27/4/19

Άγιο και Μεγάλο Σάββατο: Ο Χριστός κηρύττει στον Άδη τη Ζωή .Ελευθερωνόμαστε από το θάνατο, χάρις στον θάνατο του Σωτήρα.

Το Άγιο και Μεγάλο Σάββατο, οι Ορθόδοξοι προσδοκούμε την Ανάσταση. 
Ο Χριστός που έχει ταφεί την Μεγάλη Παρασκευή κηρύττει στον Άδη τη Ζωή.
 Η ψυχή του Χριστού βρίσκεται στην κόλαση, στο χώρο του θανάτου, όπου κηρύττει την μετάνοια. Ο Θεάνθρωπος ολοκληρώνει το έργο της Θείας Οικονομίας, που είναι η ανάσταση όλων των ανθρώπων, κι αυτών των εν ζωή, αλλά και αυτών που είχαν πεθάνει πριν τον ερχομό του Ιησού στον κόσμο.
 Ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, νικιέται δια του θανάτου του Χριστού, και όλα κινούνται στην προσδοκία της Ανάστασης, της γνήσιας ελευθερίας. Και επειδή ο Ματθαίος έγραψε ότι «Σεισμός εγένετο μέγας»,
 κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης την στιγμή που ο ιερέας ψάλει το «Ανάστα ο Θεός», οι πιστοί κτυπούν , τα στασίδια. 
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί γιορτάζουμε την Κάθοδο του Κυρίου στον Άδη , «την εις άδου κάθοδον», όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς.
 Η κάθοδος αυτή στον Άδη ήταν το τελειωτικό χτύπημα κατά του θανάτου. Γι’ αυτό ψέλνουμε : «Ότε κατήλθες πρός τον θάνατον, η ζωή η αθάνατος, τότε τόν άδην ενέκρωσας τη αστραπή της θεότητος». 
Σε λίγο στα Ιεροσόλυμα θα γίνει η Ανάσταση. Δεύτε λάβετε Φως. Άντε, ραντεβού το βράδυ στις Ενορίες μας. 
Καλή Ανάσταση! 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κaνένα σχόλιο εδώ;
Ο Θεάνθρωπος κατάργησε το μνημόνιο που υπέγραψαν ο Αδάμ και η Εύα με τον οξαποδώ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...