24/5/22

Μπράβο στο https://sxolianews.blogspot.com που βρήκε τον Ισαάκ Αμπράμοβιτς Ζελένσκυ

Ὁ Ἰσαάκ Ἀβραάμοβιτς Ζελένσκυ...

 

Ο Ισαάκ Αμπράμοβιτς Ζελένσκι ( στα Ουκρανικά, Исаа́к Абра́мович Зеле́нский ) γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1890 στο Σαρατόφ και εκτελέστηκε στις 15 Μαρτίου 1938. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι. 
Ο πατέρας του αναφέρεται ως «τεχνίτης» Ήταν, στέλεχος της ιουδαϊκής-Τροτσκιστικής φράξιας. Μετά την αποτυχημένη επανάσταση του 1905, των Τρότσκι- Πάρβους, εντάχθηκε , στα πλαίσια του εισοδισμού στην μπολσεβίκικη φράξια του Ρωσικού Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος. Ήταν τότε 25 ετών. Κατά το πραξικόπημα του 1917, πολέμησε στη Μόσχα . Κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου , ήταν υπεύθυνος για τις προμήθειες στη Μόσχα. Το 1921, ο Ζελένσκι διορίστηκε πρώτος γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος της Μόσχας. και από το 1922 εξελέγη τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής το 1922 από το 11ο Συνέδριο του Κόμματος .Τον Ιούνιο του 1924 προήχθη στο βαθμό του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, εργαζόμενος δίπλα στον Γενικό Γραμματέα Ιωσήφ Στάλιν . O Ζελένσκι ήταν κατηγορούμενος στην δίκη των «δεξιών και τροσκιστών¨» Ρακόφσκι, Μπουχάριν, και Σία. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 15 Μαρτίου 1938. Ομολόγησε ότι ως υπεύθυνος για τα καταναλωτικά αγαθά είχε κανονίσει να σαμποτάρει τη διανομή τροφίμων. Το 1959 αποκαταστάθηκε από τον Ιουδαίο Χρούτσεφ.

Η τρίτη δίκη της Μόσχας του Δεξιού - τροτσκιστικού μπλοκ που είχε ως στόχο την ανατροπή ‎‎του Σταλινισμού έγινε τον Μάρτιο του 1938, και ονομάζεται έκτοτε ως «η δίκη των εικοσιένα»‎‎. 
Οι κατηγορούμενοι ήσαν ο Νικολάϊ Μπουχάριν , πρώην επικεφαλής της ‎‎Κομμουνιστικής Διεθνούς‎‎ και μέλος του ‎‎Πολιτικού Γραφείου‎, o Αλεξέι Ράϊκοφ‎‎ , πρώην πρωθυπουργός και μέλος του Πολιτικού Γραφείου‎, ο Νικολάι Κρεστίνσκι‎‎ , πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου και πρεσβευτής στη Γερμανία‎, ο Κρίστιαν Ρακόφσκι‎‎ , πρώην πρεσβευτής στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία‎, ο Γκένριχ Γιάγκοντα‎‎, πρώην επικεφαλής της ‎‎NKVD, ο‎ ‎Αρκάντι Ρόζενγκολτζ‎‎, πρώην ‎‎Λαϊκός Κομισάριος‎‎ εξωτερικού εμπορίου‎, ο Βλαντίμιρ Ιβανόφ‎‎, πρώην Λαϊκός Κομισάριος για τη Βιομηχανία Ξυλείας‎, ο Μιχαήλ Τσερνόφ‎‎, πρώην Λαϊκός Κομισάριος Γεωργίας‎, ο Γκριγκόρι Γκρίνκο‎‎ ,πρώην Κομισάριος Οικονομικών‎, ο Ισαάκ Ζελένσκι‎‎ , πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής‎, ο Σεργκέι Μπεσόνοφ‎ ‎οι Ακμάλ Ικράμοφ‎‎ και Φαϊζούλα Κοτζάγιεφ‎‎, κομματικοί ηγέτες του Ουζμπεκιστάν‎, ο Βασίλι Σαράνγκοβιτς‎‎ – πρώην πρώτος γραμματέας στη ‎‎Λευκορωσία‎, Προκόπι Ζουμπάρεφ‎, ο Πάβελ Μπουλάνοφ‎‎ , στέλεχος της NKVD‎ ‎, οι γιατρο΄λι του Κρεμλίνοθ Λεβ Λέβιν‎‎ , Ντμίτρι Πελετνιόφ‎‎ λαο Ιγκνάτι Καζάκοφ‎‎ ‎, ο Βενιαμίν Μαξίμοφ-Ντικόβσκι‎‎, ‎και ο Πιοτρ Κριούτσκοφ‎‎, γραμματέας του ‎‎Μαξίμ Γκόρκι.‎ 

 Περισσότερα για την δίκη των 21 στο βιβλίο μου Η Κόκκινη Συμφωνία΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...