9/5/22

Έτσι, κέρδισαν οι Άγγλοι τον Πόλεμο. Στις 9 Μαΐου 1941, ο υποπλοίαρχος του γερμανικού ναυτικού Φριτς-Γιούλιους Λεμπ, που ήταν πράκτορας της SoE, παρέδωσε κατόπιν «ραντεβού» στο Αγγλικό ναυτικό το γερμανικό υποβρύχιο U-110, από το οποίο οι Άγγλοι πήραν άθικτη τη συσκευή κρυπτογράφησης «enigma» και τα βιβλία με τους κώδικες.

Η ιστορική φωτογραφία του ραντεβού του U-110, με το HMS Bulldog για την παράδοση της κρυπτογραφικής μηχανής «Enigma» και των γερμανικών κωδικών στους Άγγλους

του Σπύρου Χατζάρα

Στις 9 Μαΐου 1941, το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Ναυτικού «Μπουλντόγκ», (HMS Bulldog) , συνέλαβε το γερμανικό υποβρύχιο U-110, από το οποίο πήρε τη κρυπτογραφική συσκευή «Αινίγκμα» και τα βιβλία με τους κρυπτογραφικούς κώδικες.
Στο ραντεβού με την Ιστορία ήσαν ακόμα τον αντιτορπιλικά «HMS Beagle», «HMS Broadway» και η κορβέτα «HMS Aubretia», από τα οποία βγήκε και η φωτογραφία ντοκουμέντο για το «ραντεβού». Ακριβώς 4 χρόνια μετά, και με εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφές έληξε ο πόλεμος με συντριβή της Γερμανίας.
Η Γερμανική διοίκηση ποτέ δεν έμαθε ότι το U-110, δεν βυθίστηκε και ότι ο πλοίαρχος δεν διέταξε την καταστροφή των κωδικών. Το παρασκήνιο, δηλαδή πως οργανώθηκε η σύλληψη του U-110, ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί . Ο Τσώρτσιλ, ενημέρωσε τον Ρούσβελτ για την σύλληψη του U-110, μόλις τον Ιανουάριο του 1942.

 Ο 28χρονος πλοίαρχος Φριτζ Τζούλιους Λέμπ που είχε γεννηθεί στην Κίνα , και που δούλευε για την SoE,οταν επαναπατρίστηκε παριστάνοντας τον εθνικοσοσιαλιστή,  δηλώθηκε νεκρός από τους Άγγλους στις 9 Μαΐου 1941.

 Από τους αιχμαλώτους Γερμανούς κανείς δεν τον είδε να σκοτώνεται.

ToTo U-110 είχε διακόψει την περιπολία του για επισκευές και επέστρεψε στην βάση υποβρυχίων στη Λοριάν στις 29 Μαρτίου, από όπου απέπλευσε στις 15 Απριλίου. Σε αυτές τις 17 ημέρες ο Λεμπ με τους συναδέλφους του πράκτορες της SoE που δρούσαν στην περιοχή της Λωριάν συμφώνησαν για το ραντεβού . 
Άλλωστε η ακτή από την Λωριάν μέχρι το Σαιν Ναζαίρ ήταν γεμάτη πράκτορες και ασυρμάτους.
Το ραντεβού ορίστηκε στα ανατολικά του Ακρωτηρίου «Farewell» της Γροιλανδίας από όπου θα περνούσε η νηοπομπή «OB 318». Η κωδική ονομασία της μυστικής επιχείρησης ήταν «Ηράνθεμο». («Operation Primrose».
  Το U-110 αφού απέπλευσε από τη Λωριάν, βύθισε στις 27 Απριλίου , το «Ηenri Mory» περίπου 330 μίλια δυτικά βορειοδυτικά των νησιών Μπλάσκετ της Ιρλανδίας και μετά, στις 9 Μαΐου επιτέθηκε στην νηοπομπή. Βύθισε δυο πλοία αλλά η κορβέτα, HMS Aubrietia, το εντόπισε με το σόναρ και το αντιτορπιλικό «Broadway» έριξε βόμβες βυθού «εξαναγκάζοντας» το U-110 να αναδυθεί. 
Ο πλοίαρχος τότε, διέταξε για το πλήρωμα να το εγκαταλείψει πριν βυθιστεί.
Υποτίθεται, (σύμφωνα με το επικοινωνιακό σενάριο της SoE), ότι το U-110, έπαθε ζημιές από τις βόμβες βυθού και αναδύθηκε για να σωθεί το πλήρωμα.
 Όταν ανέβηκαν στην επιφάνεια, ο Λέμπ διέταξε το πλήρωμα να ανοίξουν τους αεραγωγούς για να το βουλιάξουν και έδωσε την διαταγή εγκατάλειψης και ανατίναξης του Υποβρυχίου.
Το υποβρύχιο όμως δεν ανατινάχτηκε αφού ο «τελευταίος», ο κυβερνήτης Λέμπ είχε αποσυνδέσει τα εκρηκτικά. 
Σύμφωνα με το σενάριο του μυθιστορήματος της SoE όταν ο (ναζιστής) Λεμπ συνειδητοποίησε ότι το U-110 δεν βυθιζόταν προσπάθησε να κολυμπήσει πίσω και κανείς δεν τον είδε ποτέ ξανά. 
Στον φάκελο του αγγλικού ναυτικού ένας(δήθεν) Γερμανός ναύτης φέρεται να κατέθεσε ότι τον πυροβόλησαν ενώ κολυμπούσε προς το υποβρύχιο από το άγημα που είχε ήδη επιβιβαστεί στο υποβρύχιο, και τον σκότωσαν.
Η επίσημη εκδοχή των Άγγλων είναι ακόμα ότι ο Λεμπ όταν συνειδητοποίησε ότι οι βόμβες που είχε βάλει δεν επρόκειτο να εκραγούν γύρισε κολυμπώντας στα υποβρύχιο και ότι αντιστάθηκε στην επιβίβαση του αγήματος του «Μπουλντόγκ», και σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών.
 Ο υποπλοίαρχος του «Μπουλντόγκ» , που ηγήθηκε του αγήματος , πολύ μετά τον πόλεμο διαβεβαίωσε Άγγλο δημοσιογράφο που τον ρώτησε ότι δεν υπήρξε καμιά μάχη και ότι ο Λέμπ δεν πυροβολήθηκε από το άγημα.
Ο πλοίαρχος του HMS Bulldog , (Joe Baker-Cresswell), επίσης ,αρνήθηκε ότι ο Λέμπ είχε πυροβοληθεί.Η νεότερη επίσημη βρετανική εξήγηση είναι ότι ο (τραγικός) Λεμπ «αυτοκτόνησε» με πνιγμό, «όταν συνειδητοποίησε τις συνέπειες της αποτυχίας του, να βυθίσει το υποβρύχιο. 

