσύνη...

Ανώνυμος είπε...

Ηταν βλαξ πραγματι ο Ππαδοπουλος, γιατι αφησε τους ρουφιανους και τους προδοτες του Ελληνικου Εθνους να λακησουν. Και δεν τους κρεμασε.

Θελετε αποδειξη;
Δειτε τα σημερινα χαλια μας.




Περηφανος Γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο αξιοτιμος Γιουφτος! Αφου ο "αδελφος" Στυλιανος εδωσε διαβατηριο στον Αντρεα(Μινεικο) για να την κοπανησει και αφου εστελνε τον μισθο στον "αδελφο" Κωνσταντινο(τον Παριζιανο) σαν να μην τρεχει τιποτα, καλα να παθει και η Χουντα και εμεις μετα με την..."μεταπολιτευση"! Τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου είσαι αδαής στρατιωτικά. Οι καταδρομείς απέτρεψαν την κατάληψη του αεροδρομίου και το παρέδωσαν στο ΟΗΕ. Δεν μπορούσαν σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να το κρατήσουν πάνω απο λίγες μέρες. Όσο γενναίοι και αν είναι δεν σταματάς με λιανοτούφεκα άρματα M-47, ούτε αεροπλάνα, ούτε πυροβολικό. Άσε που δεν είναι καν η δουλειά του καταδρομέα αυτή και δεν έχει και τα μέσα να κρατήσει χώρο. Ο καταδρομέας χτυπά και φεύγει όπως έκανε ο Γλεντζές που λιάνισε με μια υποδειγματική καταδρομική επιχείρηση τους Τούρκους Αλεξιπτωτιστές.
Προ Χούντας οι τουρκικοί θύλακες ήταν 30%. Επι Σαμψών συρρικνώθηκαν στο 3%. Και; Το προγεφύρωμα δεν χτυπήθηκε, η απόβαση συνεχιζόταν και τέλειωσε το παιχνίδι.
Αν τα υποβρύχια είχαν λιανίσει τα αποβατικά και τα F4 το προγεφύρωμα ή τα πλοία η υπόθεση τέλειωνε.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ειναι φιλτατε Νοε 30, 11:08 μ.μ.
Αν και το '67 ημουν αγεννητος ο Παπαδοπουλος εκανε λαθος μεγαλο να μην φαει τα κουμμουνια, με αποτελεσμα να φαει το κεφαλι του και με τις γνωστες προεκτασεις για την Πατριδα μας.



Περηφανος Γιουφτος απο 6μιλια Κορινθιας

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι αδαής. Εδώ ο υπολοχαγός Μπένος με τους καταδρομείς του και 8 πολυβόλα και 3 ΠΑΟ κράτησε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και μια ολόκληρη μεραρχία με τον βαρύ οπλισμό της δεν θα μπορούσε να κρατήσει τα πρώτα κύματα της εισβολής;

Και μην ξεχνάμε ότι η αποστολή "Νίκη" διατάχθηκε από τον "προδότη" Ιωαννίδη, αυτό το αποκρύπτουν όλα τα ΜΜΕ... Επίσης διέταξε να πάνε τα Φάντομ και τα υποβρύχια, οι αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας όμως δεν υπάκουσαν...

Ο δε Αραπάκης, που ήταν κολλητός του Καραμανλή στο Παρίσι, είπε στους Αμερικανούς ότι ο Ιωαννίδης σκόπευε να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία και αυτό το τηλεγράφημα διέρρευσε στο Wikileaks, καθώς και ένα άλλο στο οποίο καυχιέται ότι κράτησε τα ελληνικά υποβρύχια μακριά από την Κύπρο!

