23/5/22

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας την 89η ημέρα της ειδικής επιχείρησΟ ρωσικός στρατός προσέβαλε 172 στόχους, κατέστρεψε 46 τανκ και ΤΟΜΠ κατέρριψε δυο Su-25 και 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκότωσε τουλάχιστον 230 Ουκρανούς.ης

 

Το πρωί της Δευτέρας, ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκε   με πυραύλους υψηλής ακρίβειας  στην περιοχή Ζύτομιρ ένα τρένο που μετέφερε δυτικά όπλα  και κατευθυνόταν προς το Ντονμπάς.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας  έπληξαν τέσσερεις Σταθμούς διοίκησης, το κέντρο επικοινωνιών του Σώματος Στρατού  «Βορράς»  στην περιοχή του χωριού Μπακμούτ στη ΛΔ Ντόνετσκ, και 48 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτών  και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς επίσης έξι αποθήκες πυρομαχικών». Οι πυραυλικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ημέρας έπληξαν 73 σημεία ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και κατέστρεψαν 13 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού.

Η τακτική αεροπορία  έπληξε 39 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτών ανθρώπινου και εξοπλισμού, και μια αποθήκη πυρομαχικών, στο Κράσνυ Λίμαν. Επί του πεδίου καταμετρήθηκαν  230 νεκροί Ουκρανοί 33 κατεστραμμένα  τεθωρακισμένα οχημάτων .

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας , κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατέρριψαν  13 εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και τρία αεροσκάφη  Su-25. Ακόμα κατέρριψαν δύο ουκρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους "Tochka-U", στην περιοχή της Χερσώνος και στις περιοχές των οικισμών Izyum, Topolske, Semyonovka και Bikino της περιοχής του Χάρκοβο - οκτώ ουκρανικά MLRS "Smerch".

Ντόνετσκ, 23 Μαΐου. Η πολιτοφυλακή της DPR με την υποστήριξη πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκότωσε 35 Ουκρανούς όπως ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της Πολιτοφυλακής Εντουάρ Μπασούριν. «Οι στρατιώτες μας κατέστρεψαν , και δύο BMPs, δύο APCs θωρακισμένο αυτοκίνητο KrAZ», δήλωσε ο Μπασούριν. ενώ κατέλαβαν έλαβαν λάφυρα δύο αντιαρματικά όπλα MT-12 Rapira και ένα θωρακισμένο όχημα διοίκησης και προσωπικού. Ο Εντουάρ Μπασούριν ανακοίνωσε και ότι «Οκτώ στρατιωτικοί της 25ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα τους και μεταπήδησαν στην πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ότι οι ένοπλοι στην Ουκρανία συνεχίζουν να πολεμάνε απλά για να πεθάνουν και να περισώσει το τραβεστί τραπεζικό σύστημα ό,τι μπορεί, μου θυμίζει τους ντόπιους "εθνικιστάδες" που λένε ότι είναι έτοιμοι "να φάνε Τούρκους για την πατρίδα" μάλλον εννοώντας για να συνεχίσει απρόσκοπτα ο εποικισμός, η αντικατάσταση πληθυσμών και οι αλλαγές φύλου σε νήπια, ενώ αν τους πεις να μαζευτούν 100 άτομα και να κάνουν μια ομιλία κατά της λαθρομετανάστευσης στο Σύνταγμα δεν θα εμφανιστεί κανένας, δηλαδή δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν όταν το αποφασίσει το σύστημα στέλνοντάς τους σε κάποια αποστολή αυτοκτονίας στα πλαίσια "θερμού επεισοδίου" οπότε να ξεφορτωθεί και τους τελευταίους Έλληνες που μπορούν να αντισταθούν ενώ στο εσωτερικό της χώρας θα ξεσαλώνουν οι επενδυτές με τις μανάδες τους, τις γυναίκες τους, τους γυιούς τους, τις κόρες τους αλλά και τις γιαγιάδες τους.....

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς την "ηχώ" για τους Χαλδαίους, για παράδειγμα (((Κυριάκος Μητσοτάκης))), (((Ελληνική Δημοκρατία))), (((ΚΚΕ))) κλπ

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασες το κλωτσημα των τελαρων....