2/10/22

Τα έξιτ πολ των βουλγαρικών εκλογών

 

Τα αποτελέσματα του exit poll της Gallup International Balkan, δείχνουν την ακόλουθη κατανομή ψήφων από τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, στις 8 μ.μ. 
ΓΚΕΡΜΠ-ΕΔΔ: 24,6% ή 63 έδρες 
 Συνεχίζουμε την Αλλαγή : 18% ή 48 έδρες 
 Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών - ΚΔΕ: 14% ή 37 έδρες Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα - ΒΣΚ: 10,8% ή 30 έδρες Αναγέννηση:10% ή 23 έδρες 
 Δημοκρατική Βουλγαρία - ΔΒ: 7,4% ή 19 έδρες
 Υπάρχει τέτοιος λαός - ΥΤΛ: 4.6% ή 12 έδρες Βουλγαρική ανάταση - ΒΑ: 4% ή 8 έδρες 

 Το Ξεσηκώσου Βουλγαρία είναι κάτω από το φράγμα του 4 % για την είσοδο στο κοινοβούλιο, με ποσοστό 1,2%
 Η συμμετοχή  των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών για την 48η Εθνοσυνέλευση είναι 35,3% .Το «Δεν υποστηρίζω κανέναν» ψήφισαν 3.3% ψηφοφόροι.
. Οι Βούλγαροι του Εξωτερικού ψήφισαν σε 755 εκλογικά τμήματα στις χώρες διαμονής τους. Τα περισσότερα από τα τμήματα λειτούργησαν στην Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Έως τις 19:00, ελήφθησαν 135 καταγγελίες για παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, πληροφορεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, ηγέτης του κόμματος Αναγέννηση, δήλωσε ότι η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων είναι καταδίκη για τη βουλγαρική δημοκρατία, επειδή δείχνει ότι τα 2/3 των πολιτών δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της Βουλγαρίας. 
Ένα μεγάλο μέρος της βουλγαρικής κοινωνίας μποϊκόταρε την πολιτική ελίτ, δήλωσε ο Κοσταντίνοφ, και τόνισε ότι δεν κάνει διάκριση μεταξύ πολιτικών από άλλα κόμματα και ότι αυτοί είναι «απρόσωποι». 
 Όλα τα αποτελέσματα είναι ευπρόσδεκτα, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τα σχολιάσουμε, δήλωσε ο αρχηγός της Βουλγαρικής Ανάτασης - ΒΑ, Στέφαν Γιάνεφ. «Το κύριο καθήκον όλων των κομμάτων είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουν μια πλειοψηφία που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από τις κρίσεις. Οι κόκκινες γραμμές είναι τα εθνικά συμφέροντα, τα οποία παραμένουν και συνδέονται με τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο Γιάνεφ. 
 Το ΒΣΚ δήλωσε ότι θα σχολιάσει όταν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών.


Alpha Research Exit Poll 
GERB-ΕΔΔ - 25,5%
 Συνεχίζουμε την Αλλαγή - 19,9% 
 ΚΔΕ - 14,4% 
 ΒΣΚ για τη Βουλγαρία - 10,2% 
 Αναγέννηση - 10%
 Δημοκρατική Βουλγαρία - ενοποίηση - 7,9% 
 Υπάρχει τέτοιος λαός - 4,2% 

 Market Links Exit Poll 
GERB-ΕΔΔ - 25,5% 
 Συνεχίζουμε την Αλλαγή – 18,4%
 ΚΔΕ – 12,6% 
 ΒΣΚ για τη Βουλγαρία - 11,2% 
 Αναγέννηση – 10,4% 
 Δημοκρατική Βουλγαρία - ενοποίηση - 9% 
 Υπάρχει τέτοιος λαός - 4,2% 

 Alpha Research Exit Poll 
 GERB-ΕΔΔ - 25,7% 
 Συνεχίζουμε την Αλλαγή – 18,5% 
 ΚΔΕ – 13,4%
 ΒΣΚ για τη Βουλγαρία - 11,5% 
 Αναγέννηση – 10,1% 
 Δημοκρατική Βουλγαρία - ενοποίηση – 7,4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...