6/12/22

H ύφεση έρχεται, εκτιμούν οι Τράπεζες του Κερατά Θεού JP Morgan και Goldman Sachs

 Τα “νέα” για την παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά δυσοίωνα εδώ και καιρό. Ο «Σμυρνιός» διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέϊμι Ντάϊμον, και ο Δαβίδ Σόλομον της Goldman εκτίμησαν πως «η ύφεση έρχεται».

Ο Σμυρνιός είπε ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν το 1,5 τρισ. δολαρίων από προγράμματα τόνωσης της πανδημίας και ξοδεύουν 10% περισσότερα από ό,τι το 2021.Ο πληθωρισμός τα διαβρώνει όλα και αυτό το τρισεκατομμύριο θα εξαντληθεί κάποια στιγμή στα μέσα του επόμενου έτους», είπε ο Ντάιμον. «Όταν κοιτάς μπροστά, αυτά τα πράγματα μπορεί κάλλιστα να εκτροχιάσουν την οικονομία και να προκαλέσουν μια ήπια ή σκληρή ύφεση για την οποία ανησυχούν οι άνθρωποι».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan είπε  τον Ιούνιο, είπε ότι προετοίμαζε την τράπεζά του για έναν οικονομικό τυφώνα . Ο Ντάϊμον εκτιμά πως το επιτόκιο αναφοράς 5% της Federal Reserve ασκεί πίεση στους δανειολήπτες, και ίσως «δεν είναι αρκετό» για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.«Πρέπει να υποθέσετε ότι έχουμε κάποιες δύσκολες στιγμές μπροστά μας», είπε ο Ντέιβιντ Σόλομον στις επιχειρήσεις προσθέτοντας ότι οι προοπτικές «είναι εξαιρετικά αβέβαιες».

Αυτό μπορεί να σημαίνει αυξημένη εστίαση στο κόστος και επιβράδυνση των προσλήψεων. Ο Σόλομον μάλιστα παραδέχθηκε ότι η Goldman ενδέχεται να λάβει «ορισμένες σκληρές αποφάσεις, καθώς μια ομαλή προσγείωση δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη».

Η Saxo Bank προβλέπει  ότι το 2023 οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου θα επιστρέψουν σε πιο συντηρητικές πολιτικές και θα αρχίσουν να επενδύουν σε χρυσό αλλά παρόλα αυτά, ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να επιταχύνεται.

Η αυστηρή νομισματική πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ  θα αποδυναμώσει το δολάριο, γεγονός που θα συνεπάγεται αύξηση των τιμών.

Για να περιορίσουν τις ενεργά αυξανόμενες τιμές, οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών θα επεκτείνουν τον έλεγχο των τιμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....