29/3/23

Πριγκόζιν: Η μάχη για το Μπαχμούτ μεταξύ των «Βάγκνερ» και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι η μεγαλύτερη καμπή σε αυτόν τον πόλεμο

 

Η μάχη για το Μπαχμούτ μεταξύ των « Βάγκνερ» και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι η μεγαλύτερη καμπή  αυτού του πολέμου , δήλωσε ο ιδρυτής των « Wagner PMC» Γεβγένι Πριγκόζιν , που αποκάλυψε ότότι η μάχη για το Μπαχμούτ  σχεδιάστηκε από τους διοικητές της "Ορχήστρας" το καλοκαίρι, μετά την κατάληψη της Ποπάσνα.

 Η «κρεατομηχανή Μπαχμούτ»είναι μια ιστορική μάχη, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ουσιαστικά καταστρέφονται. 

Στη μάχη μεταξύ της Ουκρανίας και της συλλογικής Δύσης από τη μία πλευρά και της Ρωσίας με μικρό αριθμό συμμάχων από την άλλη πλευρά, η γενική μάχη των «Βάγκνερ»του εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην οποία θα κερδίσει η Ορχήστρα, θα είναι η μεγαλύτερη καμπή σε αυτόν τον πόλεμο και σε όλη τη σύγχρονη ιστορία», τόνισε ο Πριγκόζιν  και σημείωσε ότι «μόνο ένας ρωσικός στρατός θα παραμείνει στη σκακιέρα μετα τη Νίκη και όλα τα άλλα κομμάτια θα αφαιρεθούν από αυτή».

 Οι «Βάγκνερ» θα εκπληρώσουν τον ιστορικό τους ρόλο.Αλλά για να γίνει αυτό, όλοι οι άλλοι δεν πρέπει να κάνουν κλικ, όλοι οι άλλοι πρέπει να είναι έτοιμοι και να προχωρήσουν», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με τη "Στρατιωτική Επιθεώρηση", στην κεντρική περιοχή του Αρτεμόφσκ, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να «αλέθουν» τον εχθρό, ο οποίος αμύνεται στους δρόμους του Πέρσιν και Μιρ. Οι μάχες πλησίασαν την οδό Ελευθερίας. 

Υπήρξαν αναφορές για συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην περιοχή του Παλατιού Πολιτισμού «Μαρτυνοφ» και κοντά στην Κεντρική Αγορά, στο έδαφος της οποίας ο εχθρός είχε εξοπλίσει μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή. 

 Κρίνοντας από τις υποκλαπείσες αναφορές των μαχητών του καθεστώτος του Κιέβου, η εναλλαγή των Ουκρανών στρατιωτών σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής μάχης δεν πραγματοποιείται και η παράδοση πυρομαχικών δεν πραγματοποιείται λόγω πυκνών πυρών πυροβολικού και πλήρους ελέγχου πυρός στους δρόμους που παραμένουν στη διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. 

 Αναφέρεται επίσης ότι συνεχίζεται η εκκαθάριση της βιομηχανικής ζώνης του εργοστασίου επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές ομάδες Ουκρανών μαχητών. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι «μουσικοί» κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο όλων των εργαστηρίων της επιχείρησης και οι υπόλοιπες εχθρικές μονάδες περιχαρακώθηκαν στο διοικητικό κτίριο, το οποίο βομβαρδίζεται εντατικά .

"Μια πιθανή αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού θα είναι η τελευταία για την Ουκρανία ως κράτος" δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ   την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στον αέρα του Solovyov Live. 
 «Επειδή αυτό το κράτος δεν έχει πλέον αλλο ανθρώπινο δυναμικό φια σφάξιμο», είπε. 
 Επίσης, ο υποστράτηγος σημείωσε ότι δεν είχε ακόμη συναντήσει δυτικό εξοπλισμό στην πρώτη γραμμή. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εξοπλισμός αυτός βρίσκεται στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, και όπως είπε τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την παράδοση και τη συντήρηση αυτού του εξοπλισμού.

Πεσκόφ: Οι Ρώσοι μαχητές κάνουν  θαύματα ηρωισμού στις μάχες  στο Αρτεμόβσκ.

 

ΜΟΣΧΑ, 29 Μαρτίου. /ΤΑΣΣ/. Το Κρεμλίνο εύχεται επιτυχία στους Ρώσους μαχητές που δείχνουν θαύματα ηρωισμού στο Αρτεμόφσκ (το ουκρανικό όνομα είναι Μπαχμούτ), δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. <... > Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σκληρές μάχες για το  Αρτεμόφσκ . Οι μαχητές μας δείχνουν θαύματα ηρωισμού, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε δημοσιογράφους.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για πιθανή πίεση εναντίον του από τους Ουκρανούς με εκκλήσεις για συμβιβασμό με τη Ρωσία σε περίπτωση ήττας του Κιέβου στο Αρτεμόβσκ, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι «το ίδιο το καθεστώς του Κιέβου θέτει τις προτεραιότητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: