13/5/22

Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου αποσύρθηκε από τέσσερεις χώρες

 

Τέσσερεις ανακάλεσαν  την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του ψευδοκράτους του  Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νικόλα Σελάκοβιτς έπειτα από συνεδρίαση του  Συμβουλίου Ασφαλείας της Σερβίας. 
 "Ως υπουργός Εξωτερικών, παρέδωσα στον πρόεδρο τα σημειώματα των τεσσάρων χωρών που απέσυραν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας έδωσε στον πρόεδρο την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό σχετικά με αυτό την κατάλληλη στιγμή, με αυτή τη χειρονομία θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και να μην ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την υποδοχή του αποκαλούμενου Κοσσυφοπεδίου", είπε ο υπουργός .
 Ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με την αναγνώριση του DPR και του LPR υπενθύμισε την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου για το Κοσσυφοπέδιο σχετικά με το δικαίωμα της επικράτειας να διακηρύσσει κυριαρχία χωρίς τη συγκατάθεση των κεντρικών αρχών. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρίχνει τσο και λο η Ρωσία.....

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Το στρατιωτικό καθεστώς του 1967-74,  δεν ζήτησε ποτέ,  την εξόφληση του Γερμανικού Κατοχικού Δανείου, όταν ο Βίλλυ Μπράντ το εξοφλούσε στου...