10/5/22

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μίλησε για το ενδεχόμενο ενός τακτικού πυρηνικού χτυπήματος στην Ουκρανία

 

Ο Ρώσος  υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο δήλωσε σήμερα ότι οι προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα διατυπώνονται στο πυρηνικό  δόγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τόνισε ότι « εκεί πρέπει να αναζητήσουν οι ανησυχούντες την απάντηση στο ερώτημα εάν η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει προληπτικό τακτικό χτύπημα στο έδαφος της Ουκρανίας»

«Έχουμε στρατιωτικό δόγμα, όλα είναι γραμμένα εκεί. Δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία», ανέφερε ο Γκρούσκο.

Τα βασικά στοιχεία της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής εγκρίθηκαν με Ουκάζιο του Προέδρου της Ρωσίας τον Ιούνιο του 2020. Το έγγραφο καθορίζει τις αρχές της πυρηνικής αποτροπής, καθώς και τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη χρήση πυρηνικών όπλων.

 

Σύμφωνα με το διάταγμα, απαιτείται "η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της, τη χρήση πυρηνικών όπλων από τον εχθρό πυρηνικών όπλων ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής στα εδάφη της Ρωσίας και  των συμμάχων της· τις επιθέσεις του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η απενεργοποίηση των οποίων θα οδηγήσει στη διακοπή της αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων· καθώς και επιθετικότητα κατά της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...