24/10/21

Πληρώνοντας αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος συμβάλουμε τον Πόλεμο κατά της Ρωσίας

 

"Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να συστήσουν Ολιγοψώνιο, και να  αγοράζουν αέριο από τη Ρωσία όχι ξεχωριστά, αλλά από κοινού, ώστε να μην αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Αυτός θα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του κυρίαρχου προμηθευτή στην αγορά, ο οποίος χρησιμοποιεί τη θέση του για να ασκήσει πίεση σε μεμονωμένες χώρες", λένε οι γνωστές και αθέατες καλά πληροφορημένες πηγές  των Βρυξελλών.

 Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ σκοπεύουν να συζητήσουν μια τέτοια πρόταση την επόμενη εβδομάδα καθώς και την  ενοποίηση  των ευρωπαϊκών υποδομών φυσικού αερίου, η οποία συνεπάγεται ενοποίηση των αγωγών και κατασκευή κοινών εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε αυτή την ότι οταν επιτραπεί η χρήση του νέου αγωγού φυσικού αερίου, "Βόρειο ρεύμα 2", τότε θα αρχίσουν αμέσως να παρέχονται στην Ευρώπη πρόσθετοι όγκοι φυσικού αερίου. 

O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι «η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι μόνο θέμα χρόνου» .

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποτρέψει την προσέγγιση της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ ,αλλά θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες τέτοιων βημάτων για τα συμφέροντά της»,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...