5/12/21

Πριν δυο χρόνια ο Αντινατιβιστής Τουρκούλης Εφιαλτάκης έστελνε σύμφωνα με τις οδηγίες των Άνωθεν μήνυμα καλής θέλησης στην Τουρκία για την επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών, Δύο χρόνια μετά δείχνει την κακή του θέληση προς τους ανυπότακτους αντιδραστικούς Έλληνες

 



Στις 5 Δεκεμβρίου 2019, ο γουρλομάτης Τουρκούλης Εφιαλτάκης έκανε για τα Ελληνοτουρκικά την ακόλουθη δήλωση: 
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στις σχέσεις με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, (good will), αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν». 
Δυο χρόνια μετά,  ο σατανάς της Ρώμης μας είπε ότι « η Μεσόγειος είναι η θάλασσα που μας ενώνει με τους άλλους. Η ελιά – που καίγεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής- μπορεί να γίνει σύμβολο ειρήνης και προστασίας του περιβάλλοντος». 

Χθες η Άγκυρα,  στο πλαίσιο της οριοθέτησης των «δυσκολιών» και του συνεχιζόμενου διαλόγου, κυκλοφόρησε επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ. του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, στην οποία αναφέρεται σε «μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις από μέρους της Ελλάδας». 
 Η Τουρκία με την επιστολή ζητάει να γίνουν σεβαστές «οι διατάξεις αποστρατικοποίησης, των νησιών του Αιγαίου, των ειρηνευτικών συνθηκών της Λωζάνης του 1923 και του 1947 των Παρισίων», και επαναφέρει στην συζήτηση « τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία έχει αναγνωρίσει η Αθήνα με το πρακτικό της Μαδρίτης, τον Ιούλιο του 1997. 

Ο κ. Σινιρλίογλου, «στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας», και «στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας»,αναφέρει ότι το «πακέτο» των διαφορών περιλαμβάνει , « την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, το εύρος των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, την κυριαρχία νησιών, νησίδων και βράχων που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα μέσω έγκυρων διεθνών πράξεων, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών Ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα και το θέμα των περιοχών εξυπηρέτησης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ora In Onda su Rai 1
9.30
Grecia - Lesbo: Visita di Papa Francesco

Grecia - Lesbo: Visita di Papa Francesco ai rifugiati presso il Reception and Identification Centre a Mytilene - Telecronaca di Enrico Bona e Ignazio Ingrao A cura del TG1 e Rai Vaticano