20/5/22

Η «Ναυαρχίδα» έδωσε γραμμή. Οι NYT προειδοποίησαν το Κίεβο ότι πρέπει να λάβει «επώδυνες» εδαφικές αποφάσεις

 

 

Οι «New York Times» (NYT). χαρακτήρισαν ως «μη ρεαλιστική» τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας και την επιστροφή χαμένων εδαφών. «Νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας που θα αποφέρει  την επιστροφή των εδαφών είναι σχεδόν δυνατή. Σε περίπτωση επανάληψης των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας, το Κίεβο θα πρέπει να λάβει μια «οδυνηρή» απόφαση για αυτά τα εδάφη» ήταν το μήνυμα της Ναυαρχίδας  Αυτό είναι γραμμένο από τους

«Μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας», με αποτέλεσμα η Ουκρανία να ανακτήσει την Κριμαία, η οποία έγινε μέρος της Ρωσίας το 2014, «δεν είναι ρεαλιστικός στόχος», καθώς η Ρωσία παραμένει πολύ ισχυρή έγραψαν οι ΝΥΤ και τόνισαν ότι , «οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται πολύ σε αυτό που συμβαίνει τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά και οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες μπορεί να σύρουν τις ΗΠΑ ακόμη βαθύτερα σε έναν «δαπανηρό παρατεταμένο πόλεμο».

Παράλληλα, οι ΝΥΤ τονίζουν ότι  οι δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία «μέχρι να κερδηθεί η νίκη» δεν φέρνουν πιο κοντά την επίτευξη συμφωνιών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Μάνλιο Ντι Στέφανο επιβεβαίωσε ότι το ιταλικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, το οποίο ο επικεφαλής του υπουργείου, Λουίτζι ντι Μάγιο , παρέδωσε στον ΟΗΕ, θα απαιτήσει τη συμμετοχή διαφόρων χωρών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και του ίδιου του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Ντι Στέφανο, είναι σαφές σε όλους ότι η επίλυση της κρίσης Ουκρανία «μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσω αποφασιστικής διπλωματικής δράσης, αλλά κυρίως με κοινό συντονισμό σε διεθνές επίπεδο". Κατά την πρώτη φάση, προτείνεται η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, η οποία θα ανοίξει ευκαιρίες για περαιτέρω ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Τα επόμενα στάδια περιλαμβάνουν διεθνείς διαπραγματεύσεις για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, τη συμπερίληψη του Κιέβου στην ΕΕ, την επίλυση εδαφικών ζητημάτων και τη σύναψη νέας συνθήκης ασφαλείας στην Ευρώπη. 
Ο επικεφαλής της KO του LDPR στην Ρωσική Δούμα Λεονίντ Σλούτσκι, που είναι ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, δήλωσε ότι η επανάληψη των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τη θέση του Κιέβου και τόνισε ότι η διαδικασία αυτή είναι ένα λεπτό ζήτημα «και, για να μην την παραβιάσουμε, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε σιωπηλοί για κάποιο χρονικό διάστημα». «Δεν αποκλείω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και η διαδικασία διαπραγματεύσεων θα συνεχιστεί. Εξαρτάται από όσους συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του Κιέβου», ανέφερε. Ο Σλούτσκι πρόσθεσε ότι πολύ συχνά εκπρόσωποι της ουκρανικής πλευράς μετά την επίτευξη συμφωνιών αλλάζουν την απόφασή τους και «υποχωρούν».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να πείσει το Κίεβο να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας για χάρη της ειρήνης.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι αρνήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το είπε αυτό σε ενημέρωση στις 20 Μαΐου, αναφέρει το RIA Novosti. "Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι αυτό δεν είναι αλήθεια", ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Η αντίστοιχη ερώτηση τέθηκε μετά τη δήλωση του συμβούλου του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Anton Gerashchenko. Ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν σχέδιο για την καταστροφή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και συζητούν την προμήθεια ισχυρών αντιπυραυικών όπλων.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η  επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας εξαρτάται από τους «χειριστές των  μαριονετών» . «Οι εξαγωγές σιτηρών από τα  ουκρανικά λιμάνια θα συνεχιστούν στο εγγύς μέλλον εάν η Δύση εξηγήσει στο Κίεβο ότι έχει περάσει ο χρόνος δημαγωγίας και είναι καιρός να απομακρυνθούν τα ναρκοπέδια της», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....