27/3/23

Οι ηθικές αξίες των Περιούσιων εκφυλισμένων, οι αρχές του Κινήματος 21 περί «Αντιδόσεως» και η επιστροφή των Ακινήτων που βγήκαν στον Πλειστηριασμό από τους τοκογλύφους και χάθηκαν


Η θέση του Κινήματος 21 ότι οι Τράπεζες θα έπρεπε να δίνουν στον οφειλέτη την δυνατότητα να εξαγοράζει το δάνειο του προσφέροντας 1% περισσότερα από τους εξουσιοδοτημένους διεθνείς τοκογλύφους, προκάλεσε εντύπωση στην πελατεία των κλεφτολουμπινέ που έσπευσαν να δώσουν  εξηγήσεις. 


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο πολίτης δεν μπορεί να εξαγοράσει το δάνειο του σε μεγαλύτερο ή ίσο ποσοστό από ότι τ’αγοράζουν τα funds από τις τράπεζες γιατί υπάρχει «ηθικός κίνδυνος» και «χαλάει η κουλτούρα πληρωμών»! Συγκεκριμένα είπε: «Μου λέτε ο πολίτης, ο οποίος χρωστάει, να μπορεί να εξαγοράσει το δάνειό του πριν αυτό πάει στον διαχειριστή δανείων, με ένα ποσοστό. Ποια είναι η απάντηση. Αυτό λέγεται ηθικός κίνδυνος στα οικονομικά. Τι σημαίνει ηθικός κίνδυνος; Ότι θα έρθει ο πολίτης ο οποίος είναι ενήμερος. Και θα πει θα κάνω και εγώ το ίδιο.             Ο πολίτης όποιος πληρώνει κανονικά το δάνειο του, δηλαδή δεν έχει κόκκινο δάνειο. Θα πει, άμα είναι έτσι σταματάω και εγώ να το πληρώνω και θα πάω να το ξαναγοράσω σε ένα μικρότερο ποσοστό. Χαλάει η κουλτούρα πληρωμών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει.»

Η πρόταση του Κινήματος 21 ειναι η εφαρμογή της Δημοκρατικής Αρχής της Αντιδόσεως που εφαρμόστηκε στην Αθηναϊκή Δημοκρατία.
Η πρόταση μας προβλέπει να κηρυχτεί η τοκογλυφία με Συντακτική Πράξη έγκλημα κατα της ανθρωπότητας.
Με την ίδια συντακτική Πράξη θα κηρυχτούν άκηροοι και παράνοιμοι ΟΛΟΙ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΙΝ ,ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ  ΘΑ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ  ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΜΕΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουλτούρα πληρωμών ! Τι άλλο θ' ακούσουμε απ' τους άλλους έχουν τ' όνομα, κι άλλοι έχουν τη χάρη : λέγε με...Ρομά ή αλλά παλαιά Τουρκόφυφτο.
Για κάτι τέτοιους θέλανε οι πατεράδες μας να μορφωθούμε, για να μη χάφτουμε ό,τι φούμαρα μας πουλάνε. Αλλά αφού ο δημοσιογράφος που τον έχει απέναντι, δε του λέει, με ωραίο τρόπο, οτι δεν απευθύνεται σε γίδια (όπως του λόγου του), τα λόγια είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεος της παλαιας διαθηκης, που επισης πιστευουν οι ορθοδοξοι, δεν ειναι ο κερατας θεος;Γιατι εχω μπερδευτει λιγακι.

Ανώνυμος είπε...

Μα το ζητουμενο ειναι να αρπαξουν την κρατικη και ιδιωτικη περιουσια.
Θεωρειταιο ανηθικο να μην πληρωνεις τα χρεη (οταν δεν μπορεις τ γ γινεται> ενω ειναι ηθικο να κλεβεις.

Ανώνυμος είπε...

Κερατάς θεός είναι αυτός που στην Παλαιά διαθήκη του έφτιαξαν άγαλμα το χρυσό μοσχάρι όταν ο Μωυσής ανέβηκε στο όρος Σινά όπου πήρε τις 10 εντολές.
Από το σχολείο αυτό θυμάμαι, τότε δεν κάναμε συγκριτική θρησκειολογία.

Ανώνυμος είπε...

Πως να κηρυχθει η τοκογλυφια εγκλημα κατα της ανθρωποτητας οταν οι ιδιοι οι παπικοι δεν εφαρμοζουν αυτα που ψηφισαν στο Λατερανο;

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Κουλτούρα πληρωμών ρε κατουρλή χέστη που αν σε δει κάποιος στο δρόμο θα απαξιώσει και ένα ράπισμα να σου δώσει κι ένα φτύσιμο χαμένο θα πάει, μεγαλύτερη αξία ρε τομάρι επενδυμένο με κόκκαλα που είσαι, ρε υιοθετημένο του σατανά υπάρχει σε κράτη δομημένα πάνω σε εμπιστοσύνη, διότι αυτό σημαίνει αυτό που είπες (στα υπήκοα). Σε κράτη που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη (λόγω κορονοχούντας θες; λόγω πτώχευσης θες; λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας να προστατεύσουν τους πολίτες τους; λόγω πολέμου πλησιόχωρου θες; λόγω οικονομικής κρίσης παγκόσμιας θες;) δεν υπάρχει τέτοιο πράμα ή αναστέλλεται τουλάχιστον. Καλή ψήφο στους λοβοτομημένους, μακριά από εδώ δηλαδή... Αγαπητοί συμψηφίσαντες νουδούλες πασοκούλες κουκουεδούλες και άπαντας τους προδότας διαχρονικά επί μεταπωλητεύσεως ας παμε όλοι (έστω νοερά, κι εμείς τους έχουμε ψηφίσει κάποτε εξ άλλου) στην Λαύρα του Κιέβου να μετανοήσουμε, η Ελλάς είναι λάφυρο των προδοτών και των λοβοτομημένων κοψοχέρηδων υποκριτών γλειφτών