5/8/21

O ΠΟΥ και ο ΣΒΑΜΠ ανησυχούν για την Παγκόσμια ανισότητα

 

H έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να ανασταλεί προσωρινά ο επανεμβολιασμός για τον κορωνοϊό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να ρμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για να σταματήσουμε την εξάπλωση της λοίμωξης. «Οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επιβάλουν μορατόριουμ σε πρόσθετες, δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, προκειμένου να μοιραστούν αποτελεσματικότερα τους υπάρχοντες όγκους φαρμάκων με τις φτωχές χώρες». Αυτό ανακοινώθηκε στις 4 Αυγούστου από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο επανεμβολιασμός θα πρέπει να περιοριστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Η Κίνα σκοπεύει να παραδώσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε όλο τον κόσμο φέτος, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στο Reuters. 
 Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιττζιάνγκ δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι η Κίνα έχει παράσχει περισσότερες από 700 εκατομμύρια δόσεις σε άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 25η Απριλίου στην Ιστορία

Η 25η Απριλίου είναι η 116η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 250 μέρες μέχρι το τέλος του χρόνου.   1077 . Απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών και...