Τα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας που διέρρευσαν από το Wikileaks φωτίζουν πολύ καθαρά τους πραγματικούς προδότες της Κύπρου, περιέργως όμως κανένα ΜΜΕ δεν τα αναπαράγει...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε υπηρέτησες στις καταδρομές και ξέρεις; Έχεις κάνει αντιαποβατική άσκηση με πραγματικά πυρά σε συνδυασμό με όλα τα σώματα; Έχεις κάνει ανακατάληψη νησίδας; Μην επιμένεις σε πράγματα στα οποία είσαι άσχετος.
Χωρίς αεροπορική κάλυψη είσαι τελειωμένος, συν το οτι θα σε λιάνιζαν στη στεριά τα αντιτορπιλικά των Τούρκων με τα βαριά πυροβόλα τους.
Εδώ ο Χανδρινός λιάνισε τους Τούρκους στη στεριά με ελαφρά πυροβόλα ενός αρματαγωγού.
Η μεραρχία θα μπορούσε να προσφέρει μόνο αν τα F4 χτυπούσαν το προγεφύρωμα και τα υποβρύχια τα αντιτορπιλικά και τα σκάφη απόβασης. Και ταυτοχρόνωνς κάναμε αντεπίθεση στον Έβρο όπου είχαμε χαοτική ποιοτική υπεροχή και πρόσφατη πολεμική εμπειρία.
Τότε και μόνο τότε η μεραρχία ανενόχλητη θα μπορούσε να προσφέρει χτυπωντας με όλμους και πυροβολικό τα 2 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ που είχαν οι Τούρκοι στη συγκεκριμένη παραλία. Δεν χρειαζόταν καν μεραρχία όμως για αυτό.
Αν δεν υπάκουσαν τον Ιωαννίδη θα έπρεπε να τους κολλήσει το 45αρι στο κεφάλι και να τους βγάλει σηκωτούς με τα ΕΑΤ - ΕΣΑ και να κηρύξει τον πόλεμο. Αλλά ήταν πέρα απο βλάκας και κότα και έτρεχε στους ανακριτές να απολογηθεί...

Ανώνυμος είπε...

Παντως ειναι πραγματι ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ πως ο Ιωαννιδης σαπισε στη φυλακη και πεθανε εκει ενω λενε οτι ηταν πρακτορας! Θελω να πω οτι αν ηταν πραγματι πρακτορας και διευκολυνε τους εβραιους και την CIA στα σχεδια της, το "συστημα" δεν θα εβρισκε τροπο να τον αποφυλακισει; Εδω αποφυλακισαν τον Στυλιανο επειδη ηταν "αδελφος"!! Στον " προδοτη" Ιωαννιδη θα κολλουσαν; Εσυ Χατζαρα τι λες;

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που το παίζεις και γνώστης... Δηλαδή κατ' εσένα, άμα δεν έχουμε αεροπορική κάλυψη, παρατάμε τις θέσεις μας για να μην γίνουν ο τάφος μας και παραδίδουμε το εθνικό έδαφος;

Είχαν αεροπορική κάλυψη οι Έλληνες που κράτησαν το Καλπάκι, τη Γκραμπάλα, το ύψωμα 731;

Επί 16 μέρες το ύψωμα 731 έφαγε τόσες βόμβες και οβίδες, που έγινε 726! Κι όμως οι φαντάροι μας το κράτησαν.

Και άμα υπήρχε ακόμη η ελληνική μεραρχία στην Κύπρο το 1974, οι Τούρκοι ούτε καν θα αποτολμούσαν μια απόβαση.

Και στην απίθανη περίπτωση μιας εισβολής, η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θα είχε καμμιά δικαιολογία να την αφήσει χωρίς αεροπορική κάλυψη και να ρισκάρει να χάσει μια ολόκληρη μεραρχία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η απόσυρση της μεραρχίας το 1968 από τον Παπαδόπουλο ήταν ολέθριο σφάλμα.

Ανώνυμος είπε...