Από το πλήρωμα του U-110 σκοτώθηκαν 15  και 32 συνελήφθησαν, και έμειναν μέχρι το τέλος του πολέμου σε στρατόπεδο αιχμαλώτων στον Καναδά. 
Ο (άφαντος) Λέμπ, φυσικά επιβιβάστηκε στα αγγλικά πλοία και έζησε καλά όπως και ο πράκτορας των σοβιετικών δίπλα στον Χίτλερ, ο Μάρτιν Μπόρμαν που μπορεί να έζησε και καλύτερα. 

 Δεν είναι άλλωστε περίεργο ότι όλοι ακόμα ψάχνουν να βρουν που πήγε ο νεκρός Χίτλερ, και κανείς , «άπιστος Θωμάς», δεν έψαξε ούτε τον Λεμπ, ούτε τον πράκτορα Μπόρμαν, που έφυγε σαν κύριος από το καταφύγιο την πρωτομαγιά του 1945 και «εξαφανίστηκε». 

Ο μόνος ψευδο- μάρτυρας του θανάτου του Μπόρμαν ήταν ο αρχηγός της Χιτλερικής Νεολαίας, o συνομήλικος του Λεμπ, Άρτουρ Άξμαν, που πέθανε το 1996. Υποτίθεται ότι τα λείψανα του Μπόρμαν ταυτοποιήθηκαν με οστά που «εντοπίστηκαν» το 1972.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα καστρα πεφτουν απο μεσα

οι σοβιετικοι πηρανε λαφυρο το mp43 μετεπειτα Sturmgewehr 44 και το βαφτισανε καλασνικοφ καθως και πυρηνικη και διατσημικη τεχνολογια

οι αμερικανοιουδαιοι τα πειραματα που απετελεσαν τη βαση της γενετικης μηχανικης

καθως και την διαστημικη τεχνολογια απο τους μηχανικους και επιστημονες του u2

τελικως το αποτελεσμα ηταν να ζουμε σημερα στο γκευ παρειντ και την αραπικη λακτα και η δημοκρατια να γλενταει το φονο της δυσης ως civilization

Γιαννης είπε...

Την επόμενη 10 Μαΐου 1941 ο Ρούντολφ Χεςς έφτασε στη Σκωτία. Υπάρχει κατι κοινό μεταξύ των δύο συμβαντων;

Η παραμονή του Παπάγου στην Αθήνα ήταν δική του απόφαση

Από τα Πρακτικά της Συσκέψεως στα Ανάκτορα  Τατοίου στις 11 το πρωί  της 18ης Απριλίου 1941 . Παρόντες: Γεώργιος Β', Βασιλεύς των Ελλήνω...