16/10/22

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ενεργειακά συστήματα της Ουκρανίας

ΜΟΣΧΑ. 16 Οκτωβρίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας  σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου χάνουν έως και 500 άτομα την ημέρα, δήλωσε στις 16 Οκτωβρίου ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, και διοικητή της ειδικής μονάδας "Αχμάτ" Άπτου Αλαουντίνοφ.

"Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται σε όλες τις κατευθύνσεις Οι συμμαχικές δυνάμεις προετοιμάστηκαν για την άμυνα, γεγονός που επέτρεψε να δοθεί μια άξια απάντηση  στον εχθρό. Αν πάρουμε το συνολικό μέρος της πρώτης γραμμής , κάθε μέρα η ουκρανική πλευρά χάνει έως και 500 άτομα ", είπε ο διοικητής στον αέρα του Solovyov Live. Σημείωσε επίσης ότι η ουκρανική πλευρά εγκαταλείπει μαζικά τα σώματα των νεκρών στρατιωτών της, με τα οποία είναι δυνατόν να κριθεί ο αριθμός των νεκρών. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις διοίκησης και το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που τόνισε οτι ."όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν". 

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης , ανέφεραν τρείς συναγερμούς αεροπορικής επιδρομής σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας.  Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Κιέβου,  αναφέρθηκε σε εκρήξεις στο  Κρέμεντσουκ και το Κίροβγκραντ.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθεια επίθεσης των ΟΥΚΩΝ στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Η 92η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχασε  50  στρατιώτες. 

 Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει και τα  ύψώματα  κοντά στο χωριό Νεσκούχνογιε . Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 40 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης και τρία οχήματα μάχης πεζικού. 

Επιπλέον, το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε την ομάδα επίθεσης του εχθρού, η οποία κινούνταν προς το χωριό  Κιροβσκ στη DPR. Περισσότεροι από 20 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτωθηκαν, καθώς και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα. Στην κατεύθυνση του Κράσνι Λίμαν , τα ρωσικά πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό εμπόδισαν τα σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διασχίσουν τον ποταμό Ζερεμπέτς.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μάχες και γεγονότα στην περιοχή Κουρσκ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

  Οι μάχες για τα χωριά Πλέχοβο και Σβερντλίκοβο που διεξάγονται απόψε θα κρίνουν πολλά για την τύχη των Χαχόλων στην Σούτζα και το Κούρσκ ...