15/5/22

Τα Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν τη νύχτα 161 στόχους. Κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές S-300 και μια θέση ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .Καταρρίφτηκαν 15 UAV. Σκοτώθηκαν 150 Ουκρανοί.

 Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας η τακτική αεροπορία  βομβάρδισε 32 τομείς συγκέντρωσης στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Καταστράφηκαν δύο εκτοξευτές του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 και μια θέση ραντάρ στην περιοχή Σπιλίβκα της περιοχής Σούμυ ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο Κονασένκοφ ανέφερε επίσης ότι οι πυραυλικές δυνάμεις  και το τακτικό πυροβολικό έπληξαν έξι Σταθμούς Διοίκησης  και 123 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού. Καταστράφηκαν   13 μονάδες βαρέως πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επί του πεδίου καταμετρήθηκαν 150 νεκροί Ουκρανοί , και 26 τανκ και τεθωρακισμένα .Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 15 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη . Τα UAV καταρρίφθηκαν στον ουρανό πάνω από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, την περιοχή του Χάρκοβο, καθώς και πάνω από το νησί Οφιούσα.

Ένα από τα  UAV ήταν Bayraktar-TB2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: