16/5/22

Οι Ρώσοι χθες το βράδυ κατέστρεψαν 496 στόχους και σκότωσαν 360 Ουκρανοτίποτα

 

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε ότι οι πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν δύο σταθμούς διοίκησης 16 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, οκτώ θέσεις πυροβολικού και πέντε αποθήκες όπλων στις περιοχές του Χάρκοβο, καθώς επίσης στην ΛΔ Ντόνετσκ και την ΛΔ Λουγκάνσκ . 
Η αεροπορία έπληξε τρείς σταθμούς διοίκησης , 104 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτών και εξοπλισμού , και δύο αποθήκες καυσίμων. Το πυροβολικό έπληξε 325 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, 14 σημεία ελέγχου και 24 πυροβολαρχίες .
 Επί του πεδίου καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 360 Ουκρανοί , 78 μονάδες εξοπλισμού τέθηκαν εκτός λειτουργίας. 
Ο ρωσικός στρατός διαπραγματεύεται με την ουκρανική πλευρά στο έδαφος του Αζόφστάλ , δήλωσε ο Αλεξάντερ Χοντάκοφσκι, διοικητής της ταξιαρχίας «Βοστόκ» της Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντόνετσκ . « Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη . Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αποτελέσματα», δήλωσε ο Χοντάκοφσκι.
Η Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια της τελευταίας νύχτας κατέστρεψε 36 Ουκρανούς , τέσσερεις όλμους 120 χιλιοστών, δύο τεθωρακισμένα και τρία φορτηγά οχήματα. Κατελήφθησαν ένα BMP και δύο τεθωρακισμένα οχήματα». 
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας νύχτας μονάδες της Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας, μετέφεραν την πρώτη γραμμή από την πόλη Ποπάσνα σε βάθος 5 χιλιομέτρων. 
Τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24 κοντά στο νησί Οφιούσα. Πάνω από το Χάρκοβο και το Νικολάγιεφ κατατρίφθηκαν δυο Su-25, Πάνω από τους οικισμούς στο LPR και το DPR, καταστράφηκαν 10 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Η ενσωμάτωση της περιοχής υηε Χερσώνος στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι θέμα χρόνου, δήλωσε ο Κύριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής. 

 Η φινλανδική εταιρεία επεξεργασίας ξύλου «Στόρα Ενσο» πώλησε τα τρία εργοστάσια της στη Ρωσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε η εταιρεία. Η Stora Enso έχει πουλήσει τρεις από τις κυματοειδείς εγκαταστάσεις συσκευασίας της στη Ρωσία. 

Ο αρχηγός του Σουηδικού Αριστερού Κόμματος Νούσι Ντάνγκοσταρ ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ‘ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: