13/5/22

Οι Βραδινές μάχες στην Ουκρανία

Ο αριθμός του στρατού της Ουκρανίας θα πρέπει να αυξηθεί σε ένα εκατομμύριο μαχητές δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Όλεγκ Ρέζνικοφ

 Στη βραδινή ενημέρωση, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας των έπληξαν στις περιοχές των οικισμών Ζολότε και Βρουμπόβκα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, το αρχηγείο της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Επιπλέον, επλήγησαν 32 θέσεις του Ουκρανικού Στρατού και καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Κρασνοπαβλόβκα στο Χάρκοβο. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 Ουκρανοί . 
 Η τακτική αεροπορία έπληξε 3 Σταθμούς διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 52 περιοχές συγκέντρωσης ανδρών και στρατιωτικού εξοπλισμού.
 Το πυροβολικό έπληξε 17 Σταθμούς διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , καθώς επίσης 370 αλλους στόχους . Επιβεβαιώθηκε η καταστροφή 5 πυροβολαρχιών. 
Η αεράμυνα κατέστρεψαν 3 UAV των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Krasnopillya, Malaya Kamyshevakha στο Χάρκοβο και Horlivka στην DPR. 

Η πολιτοφυλακή της DPR, με την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξάλειψε 26 Ουκρανούς , ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο 152 mm 2S5 Hyacinth, 2 όλμους των 120 mm, 2 ελαφρώς θωρακισμένα οχήματα και κατελήφθησαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 2 φορτηγά οχήματα. .Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα στρατεύματα του DPR προελαύνουν προς την κατεύθυνση των Stepnoye-Mikhaylovka, Slavnoye-Novomikhaylovka, Αλεξανδρόβκα-Μαρίνκα και διεξάγονται μάχες στα χωριά Νοβοκαλίνοβο και Νοβομπακμουτόβκα. Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Avdiivka, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταλαμβάνουν τη βιομηχανική ζώνη και μέρος της δασικής ζώνης. Έντονες συγκρούσεις καταγράφονται στα περίχωρα της Ουγκλεντάρ. Οι προωθημένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τα στρατεύματα του DPR απέκλεισαν ουκρανικές σχηματισμούς από το χωριό Παβλόβκα, το οποίο συνορεύει με την πόλη από τα νοτιοδυτικά.Υπήρξαν αναφορές για ισχυρή έκρηξη κοντά στο Κραματόρσκ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εργάζονται για τη δημιουργία οχυρωμένων περιοχών κοντά στο Soledar, όπου θα βρίσκεται το σημείο ελέγχου. Θεωρείται ότι ο στόχος των ουκρανικών σχηματισμών εδώ είναι μια αντεπίθεση με μια προσπάθεια να κερδίσει μια θέση στα σύνορα Kamyshevakha-Alexandropolye. 

 Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) ανακοίνωσε ότι μάχες εκτυλίχθηκαν στο έδαφος της Πριβόλγια στα δυτικά του Λισιτσάνσκ. Η απελευθέρωση αυτού του οικισμού θα ανοίξει το ενδεχόμενο επίθεσης στο Νοβοντρουζέσκ. Επίσης, συγκρούσεις σημειώνονται στη γειτονική Shipilovka και την Belogorovka - κοντά στις τελευταίες Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζουν το πέρασμα πάνω από το Seversky Donets. Η κύρια οδός ανεφοδιασμού Soledar-Lisichansk σε αυτήν την περιοχή δέχεται τα πυρά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Οι συμμαχικές δυνάμεις προελαύνουν βόρεια της Ποπάσνα προς την κατεύθυνση της Καμισεβάκα. Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο Ορέκοβο και την Τοσκόβκα, καθώς επίσης στα όρια της πόλης Σεβεροντονέτσκ. Την ίδια στιγμή, η γέφυρα μεταξύ Σεβεροντόντσεκ και Ρουμπέζνι ανατινάχθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η προέλαση των Ρώσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1941. 18 Απριλίου .Η Μεγάλη Παρασκευή του ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού Η Δολοφονία του Κορυζή από το Ιωάννη Διάκο

Τα δήθεν ρεπορτάζ των εφημερίδων δεν ανεφεραν την αυτοκτονία αλλά αιφνίδιο θάνατο. Το κείμνεο της Καθημερινής μάλιστα ανέφερε τον "θά...