Αποφυλακισαν τον "αδελφο" Στυλιανο λογω "ανηκεστου βλαβης"!! Η Στοα κανει τα παντα για να προστατεψει τα "τεκνα" της!! Αρκει να το θελει! Τι ειδους "ανηκεστο βλαβη" υγειας ειχε ο Παττακος; Γνωριζεις Χατζαρα;

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε είσαι εντελώς άσχετος και επιμένεις. Συγκρίνεις το Β'ΠΠ και αεροσκάφη Ιταλικά που είχαν πολυβόλα και όχι βόμβες Ναπάλμ όπως τα τουρκικά του 74. Και που δεν μπορούσαν να πετάξουν καν λόγω καιρού.
Συγκρίνεις το πεδινό έδαφος της Κύπρου με υψώματα και καλά οχυρωμένες γραμμές αλληλοκαλυπτομενες με προστατευμένα πολυβολεία και αντιαρματικά έργα. Είναι μάταιο να συζητάω με ανίδεους.
Με τη μεραρχία θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και αγνοούμενους. Δεν σταματάς με λιανοτούφεκα ούτε άρματα M47 και M48 ούτε αεροσκάφη. Μόνο με την χρησιμοποίηση F-4 και υποβρυχίων θα είχαμε αποτέλεσμα. Όσες φορές οι ελληνοκυπριακές δυνάμεις επιχείρησαν να αντεπιτεθούν έγιναν στάχτη απο την τουρκική αεροπορία. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω;
Όλα τα υπόλοιπα είναι για μεσημεριανάδικες εκπομπές και δικαιολογίες αυτών που έλεγαν πως η Κύπρος κείται μακράν. Η μεραρχία αποσύρθηκε επι Παπαδόπουλου αλλά τότε δεν τολμούσαν να επιτεθούν.
Επιτέθηκαν επι πανίβλακα Ιωαννίδη και οργίασαν επι Εθνάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος πάλι μας λέει πως αποφυλάκισαν τον.. αδερφό Παττακό. Πότε τον αποφυλάκισαν; Όταν ήταν 100 χρονών και γεμάτος προβλήματα υγείας; Και βλέπεις και μασονική συνομωσία ε; Πανέξυπνη σκέψη.
Οι άλλοι απλούστατα δεν ήθελαν να βγουν έξω με τέτοιους όρους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παττακος αποφυλακιστηκε το 1990 οταν ηταν 78 χρονων και οχι 100! Ο προηγουμενος ας διαβασει λιγο το βιογραφικο του "αδελφου" Στυλιανου! Και το οτι η "ελλαδα" ειναι ενα μασονικο-κομματοκρατουμενο "κρατος" δεν το γνωριζει; Δεν βλεπει τι γινεται απο την απλη καθημερινοτητα μεχρι τα πιο σοβαρα ζητηματα; Δεν βλεπει πως ειναι "δομημενα" ολα και ολοι απο το Δημοσιο, τα "κομματα" κ.τ.λ.;

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαρεθηκατε πλεον ορισμενοι να γλειφετε και να αβανταρετε την μασονια; Δεν αντιλαμβανεστε τι γινεται στην Ελλαδα; Σωστα εγραψε ενας προηγουμενος οτι ο Παττακος ηταν "αδελφος" γι'αυτο και βρηκαν τροπο να τον βγαλουν απο τη φυλακη λογω ανηκεστου βλαβης υγειας το 1990! Σε ηλικια 78 και οχι 100 ετων!! Σε μια ευνομουμενη πολιτεια και σε ενα σοβαρο και πολιτισμενο κρατος ποιος ο λογος να υπαρχουν μασονικες στοες; Τι και ποιους εξυπηρετουν; Παντως τον απλο και φτωχο λαο,οχι!! Δεν βλεπετε τι γινεται; Ολες οι υγιεις δυναμεις του τοπου ειναι εξοντωμενες η βρισκονται στο περιθωριο!! Αξιοκρατια πουθενα!!! Συναλλαγη, "ανθρωπινα δικαιωματα", " αδελφοποιησεις" και αλλες ανοησιες!! Γι'αυτο καταστραφηκαμε!!! Δεν βαρεθηκατε πια ορισμενοι; Δεν χορτασατε "αδελφατο"; Αφηστε μας ησυχους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι